Ohjastaja- ja valmentajakommentteja päivän lähtöihin:

 

Lähtö 1

7 Poger’s Last way on kärsinyt tosi pitkään viruksesta ja ollut pettymys. Toivotaan, että tulisi pakkaskelit. Hevonen harjoittelee oikein hyvin, mutta on pettänyt starteissa. (Jarmo Virtanen)

9 Aspenhill’s Apache ei ihan riittänyt kovissa Vermon lähdöissä, joten päädyin pitämään pienen harjoitustauon. Treenit ovat menneet hyvin ja lähtö on nyt tuntuvasti helpompi kuin aikaisemmin. (Juha-Pekka Vilkman)

 

Lähtö 2

3 Banquette Queen polkaisi viime juoksussa kannalleen, jota hoivattiin tässä välissä aika paljonkin. Olen ajellut sillä paljon, ja hevonen on mennyt hyvin. Vauhdit ovat olleet hiljaisia, sillä tämä on aika totinen tamma. Viimeksi hevonen painoi paljon ennen lähtöä, mutta oli kisan aikana aika rauhallinen. Tämä on ensimmäinen kerta auton takana, enkä osaa sitten sanoa, mitä se tekee. Onnistuessaan Banquette Queen voi sopivassa seurassa menestyä. (Janne Ulmas)

4 Fired Up sairasteli viime startin päälle pitkään, mutta on ollut nyt kuukauden päivät terveenä. Kovimmillaan olen ajanut 23:a. Hevonen oli siinä varsin tukkoinen, mutta nyt paikkojen pitäisi paremmin auki. Olen odottanut ruunalta enemmän kuin, mitä se on näyttänyt. Yksi syy voi olla, että hevonen jännittää vielä kovin paljon. Fired Up avaa hyvin, ja lounasraveissa pitäisi olla hyvät saumat menestyä. (Juha-Pekka Vilkman)

 

Lähtö 3

5 Robocop Xo:n viime vuosi meni hyvin. Teivossa ruuna polkaisi oikean etujalkansa hokilla, mistä aiheutui paha haava. Kevyt alumiinihokki ei ollut oikea varustus, mutta nyt on vaihdettu rautakenkä hokkien alle. Hevosta on hoidettu ja jotain on opittu, kun sama vaiva kesti keväällä 5 kuukautta. Ruuna tuntuu samalta kuin aloittaessaan uransa, joten ihan luottavaisin mielin lähdetään, vaikka työnsarkaakin on edessä. Kauden päätavoite on Pilvenmäki Special. (Jarmo Ihamäki)

11 Superstar Castle palaa kotiradalla pitkältä tauolta. Ori ei ole ollut rikki, vaan siihen iski joku pöpö. Hevonen on harjoituksissa pörhäkkä oma itsensä, mutta suurempaa menestystä ei nyt odotella. Ehjää juoksua lähdetään hakemaan. (Tanja Goman)

 

Lähtö 4

2 Aspenhill’s Amor on saanut pitkästä aikaa hyvä paikan ja lähtö on tuntuvasti köykäisempi kuin aikaisemmin. Viimeksi juoksunkulku oli vastaan, mutta hevonenkaan ei ollut ehkä ihan niin hyvä kuin aikaisemmin. Aspenhill’s Amor on oppinut lähtemään kovempaa, ja sen pitäisi menestyä tässä lähdössä. (Juha-Pekka Vilkman)

6 Dream And Hope laukkasi viimeksi kovassa lopetuksessa, kun rata oli liiankin napakka. Nyt vaihdellaan vähän balansseja. Ruunalla on paljon kiinni huumorista ja viimeksikin se jännitti kovasti ennen lähtöä. (Sanna Kiiski)

7 Zabata Zetin ravi viimeksi mureni kolmannelle radalla loppukurvissa. Hyvä merkki oli se, että hevonen oli rauhallinen. Paikka on kamalan ulkona, mutta luokaltaan Zabata Zet riittää pitkälle. (Sanna Kiiski)

