Ohjeita kilpailijoille

Raveihin ilmoittaminen
 – Kunkin ravipäivän sarjat ja ilmoittamisajat löytyvät Kilpailukutsut -lehdestä ja Suomen Hippoksen Heppa-järjestelmästä.
 – Hevosen voi ilmoittaa raveihin vain vastuullinen valmentaja. Hevosen pystyy ilmoittamaan starttiin hankkimalla tunnukset Hippoksen Heppa-järjestelmään ja tekemällä internet-ilmoittamisen, tai soittamalla raviradalle ilmoittautumispäivänä määrättyyn kellonaikaan mennessä. Ilmoittaessasi hevosta starttiin kerro ensin sarja johon haluat sen ilmoittaa. Tämän jälkeen kerro hevosen rekisterinumero, ohjastaja (tai ohjastajatoiveet), valmentaja ja mahdolliset muut toiveet.
– Lähtölistat julkaistaan ilmoittautumispäivänä noin klo 13.00. Listat ovat nähtävissä Hippoksen Heppa-järjestelmässä

Ravipäivä ja kilpailurutiinit
– Saavu kilpailupaikalle ajoissa. Sääntöjen mukaan valjakon tulee olla ilmoittautunut sisäänkirjoitukseen viimeistään tuntia ennen starttia.

  Katokset
Katosvaraukset on mainittava heti ilmoittamisen yhteydessä. Kerro myös samalla erityistoiveesi katoksen suhteen. Katospaikka on ilmainen. Vierastallipaikka on 10 €/hevonen. Yöpyminen vierastallissa 30 €/yö/hevonen.

  Katoslistat
Katoslistat ovat nähtävillä varikkoportilla, katoksilla ja sisäänkirjoituksessa. Lisäksi varikkoportin järjestyksenvalvojilla on katoslistat ja he neuvovat tarpeen mukaan katospaikkasi sijainnin.

  Voilokit
Voilokit noudetaan sisäänkirjoituksesta. Kuittauksen jälkeen voilokit ovat kilpailijan vastuulla, joten pidä niistä hyvää huolta ja palauta ne siistissä kunnossa. Sisäänkirjoitus avautuu kaksi tuntia ennen ensimmäisen lähdön esittelyä.

  Kengitysinfo

Valmentajan tai hänen edustajansa tulee ilmoittaa kengittä ajamisesta sisäänkirjoitukseen tai varikkohenkilökunnalle heti kun se on tiedossa tai viimeistään ½ tuntia ennen lähdön esittelyä. Toto4/ Toto76-kohteiden osalta tiedot on ilmoitettava ½ tuntia ennen ennen ensimmäisen kohdelähdön esittelyä.

  Jenkkikärryinfo

Sisäänkirjoituksen yhteydessä kilpailijoilta toivotaan tietoa siitä, että ajetaanko hevosilla ns. jenkkikärryillä.

  Tunnistus
Tunnistettavan hevosen passi on jätettävä sisäänkirjoitukseen. Tunnistaja käy tunnistamassa hevosen katospaikalla. Hevosella ei saa olla tunnistamistilanteessa tunnistusta haittaavia suojia tai varusteita. Muista pitää hevosen passi aina mukana kun kilpailet ja kuljetat hevosta. Kaikki voittajahevoset tunnistetaan välittömästi lähdön jälkeen. Lisäksi voidaan tehdä muita satunnaisia tunnistuksia.

  Raviponien tunnistaminen ja mittaaminen
– Poni tunnistetaan ja mitataan aina ennen uran ensimmäistä kilpailua ja mittaustulos merkitään raviponin mittauskorttiin.
– Ponin passi ja mittauskortti on oltava mukana aina kun poni tunnistetaan ja mitataan.
– Lisäksi 3-6-vuotias poni mitataan vuosittain aina ennen kalenterivuoden ensimmäistä kilpailua.
– 7-vuotiaana tai vanhempana uransa aloittava poni tunnistetaan ja mitataan ennen ensimmäistä kilpailua.
– 7-vuotiaana poni tunnistetaan ja suoritetaan loppumittaus ennen kalenterivuoden ensimmäistä kilpailua.
– Mittauksen saa suorittaa vain ravien eläinlääkäri tai muu toimihenkilö sekä hevosjalostusliiton toimihenkilö tai Suomen Ratsastajainliiton virallinen mittaaja.
– A-kategorian poneilla säkäkorkeus saa olla enintään 107 cm ja B-kategoriassa säkäkorkeus saa olla 107,1 -130 cm.

  Lämmitys
Radalla voidaan lämmittää molempiin suuntiin niin että vasten kilpailusuuntaa ajaminen hitaammassa vauhdissa tapahtuu radan ulkoreunalla.
Raviponin lämmitys tapahtuu kahta uloimmaista rataa vasten kilpailusuuntaa. 

