Forssan Seudun Hippos ry järjestää C-ajolupakurssin kesäkuussa.  Kurssin vetäjänä toimii ravivalmentaja Anssi Nurminen. Vastuuvalmentajakoulutus järjestetään myös kurssin yhteydessä, mikäli löytyy useampia halukkaita. C-ajolupakorttikurssin loppukokeen yhteydessä on mahdollisuus suorittaa B-ajolupa tentti.

Hakemus (pdf)

Ilmoittautuminen C-korttikurssille hakemuksen muodossa päättyy ti 2.6. Ilmoittautumiset ja lisätiedot Pilvenmäen raviradan toimistolle p. 010 422 1490 tai info@pilvenmaki.fi. Olethan yhteydessä myös B-ajolupatenttiasioissa etukäteen raviradan toimistolle.

Kurssin toteutuminen vaatii vähintään 9 henkilön osallistumisen.

Yleistä tietoa kurssista

Osallistujan tulee olla iältään vähintään 16 vuotta. Kurssin voi aloittaa 6 kk ennen kuin täyttää 16 vuotta, ajolupa tulee voimaan kun hakija täyttää 16 vuotta. Osallisujalla tulee olla riittävä kokemus ja taidot hevosen hoidosta, käsittelystä ja kovavauhtisesta ns. ”hiittiajamisesta”. 

Pääsykoe järjestetään kurssin alussa. Pääsykokeessa varmistetaan, että hakijalla on riittävät taidot hevosen käsittelyssä ja valjastuksessa. Pääsykokeen ottaa vastaan ammattivalmentaja.

Ajoharjoituksiin käytettävän hevosen tulee olla täysin volttauksessa toimiva ja sillä on oltava vastuuvakuutus, joka voidaan tehdä ennen ajoharjoitusten alkamista.

Loppukokeessa on kaksi osaa. Kirjallinen kuulustelu ja ajokoe, jotka järjestetään samana päivänä, ellei kurssin kuluessa toisin sovita. Kirjallisessa kokeessa myös hylätyksi tulleet  saavat osallistua ajokokeeseen. Kirjallisessa kokeessa on 50 kysymystä, joista virheellisiä vastauksia saa olla enintään 8 kappaletta. Vastausaika on 1,5 tuntia. Kirjallisen kokeen tarkistaa Suomen Hippoksen nimeämä valvoja.

Ajokokeessa kypärä, ajovitsa ja valkoiset housut ovat pakolliset. Kokeen alussa suoritetaan valjastuskoe ja hevosen käsittelyä ja lämmitystä seurataan koko kokeen ajan. 

Hinnasto: 

– Pääsykoe    56 €

– Kurssimaksu    275 €

– Loppukokeen uusinta    34 €

– B-ajolupa, tentti    56 €

– Kurssin uusinta kolmen hylkäyksen jälkeen 112 €

– Vastuuvalmentajakoulutus    55 €