Forssan Pilvenmäen raviradalla ravataan ensimmäistä kertaa Suomen raviurheilun historiassa myötäpäivään eli väärinpäin sunnuntaina 2.9. klo 16 alkaen. Väärinpäin ajamisen absoluuttiset Suomen ennätykset siis molemmille roduille saadaan siis syyskuun ensimmäisenä sunnuntaina siis varmasti tulospapereille. Raveja ennen klo 13.30 alkaen järjestetään Kimpassa on kivempaa-kimppaomistamisen tapahtuma, joka on pääasiassa suunnattu varsojen ja pääasiassa kilpailemattomien lämminveristen ja suomenhevosten valmentajille sekä omistajille.

Väärinpäin-ravien lähtölistat on julkaistu ja monta mielenkiintoista menijää nähdään radalla

Eniten tienanneiden lämminveristen lähdössä nro. 8 yhteen ottavat mm. Tapio Mäki-Tulokkaan tallin Sue’s Photo ja pitkältä tauolta palaava, mahdollisesti uudesta kilpailusuunnasta paljonkin hyötyvä Ville Mäkelän Wilhelm Nash. Kylmäveristen puolella nähdään tulevaisuuden toivoja Suomenhevosten Nuorten Sarjassa (l.2) sekä mielenkiintoinen, viimevuonna viiden voiton putken paahtanut tulinen tamma Ravituuli, jonka rattaille hyppää sunnuntaina Juha Utala. Nämä ja monta muuta upeaa valjakkoa sunnuntaina 2.9.2018 Pilvenmäellä, tämä pitää nähdä paikanpäällä!

Väärinpäin raveihin saatiin ilahduttavasti osallistujia, rohkeita valmentajia ja kuskeja meiltä ei siis puutu. Pelillisesti päivä tarjoaa varmasti haastetta ja on todennäköistä että hevosen soveltuvuus ”väärään” kilpailusuuntaan ratkaisee enemmän kuin normaalisti kengitysbalanssit. Pilvenmäellä ajetuissa väärinpäin – harjoistusraveissa kaikki hevoset ovat hyvin ymmärtäneet juosta toiseenkin suuntaan ja osalle siitä on selvästi hyötyä, kaarrejuoksun helpottumisena sekä myös ”huumoripuolella” eli hevosen juoksuhaluissa positiiviseen suuntaan.

 

Muuttuneet järjestelyt varikon puolelle turvallisuuden takaamiseksi:

  • Kokoontumisringin suunta on muutettu, jolloin radalla meneminen tapahtuu jouhevasti
  • Radalle mennään oikean puoleisesta portista, ja poistutaan varikolta katsottuna vasemmasta, portilla on nuolet opastamassa lämmittelysuuntia. Pruuvit ajetaan päivän kilpailusuuntaan, eli myötäpäivään. Esittelyyn tullaan takasuoran kautta.
  • Lähtöpaikkoja ei ole ”käännetty” eli näissäkin raveissa rata 1, on sisin lähtörata ja numerolla 8 kilpailevat valjakot järjestyvät auton perään uloimmalle paikalle. Lähtöauton perässä olevat pienet numerot on muutettu vastaamaan ravipäivän järjestystä, eli ohjastaja tähtää saman numeron perään, joka hevosen voilokissa lukee.
  • Ohjeita kilpailutilanteseen annetaan kuulutuksin päivän aikana useaan otteeseen, kaikki matkat ajetaan Väärinpäin ja autolähetyksinä.

 

 

Ennen raveja järjestetään Kimpassa on kivempaa-tapahtuma su 2.9.

klo 13.30 Varikkopöhinät & Varsat radalle – kimppavarsojen valmentajien haastatteluita, kimppavarsojen esittely, kimpanvetäjien infot kimppalaisille
– Varsoilla voilokit ja radalla sekä somessa jaetaan ns. lähtölistat tähän osioon
– Juontaja haastattelee valmentajia ja omistajia
klo 14.50 Harjoituslähtö halukkaille
klo 15.00 Siirtyminen Ravintola Valtikkaan
– Kimpanvetäjät ja emännät opastavat ravien ja ravipelaamisen maailmaan. Osallistujille mahdollisuus tutustua tuomaritorniin sekä käydä ravien aikana varikkokierroksella
– Osallistujien kesken arvotaan tandem- ja lähtöautokyyti

Lisätietoja: elina.hirvonen@pilvenmaki.fi tai p. 0503018258