Forssan Hyväntekeväisyysravit 18.9. ovat samalla Ypäjän vanhojen oppilaiden kokoontumisajot. Illan ensimmäisenä lähtönä juostaan suomenhevosten aikatasoitus, jossa ajajina ovat juuri ne Ypäjän entiset oppilaat.

Kokoontuminen järjestetään nyt neljännen kerran. Edelliskerroilla voittajahevosta ovat ohjastaneet Taisto Nurmio, Peter Lindroos ja Tommi Kylliäinen. Valittavana on lukuisia nimikuskeja, joten suomenhevosomistajien ei tarvitse olla huolissaan, pysyykö oma hevonen kuskin hyppysissä.

Jos mielit hevosta mukaan, voit tehdä sen ilmoittautumispäivänä normaalisti Hepan kautta, mutta etukäteen voit tiedustella esim. tarjolla olevaa kuskia raviradan toimistolta..

Kilpailukutsussa lähtö löytyy nimellä Hevostalouskoulun lähtö, sarja numero 9. Paalulta starttaavat 1.32 ja hitaammat. 20 metrin takamatka napsahtaa aina 1,3 sekunnin välein. Pisin takamatka on 100 metriä.

”Kuskien skaala on laaja. On todella kokeneita mutta toisaalta myös heitä, jotka opiskelivat meillä vielä silloin, kun ensimmäiset kokoontumisajot järjestettiin”, Päivi Laine Ypäjän Hevosopistolta kertoo.

Kokoontumisajot syntyivät Risto Airaksisen aloitteesta ja Hevosopisto on tehnyt joka vuosi suuren työn tapahtuman eteen. Kokoontuminen aloitetaan Pilvenmäen perjantairaveissa ja ilta jatkuu Hyväntekeväisyystanssien kautta Ypäjällä Karrinpuomissa. Lauantaina muistellaan Siittolanmäellä ennen kuin siirrytään takaisin Pilvenmäelle ja Tammavaltikan pariin.

Forssan Pilvenmäki toivottaa vanhojen oppilaiden kokoontumisajon osallistujat niin kaviouran kuin ravintolankin puolelle tervetulleiksi.