Tammavaltikan lähtölista on herkullinen. Tänä vuonna mukana ovat kaikki parhaat tammat, ja kolme kuuminta suosikkia Venice, Twigs Voici ja Ranch Kelly starttaavat rinnakkain. Lähtörata-arvonnassa onnekkain oli Venice, sillä se starttaa radalta kolme, Twigs Voicin ja Ranch Kellyn sisäpuolelta.

Elokuussa ajetussa Tammojen Euroopan mestaruuskilpailussa Mountain Cleaver sijoittui 3.kolmanneksi. Kuva: Ravinetti/ Anu Leppänen

Venice pystyy ottamaan keulapaikan, jos Mika niin haluaa. Mikään pakko keulajuoksu ei kuitenkaan ole, valmentaja Heikki Korhonen toteaa.

Venice on muun muassa kaksinkertainen Suur-Hollola-ajon voittaja mutta Tammavaltikassa se ei ole onnistunut. Toissa vuonna se kiri Twigs Voicin takana toiseksi, sitä ennen laukka pilasi menestystoiveet.

Paikallista tammalaatua lähtöön tuo Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Flight April, kansainvälisen tuulahduksen Ruotsista saapuva Dionne Sisu.

Kuningas Köppinen starttaa suursuosikkina Pilvenmäki Maratonille, jonka se voitti viime vuonna SE-ajalla. Köppinen pelotti vastustajia pois ja kisa juostaan yhdeksän hevosen voimin.

– Muihin lähtöihin hevosia saatiin hyvin ja 76-lähdöt ovat paitsi tasokkaita myös tasaisia. Tammavaltikassa on pitkästä aikaa tilanne, että kaikki kärkitammat ovat mukana, Pilvenmäen toiminnanjohtaja Elina Hirvonen toteaa.

Toto76-ravit käynnistyvät lauantaina 30.9. klo 13.30 mutta Pilvenmäellä riittää vilskettä klo 10.30 alkaen, kun ilmaistapahtuma Hevostellaan Si! tuo hevoset – myös keppihevoset – lähelle. Valokeilassa on erityisesti 110-vuotias suomenhevonen.

 

Ravintola Valtikka

Menu ja lisätiedot ravintolasta

35e/ravintolapaikka

Varaukset: ravintola@pilvenmaki.fi tai p. 010 422 1493