Pilvenmäki Special säännöt

1 §

Kilpailun järjestää Forssan Seudun Hippos ry Suomen Hippos ry:n hyväksymänä ajankohtana Pilvenmäen raviradalla.

2 §

Kilpailu on avoin kaikille Suomen rekisterissä oleville lämminverisille, joiden voittosumma on ensimmäisen erän maksueräpäivänä enintään 8 000 euroa.

3 §

Pilvenmäki Special -kilpailun karsintalähdöt ja finaali ajetaan ryhmäajoina vähintään 2100 metrin matkalla. Kuopion ja Oulun raviradoilla ajetaan molemmissa yksi karsintalähtö Pilvenmäen karsintapäivää edeltävällä viikolla. Kuopion ja Oulun karsintalähdöt toteutuvat, mikäli osallistujia on vähintään kahdeksan (8) ja niihin otetaan enintään kaksitoista(12) osallistujaa karsintapistejärjestyksessä. Kuopion ja Oulun karsintalähdöistä karsituilla on paikka Pilvenmäellä ajettavaan karsintalähtöön. Pilvenmäki ajaa tarvittavan määrän karsintalähtöjä, jotta jokainen kilpailuun ilmoitettu hevonen pääsee osallistumaan karsintalähtöön. Ilmoittautuminen karsintalähtöihin karsintalähdön ajavalle raviradalle ilmoittautumisohjeiden mukaisesti.

4 §

Ilmoittautumismaksu maksetaan Forssan Seudun Hippos ry:n tilille FI44 4327 0010 1022 73. Pankkisiirrosta on käytävä ilmi maksajan nimi, hevosen nimi ja rekisterinumero. Ilmoittautumismaksut ovat: 1. erä 80 euroa viimeistään kolme kuukautta ennen finaalipäivää ja 2. erä 100 euroa viimeistään kaksi kuukautta ennen finaalipäivää. Maksut on maksettava viimeistään vuosittain edellämainittuina eräpäivinä, tai kertasuorituksena 150 euroa viimeistään ensimmäisen erän maksueräpäivänä. Myöhästyneen ensimmäisen erän voi suorittaa kaksinkertaisena toisen erän yhteydessä (yhteensä 260 euroa) maksueräpäivänä.

5 §

Pilvenmäki Special -kilpailun karsintalähtöihin pääsevät osallistumaan kaikki siihen maksetut hevoset, joilla on suurkilpailuoikeus. Jos kilpailuun ilmoitetaan vähemmän kuin 40 hevosta, kilpailu peruuntuu ja maksetut ilmoittautumismaksut palautetaan. Jos karsintalähtöjä ajetaan neljä, pääsee finaaliin kolme parasta kustakin lähdöstä. Jos karsintalähtöjä ajetaan viisi, pääsee finaaliin kaksi parasta kustakin lähdöstä ja lisäksi arvotaan kaksi kolmanneksi sijoittunutta finaaliin. Jos karsintoja ajetaan kuusi, pääsee finaaliin kaksi parasta kustakin lähdöstä. Jos karsintoja ajetaan seitsemän, pääsee finaaliin voittaja kustakin lähdöstä ja arvonnalla viisi (5) toiseksi sijoittunutta jne. Mikäli viimeisestä finaaliin oikeuttavasta sijasta tulee tasapääjuoksu, on näillä hevosilla etusija arvonnan perusteella finaalipaikkaa tavoitteleviin nähden. Karsintavoittajat valitsevat finaalin lähtöratansa arvotussa järjestyksessä, sitten toiseksi sijoittuneet, jne. samalla periaatteella. 

6 §

Pilvenmäki Special -kilpailun karsintalähdöt ajetaan vähintään 1 200 euron ja finaali vähintään 8 000 euron ykköspalkinnolla.

7 §

Muilta osin noudatetaan Suomen Hippos ry:n voimassa olevia ravikilpailusääntöjä. Muutoksia näihin sääntöihin voi tehdä ainoastaan Forssan Seudun Hippos ry:n johtokunta. Muutokset tulee alistaa Suomen Hippos ry:n hallituksen hyväksyttäväksi.