Forssan Seudun Hippos ry järjesti viimeksi kuninkuusravit heinäkuun viimeisenä viikonloppuna 2006. Forssan Seudun Hippos ry:n hallitus päätti hakea nyt hakukierroksessa olevia kuninkuusraveja ensisijaisesti vuodelle 2021 ja toissijaisesti muille hakukierroksella oleville vuosille 2019 ja 2020. Hakemus on jätetty Suomen Hippokselle 17.8. ja päätöstä kuninkuusraveista odotetaan 17.11. valtuuskunnan syyskokouksesta.

Pilvenmäen viimeisin investointi on katsomon eteen rakennettu reilut 30 metriä pitkä terassi.

Pilvenmäen viimeisin investointi on katsomon eteen rakennettu reilut 30 metriä pitkä terassi.

Kuninkuusravit ajetaan vuosittain heinä- ja elokuun taitteessa, jolloin kaviouran ääreen kokoontuu viikonvaihteen aikana noin 60 000 hengen ravifestariyleisö.  Viime vuosina kuninkuusravit ovat vakiintuneet kolmipäiväiseksi tapahtumaksi, jolloin ensimmäisen kerran ravataan jo perjantaina pitkien lounasravien merkeissä ja viikonloppu päätty sunnuntaina kruunajaisiin noin klo 17. Kuninkuusraviyleisölle järjestetään paikkakunnalla perjantaina sekä lauantaina musiikkipainotteiset iltajuhlat.

Mahdollisuus kuninkuusravien ajamiseksi on iso asia myös seutukunnalle, koska kuninkuusravien arvioidaan tuovan seudulle 15 miljoonan euron tulovirran.

– Vuoden 2006 kuninkuusraveihin tehtiin paljon kunnostustoimia raviradan kiinteistöjen sekä sähkön osalta. Yhdistyksen investoinnit olivat silloin liian suuret tapahtuman tuottoihin suhteutettuna ja vaihtoehtona oli enää yrityssaneeraus. Saneeraus päättyi maaliskuussa 2005 ja tiukan talouden sekä saneerauksen lisäkustannustenkin aikana pystyimme pinnistelemään sen läpi. Nykyinen talouskehityksemme on positiivista ja jo viime vuosi saatiin saneerauksen jälkeen käännettyä vajaan 30 000 euron verran plussalle, selventää Forssan Seudun Hippos ry:n puheenjohtaja Isto Mäki-Tulokas edellisten kuninkuusravien jälkimaininkeja.

Keskiverroin kuninkuusravit ajetaan samalla paikkakunnalla noin 15 vuoden välein. Yhdistyksen tuloksen kiriessä tarkan talouskurin alla sekä Pilvenmäen panostaessa omiin kahvila- ja ravintolapalveluihin sekä raviradan ja kiinteistön hoitoon odotetaan Pilvenmäellä jälleen tulevia kuninkuusraveja innolla.

Seuraavat kuninkuusravi-isännät ovat selvillä vuoteen 2018 asti, kun Vermo isännöi vuoden 2017 ja Rovaniemi vuoden 2018 kuninkuusraveja. 

 

Lisätietoja:

Elina Hirvonen, p. 050 3018258, elina.hirvonen@pilvenmaki.fi