  Alkotesti
Kaikki yli 15-vuotiaat ohjastajat puhallutetaan sisäänkirjoituksessa.

  Rangaistukset
Rangaistuksista tiedotetaan tulospöytäkirjoissa, jotka ovat nähtävillä sisäänkirjoituksessa. Rangaistuksista tiedotetaan myös Heppa-järjestelmässä.

  Kengittäjä
Kengittäjän tavoittaa ottamalla yhteyden varikon henkilökuntaan.

  Eläinlääkäri
Eläinlääkärin tavoittaa yleensä tallikurvista. Muussa tapauksessa ota yhteyttä varikon henkilökuntaan.

  Näytteenotto
 Radan henkilökunta ottaa näytteenottoon määrätyn hevosen vastaan kilpailun jälkeen tämän tullessa pois radalta ja ohjaavat näytteenottotiloihin.

  Ambulanssi
Ambulanssi päivystää tallikurvissa.

  Voittajaseremoniat
Seremoniat tapahtuvat pääsääntöisesti radan etusuoralla voittajakehässä.

Lähtöjen videointi
Oman hevosen kilpailun saa tilattua DVD:llä toimistosta.

  • 1 lähtö: 6€
  • 2 lähtöä: 10€
  • 3 lähtöä: 13€
  • Kaikki ravien lähdöt: 18€
  • Videonauha tai DVD-levy: 9€
  • Postiennakko: 9€

 

 

Lämmitysajat ja paljon muuta tärkeää informaatiota löydät ravien käsiohjelmasta, joten tutustu siihen huolella. Käsiohjelmasta löydät myös raviradan yhteystiedot. Valmentaja saa käsiohjelman sisäänkirjoituksesta voilokin kuittaamisen yhteydessä.

Varikkoalueen työntekijät auttavat valjakoita valjasrikon tai muun vastaavan sattuessa ravien aikana. Eläinlääkärin kopissa on myös varavarusteita. Näitä on mahdollista lainata varusterikon sattuessa.

Startin jälkeen
– Hevosten pesupaikka on avoinna koko ravien ajan. Ole ystävällinen ja pese ripeästi hevosesi, jotta kaikki pääsevät ajoissa pesemään. Lämpimän veden määrä on rajallinen, joten varusteiden ja kärryjen peseminen sillä ei ole suotavaa. Varusteiden pesupaikka sijaitsee rakennuksen päädyssä.
– Kun hevosmäärä on suuri, joudutaan katospaikkoja jakamaan. Jos katoksesi on jaettu, yritä suoriutua mahdollisimman nopeasti startin jälkeen pois siitä, jotta seuraavat kilpailijat saavat riittävästi aikaa valmistautua starttiin.
– Palauta voilokkisi sisäänkirjoitukseen, sillä niitä tarvitaan seuraavissakin raveissa. Samalla voit ottaa lähtösi tulospöytäkirjan mukaan sisäänkirjoituksesta. Sisäänkirjoitus on auki n. puoli tuntia viimeisen lähdön maaliintulon jälkeen.
– Palkinnot maksetaan yleensä viimeistään viikon sisällä ravipäivästä. Poikkeuksen tähän tekevät suurkilpailut ja Toto76-ravit, joissa palkintoja pidätetään ainakin dopingtesteissä käyneiden osalta dopingtulosten selviämiseen asti.

 

Harjoitusravit

Pilvenmäen raviradalla järjestetään hevosenomistajien ja valmentajien suuren suosion saavuttaneita harjoitusraveja talkoovoimin.

Vaatimukset harjoituslähtöihin osallistujille

voimassa oleva hevosen vastuuvakuutus voimassa oleva ohjastajan ajolupa
kilpailuvarustus (kilpakärryt tai vastaavat) ja kypärä
harjoitusravipäivän aikataulussa pysyminen
lähdön annetun kilometrivauhtitavoitteen noudattaminen (± 5 sek.) ja hyvä urheiluhenki

Harjoituslähdöt juostaan tasoitusajoina 2140 metrin matkalla. Kilometrivauhtitavoitteet lähdöissä ovat seuraavat

1.50

1. lähtö – klo 10.00 – matkavauhti 1.50

1.40

2. lähtö – klo 10.20 – matkavauhti 1.40

1.35

3. lähtö – klo 10.40 – matkavauhti 1.35

1.30

4. lähtö – klo 11.00 – matkavauhti 1.30

1.25

5. lähtö – klo 11.20 – matkavauhti 1.25

 

Mahdolliset monté-hevoset juoksevat lähdöissä takamatkalla.

HARJOITUSRAVEIHIN ILMOITTAUDUTAAN HEPPA-JÄRJESTELMÄN KAUTTA (kirjoita kommenttikenttään matkavauhti, johon hevosen ilmoitat) TAI PUHELIMITSE EDELLISENÄ ARKIPÄIVÄNÄ KLO 12-15 P. 010 422 1490.