9 Batista De Andrade on treenannut hyvin, joten radoille palataan luottavaisin mielin. Hevonen ruunattiin välillä ja sille annettiin aikaa palautumiseen. Batista De Andradessa on ollut viime aikoina sitä vanhaa hyvää itseään, ja lähtökin näyttää sopivalta. (Janne Ulmas)

 

Lähtö 5

2 Baron Sundance oli viimeksi kovin haluton, muttei suurempaa sanomista löytynyt. Jos ruuna viitsii mennä, niin se pärjää, mutta tahtopuolessa on ollut sanomista. Ajaisin mieluiten keulasta, mutta lähtönopeus voi olla tahtotilan mukaan ihan mitä vaan. (Anssi Nurminen)

7 Di Lucan kurkku on leikattu kahdesti, joten pakkaskeli olisi iso plussa. Ori toppasi viimeksi Turussa, mutten tiedä oliko kyse siitä, ettei henki kulkenut vai onko sille jäänyt pelko juosta Turussa. Teivossa Di Luca oli paljon parempi, mutta siellä keli olikin pakkasella. (Jarmo Virtanen)

 

Vihjeet:

 

 

Lähtö 1

A – 9       B – 3, 7, 11, 2, 4, 5, 8       C – 6, 10, 1, 12

SUOSIKKI: Päivän ensimmäisen lähdön tasoa ei pääse kehumaan. 9 Aspenhill’s Apache ei ole piisannut kovissa Vermon koitoksissa ihan kärkeen, mutta nyt seura on hurjasti kevyempi. Viimeksi ori juoksi lopulta kolmannessa sisällä ja tuli loppua varsin mukavasti, edes kolmassija ei jäänyt kauaksi. Nyt nelivuotiaalle on tarjolla hyvät asemat parijonosta, ja se on kirissä paha pideltävä.

HAASTAJAT: 3 Fortune Teller ei ole vielä koskaan voittanut, mutta senkin kohdalla vastaan asettuu tuntuvasti normaalia helpompi porukka. Viimeksi tamma juoksi kaukana kärjestä, viidennessä ulkona ja pujotteli loppua lupaavasti. 7 Poger’s Last Way ei ole loistanut, mutta ainakin pakkaskelissä hengitysteiden ongelmista kärsinyt menijä kannattaa huomiota. 11 Amour Kemp otti kakkosensa onnistuneiden reissujen jälkeen. Tammalla ei ole oikein vauhtia, mutta se junnaa ”omaa vauhtiaan” pitkään.

 

Lähtö 2

A – 4, 3       B – 8, 5, 11, 10, 6, 7, 1        C – 12, 9, 2

SUOSIKIT: 4 Fired Up nousee niukasti suhteellisen tasaisen kakkoskohteen rankingkärkeen. Ruuna on esittänyt tätä kovemmissa koitoksissa mukavia kirejä, joskin oli viimeksi vaisumpi. Juoksun onnistuessa Fired Up pystyy kärkitaistoon, vaikka alla onkin kilpailutaukoa. 3 Banquette Queen on vauhdeiltaan tähän seuraan oikein riittävä hevonen. Tammassa on paljon hyviä aineksia, vaikka kilpaura ei ole ollut toistaiseksi mitään loistoa. Viimeksi Janne Ulmaksen ajokki painoi raa’asti ennen lähtöä ja uusitussa yrityksessä. Siihen nähden kakkossija toisen radan jonon kärjestä oli heikosti lähdöstä huolimatta hyvä saavutus. Banquette Queen on kuuma pakkaus, joten alkumetrit ovat sille varmasti kriittiset.

HAASTAJAT: 8 Fisher Jam kärsii lähtöpaikasta, mutta on joka tapauksessa tauluaan vaarallisempi. Turussa ruuna rauhoitti keulassa vauhtia 14,0-avauksen jälkeen ja oli aivan asiallinen, vaikka hävisi paljon voittaneelle Incredible Ironmanille. 5 Spes Patriae on yksi monista eturivin liukkaista kiihdyttäjistä. Lahdessa ruuna veti johtopaikalla reipasta ja antautui vähän lopussa. Nappijuoksun jälkeen se ei olisi lopussa vaaraton.

