Pilvenmäen raviradan sekä metsälenkin ja hiittisuoran hoitamisesta on vuoden 2016 alusta lähtien vastannut Forssan Seudun Hippos ry:n palkkaama ratamestari. Hiittisuoran ja metsälenkin hoidon kustannuksista on vastannut Forssan Seudun Hevosystävät ry, joka on koonnut hevosmäärän mukaista maksua ratatallien valmentajilta sekä muilta hiittisuoran käyttäjiltä. Vuoden 2017 alussa koko alueen hoito- ja kuluvastuu siirtyy kokonaisuudessaan Forssan Seudun Hippos ry:lle.

Pilvenmäen valmennuskeskuksessa radan läheisyydessä on reilut 20 tallia ja Pilvenmäki onkin yksi Suomen suurimmista valmennuskeskuksista.

Pilvenmäen valmennuskeskuksessa radan läheisyydessä on reilut 20 tallia ja Pilvenmäki onkin yksi Suomen suurimmista valmennuskeskuksista.

Forssan Seudun Hippos ry haluaa muutoksen avulla palvella entistä paremmin kaikkia seudun hevosharrastajia. Raviradan, metsälenkin ja hiittisuoran käyttöoikeuden saa jatkossa yhdellä vuosimaksulla. Ratavalmentajat maksavat hevoskohtaista kuukausikorvausta hiittisuoran sekä raviradan käytöstä. Ratavalmentajilta ei peritä enää erikseen erillistä radan käyttöön liittynyttä vuosimaksua. Harjoitusravit ovat ilmaisia alueen käyttömaksun maksaneille valmentajille.

Pesupoleteista luovutaan

Raviradalla sijaitseva pesupaikka on ollut valmentajien käytössä pesupolettikäytännöllä, mutta pesupolettikoneen häiriötoiminnan vuoksi käytännöstä luovutaan ja jatkossa pesupaikka on avoinna käyttäjille vuoden ympäri. Talviaikaan pesupaikan käyttöön saattaa tulla rajoitteita, mikäli pesupaikan ovia ei käyttäjien toimesta suljeta kunnolla käytön jälkeen.

Pilvenmäen radan ja hiittisuoran käyttömaksut 2017

Raviradan ulkopuoliset valmentajat

60e (1-5 hevosta)

120e (5-10 hevosta)

200e (yli 10 hevosta)

Harjoitusravimaksu 5e/hevonen/kerta

Ratatallien hevosista maksavat tallinpitäjät kuukausittain 15e/kk/hevonen

Forssan Seudun Hippos ry toimittaa valmentajille Heppa-järjestelmän tietojen pohjalta alueen käyttömaksut vuodelle 2017. Heppa-järjestelmästä lähetetään laskut kaikille, joilla Pilvenmäki merkittynä kotiradaksi sekä valmennuksesta löytyy järjestelmän mukaan hevosia. Osat ovat ilmoittaneet kuluvan vuoden aikana, että eivät käytä Pilvenmäen aluetta, jolloin heille ei laskua alueiden käytöstä lähde. Toivomme myös kaikkien, jotka valmentavat hevosia ilman lisenssiä ilmoittavan alueiden käytöstä laskuttamista varten. Lisätietoa käytöstä tulossa valmentajille laskun yhteydessä.

Ravirata käy erikseen keskustelut ratatallien kanssa laskutuksen aloituksesta sekä ko. valmentajan hevosmäärästä.

Lisätietoja, toiminnanjohtaja Elina Hirvonen, p. 050 3018 258, elina.hirvonen@pilvenmaki.fi