Pilvenmäki Specialissa on tänä vuonna yksi kotiradan edustaja. 5-vuotias tamma Miss Maverick on Tapio Mäki-Tulokkaan valmennuslistalla mutta ei  asu Tammelan Sukulassa, vaan Mäki-Tulokkaan varsatallilla Pilvenmäellä, jossa toimintaa pyörittävät Tiina ja Juha Koskela.

Miss Maverick on luonteeltaan kiltti, ja Koskeloiden vanhempi tytär Frida on tamman ”varahoitaja”.

– Me treenaamme periaatteessa vain varsoja, mutta Missi on meidän osa-omistuksessa, ja osin sen takia Pilvenmäellä, Tiina Koskela kertoo.

Tämän vuoden finaalin suurimmat suosikit lienevät Hightower Comery ja Justine Case. Miss Maverickia veikataan yleisesti sijoilla 3-5, mutta Koskelat lähtevät luottavaisena kohti lauantaita.

– Missin karsintajuoksu oli todella hyvä. Tommi (Kylliäinen) sanoi jälkeenpäin, että olisi pitänyt ajaa matkalla kovempaa. Missin vauhti ei riittänyt 12-lopetuksessa voittajalle mutta väsynyt se ei ollut, Koskela mainitsee.

Lauantaille vauhtia on luvassa lisää, sillä Miss Maverick saa etukavioihin alumiinikengät.

– Keveämmillä kengillä on iso merkitys Missille.

Miss Maverick on kärsinyt urallaan vammakierteestä. Nyt tilanne on pysynyt vakaana, ja Koskelat uskovat, että Miss Maverickin suunta on ylöspäin.

– Takana on nyt ensimmäinen ehjä treenitalvi. Vanhat vaivat pitää ottaa edelleen huomioon kaikessa tekemisissä, mutta tilanne on hallinnassa. Jos Missi saa olla vuoden kaksi terveenä, uskomme siihen todella paljon.

Kuinka korkealle se voisi nousta?

– Kyllä me olemme Juhan kanssa edelleen sitä mieltä, että sillä on mahdollisuudet Suomen tammahuipulle. On sillä niin raaka fysiikka.

Jotta terveydentila pysyy hallinnassa, Koskelat laaseroivat tamman kahdesti viikossa eli aina hiittipäivän jälkeen. Kerran kuukaudessa tamma hierotaan läpikotaisin.

Vapaa-aikansa Miss Maverick viettää pihattotarhassa noin 300 metrin päässä Pilvenmäen maalipaalusta. Onko kotiradalla starttaamisesta etua?

– Missi ei ole jännittäjä, mutta ainahan omasta tallista käsin on rennompi startata, Koskela kertoo.

Tervetuloa raveihin! Lue lisäinfoa raveista!