HUOMIO: 11 Blind Maker kiersi viimeksi matkalla johtavan rinnalle ja laukkasi loppukurvissa, kun oli jyräämässä johtoon. Ruuna taisi menettää voiton, joten se voi nousta surkeasta taulusta huolimatta monen peli-ideaksi. Blind Maker onkin aivan mahdollinen menestyjä, mutta valmentaja ei saa välttämättä hevosesta samaa irti kuin ammattikuski.

Mahdollinen ohipeli: 6 Willy Hooper kerää totosija alla jonkin verran peliä, mutta – kuten statistiikastakin voi päätellä – voiton tahdossa on ollut sanomista.

Juoksunkulku: Tosi vaikeasti arvioitava kiihdytys, johon osallistuu voimalla moni eturivin valjakoista. Suurin kysymysmerkki on 3 Banquette Queen, jolla saattaa olla auton takana aivan liikaa painetta ohjissa.

 

Lähtö 3

A – 5       B – 2, 3, 9, 4, 11, 1, 6, 7, 8, 12

SUOSIKIT: 5 Ropocop Xo omaa menestystä 75-tasolta asti, joten se on luonnollinen suosikki lounasravitasolla. Ruuna ei ollut Vermossakaan huono, sillä se tarjosi kolmannella ilman selkää voittaneelle Rapido Streamlinelle hyvää vetoapua maalisuoran alkuun asti. Ropocop Xo voi nyt päästä keulaan, mutta saa nähdä, miten Antti Teivainen taktikoi: Pahin vastustaja on myös nopea avaaja, ja se olisi vaarallisimmillaan toisesta sisältä. Lämmitys olisi syytä nähdä, sillä viimekertaisen haaverin jälkeen ravityyli olisi hyvä tarkistaa ennen pelipäätöksiä.

HAASTAJAT: 2 Eventually on juoksuriippuvainen, mutta kunto pitää, heikentyneestä tulosrivistä huolimatta. Viimeksi tamma juoksi viidennessä ulkona ja menetti surkeissa selissä kaiken tuntumansa kärkijoukkoon. Sanna Valtosen suojatti latoi viimeiset 600 mukavasti 15,5-vauhtia. Tarkan selkäjuoksun jälkeen Eventually voi olla pitelemätön lopussa, mutta haalarihommiin joutuminen matkalla näkyisi luultavasti myös loppusuoralla. 3 Classic Deal jäi Teivossa 30.12 toiselle radalla ilman selkää ja tuli ihan urheasti perille. Se juoksee vielä vihjeiden kirjottamisen jälkeen välistartin tiistaina. 9 Starwars Azeem teki loka-marraskuussa muutaman huippuesityksen, mutta mahtivire oli viime kisassa muisto vain. Ruuna on usein käyttänyt voimia lähtökiihdytykseen, mutta nyt luvassa lienee tasaisen selkäjuoksua.  11 Superstar Castle ei ole tähän seuraan nolo hevonen, mutta tauko ja takarivi laskevat odotuksia tuntuvasti.

Juoksunkulku: 2 Eventually lähtisi satsattaessa tosi kovaa, mutta Mika Forss tuskin haluaa kuluttaa turhaan voimia alkuun. Keulapaikka on tarjolla 5 Ropocop Xo:lle, koska Eventually on parhaimmillaan selästä.

 

Lähtö 4

A – 2       B – 9, 10, 6, 5, 7, 1, 4, 11      C – 12, 3, 8

SUOSIKKI: 2 Aspehill’s Amorilla on nyt mainiot mahdollisuudet menestyä, sillä moni asia suosii. Ruuna on kisannut paljon tätä kovemmissa lähdössä, ja nyt paikkakin on paras mahdollinen. Turussa raviliigavalmentaja Juha-Pekka Vilkmanin suojatti juoksi kolmannessa ulkona ja lopetti Finally Famousin, uuden ruotsintuonnin, jälkeen varmasti kakkoseksi. Viimeksi ruuna nousi reilu kierros jäljellä viidennestä ulkoa kolmannelle. Sen selät eivät oikein vetäneet, mutta Aspenhill’s Amor piti kuitenkin vahvasti vauhtinsa.

