”Ravien järjestämisessä pitää nähdä vaivaa. Jos halutaan saada lajia paremmaksi, ei riitä, että istutaan vain toimistossa”, Erkki-Pekka Mäkinen tiivistää.
 
Pilvenmäellä ravataan sunnuntaina klo 18 alkaen Erkki-Pekan isän Pekka Mäkisen Muistoajot. Ikimuistoisen autokauppiaan ja ravimiehen raveista on tehty värikkäät.
 
Tervetuliaissanat lausutaan Erkki-Pekka Mäkisen, Jari Isometsän ja Kari Lähdekorven voimin. Ja koska on äitienpäivä, Pertti Puikkonen toivottaa äidit tervetulleiksi komealla laululla.
 
Lähdekorpi liikahtaa seremonioista ”TalkKarityylisiin” haastatteluihin. Tavoitteena on löytää ennen kaikkea henkilöitä, joilla on muistoja Pekka Mäkisestä. Pelaajille materiaalia kasaa tallialuereportteri Marko Lähteenmäki.
 
Sirkushuveja on vuorossa kolmannen lähdön jälkeen, kun mm. Jari Isometsä ja Torvisen veljekset Olli Koivusen kanssa laskeutuvat Pilvenmäen katsomon katolta.
 
 
Hevosenomistajat kiittivät jo
 
Erkki-Pekka Mäkinen korostaa, ettei työ mielenkiintoisempien ravien eteen ole välttämättä kallista: tärkeämpää on viitseliäisyys.
 
”Saimme raveihin hyvin hevosia ja hyviä hevosia, joten siltä osin olemme jo onnistuneet.”
 
Toto4-pelin varma on tauosta huolimatta Leemark’s Casimir. Pilvenmäen edellisraveissa varmana piti Casimirin tallikaveri Shadoom ja myös Leemar’s Casimirin pitäisi tulla tauolta kovassa kunnossa. Viime vuonna ruuna selvisi Kriteriumin finaaliin ja ampaissee keulaan kasiradaltakin.
 
Nelkun päätöksessä nähdään Pilvenmäki Special -voittaja Speed Of Dynamite. Pieni tauko, rata 11 ja kova haastajakaarti pakottavat varmistuksiin. Caerbannog, Herakles ja Apropos S ovat tottuneet voittamaan.
 
Muissa nelkkulähdöissä vinkkitrion muodostavat H.V. Tuuri-Voimalinja-Varjomanni sekä Westcoast Spider-Absolute Ruler-Moonlight Love.
 
 
 
 
Ohjastajat myös katsomossa
 
Pekka Mäkisen kuolemasta tuli tänä vuonna kuluneeksi kymmenen vuotta. Miksi Tampereella ja Lempäälässä vaikuttaneen miehen muistoajot järjestetään juuri Forssassa?
 
”Ajatus muistoajoista oli pyörinyt mielessä jo pitempään. Tammelalainen ystäväni Juha Kauppila sai minut lopulta innostumaan. Forssa oli tämän jälkeen luonteva valinta”, Erkki-Pekka Mäkinen valottaa.
 
EePee nähdään raveissa mm. Erkki Räpin ohjissa. Hänet nähdään myös katsomoalueella muutaman muun ohjastajan tavoin.
 
Tervetuloa Pilvenmäelle tai pelipisteisiin seuraamaan raveja, joiden eteen on tehty kovasti työtä. Työn kautta eteni myös Pekka Mäkinen.
 
”Hän oli yrittäjä henkeen ja vereen. Työtä pelkäämätön suomalainen mies”, Pekka Mäkisen poika kiteyttää.