HAASTAJAT: 9 Batista De Andraden viime kausi oli pettymys, mutta sillä on tähän seuraan kovat kyvyt. Kuusivuotias saanee nyt onnistuneen selkäjuoksun, jonka jälkeen se olisi kirissä vaarallinen. Valmentajakin on kommenteissaan varsin positiivinen. 10 Carmen Birdland on hyvänä päivänään tähän seuraan kova tekijä, mutta huippukunto on ollut viime kisoissa kateissa. Nopea lähtijä kärsii tuntuvasti takarivistä. 6 Dream And Hope on hakenut viime ajat itseään, mutta palasten loksahtaessa kohdalleen, taulu koristunee aivan erilaiseen kuntoon. 5 Wild Coltsin on kisannut tätä kovemmissa kisoissa, mutta voitontahto ei todellakaan ole sen vahvimpia alueita.

Juoksunkulku: 2 Aspenhill’s Amor ottaa joko suoraan keulat tai hakee ne haltuunsa.

 

Lähtö 5

A – 5       B – 2, 7, 1, 12, 10, 4      C – 9, 11, 8, 6, 3

SUOSIKKI: 5 Classic Wave ansaitsee päätöskohteessa selvän suosikin aseman, vaikka tulosrivi on mennyt aikamoiseksi sotkuksi. Viimeksi Tom Erikssonin suojatti otti linjalähdössä (!) 10,0-avauksessa johtopaikan, jonka kuitenkin luovutti Make Me Happylle. Classic Wave taipui lopussa pahoin, mutta ainakin osittain esityksen voi laittaa vaikeiden olosuhteiden piikkiin. Nyt lähtö tuntuu ruunalle oikein sopivalta, ja johtopaikkakin lohjennee suosiolla. Toissa startissa Classic Wave pisteli joukon hänniltä viimeisen puolikkaan lupaavasti 11-vauhteja. Jonkinlainen kysymysmerkki on se, että hevonen joutunee nyt juoksemaan kengät jalassa.

HAASTAJAT: 2 Baron Sundance on pelaajalle aikamoinen murheenkryyni, sillä tulee tosi usein loppusuoran hyvin, mutta tapaa laiskotella matkalla ja etenkin loppukurvissa. Anssi Nurmisen suojatti on jo pidemmän aikaa esittänyt vahvoja loppuvetoja ja nyt alkuasemat suosivat. 7 Di Luca olisi luokaltaan kova tekijä, mutta hengitysongelmien takia siihen ei voi täysin luottaa. Teivossa tauolta palannut ori teki oikein positiivisen esityksen, mutta viimeksi kiri ei irronnut toisesta ulkoa lainkaan. 1 Victory Reward on ollut pahimpia vastustajiaan paremmassa starttirytmissä ja saa tässä hyvän juoksun.

Juoksunkulku: 5 Classic Wave ajaa keulaan ja saa 1 Victory Rewardin peräänsä.

 

T4, pieni systeemi

I                               4, 3, 8, 5, 11

II                              5, 2

III                            2 Aspehill’s Amor

IV                            5 Classic Wave

10 riviä 0,60 euron panoksella = 6,00 euroa

 

T4, suuri systeemi

I                               4, 3, 8, 5, 11

II                              5, 2, 3, 9, 11

III                            2, 9, 10, 6

IV                            5 Classic Wave

100 riviä 0,20 euron panoksella = 20,00 euroa

 

 

DUO

2 – 5                      60%

9 – 5                      15%

10 – 5                   15%

6 – 5                      10%

 

TROIKKA, lähtö 5

I                               5, 2, 7

II                              5, 2, 7, 1

III                            5, 2, 7, 1, 12, 10

36 yhdistelmää 0,50 euron panoksella 18,00 euroa

 

Parhaat pelikohteet:

***Classic Wave (L5)

**Eventually (L3)

*Banquette Queen (L2)

*Batista De Andrade (L4)

 

Vihjeet laati: Iivari Ingves