VIHJEITÄ LOUNASRAVEIHIN 23.2.2018

 

Kommentteja päivän raveihin:

 

Lähtö 2

2 Didi Hoss viimeistelee tässä Joensuun 76-finaaleihin. Kaiken pitäisi olla ihan kunnossa, ja tamma on ollut treeneissä kohtalaisen tuntuinen. Normaalisti hevonen kamppailee voitosta, mutta tämä kisa pitää ajaa järjen kanssa, kun päätavoitteet ovat muualla. Voittoa tietenkin tavoitellaan, ja siihen on hyvät mahdollisuudet. (Tapio Mäki-Tulokas)

 

Lähtö 4

2 Selanne on nuori hevonen, jonka kilpailuttaminen ei ole synnynmaan takia helppoa. Tässä startissa on tarkoitus testata, missä nyt ollaan menossa. Kokeneempia vastaan ei varmasti ole helppoa, ja voitto olisi minulle yllätys. Tämä oli rahallisesti sopiva sarja ja kilpailusuoritus määrittää tulevaisuuden suunnitelmia. Tarkoitus on ajaa maltilla ja järjellä ja koittaa sitten lopussa. Tähän lähtöön ei ole millään lailla panostettu, ja tärkeintä olisi tasapainoinen esitys. Kyseessä on toki lahjakas hevonen, joka on päässyt koko talven treenaamaan. Kotona Selanne on ravannut hyvin, mutta tämä on ensimmäinen kilpailu hokeilla. (Tapio Mäki-Tulokas)

 

Lähtö 5

2 Le Blixten ei onnistunut viime kaudella, enkä osaa sanoa, mistä se johtui. Vikaa hevosesta ei ainakaan löytynyt. Ilmoitin nyt vaan kokeeksi lounasraveihin, jotta näkisi, mikä on tämänhetkinen tilanne. Tammaa on treenattu koko ajan, mutta se tuntuu kotona oikeastaan aina samalta. Yllättyisin menestyksestä, vaikka hokit hevoselle hyvin sopivatkin. (Hanna Lepistö)

 

8 Burnhill’s Luck on mahdoton arvioitava, sillä hevosesta ei voi etukäteen sanoa mitään varmaa. Tampereella se oli omalla tasollaan ja voitti onnistuneen juoksun jälkeen. Forssassa oli taas toisenlainen päivä ja eri ääni kellossa. Lähtöpaikka on vaikea, mutta onnistuneella juoksulla sijoitus kolmen sakissa on mahdollinen. (Tapio Mäki-Tulokas)

 

Vihjeet: (julkaistu keskiviikkona)

 

Lähtö 1

A – 2, 6        B – 8, 1, 7, 4, 3, 9, 5, 10

SUOSIKIT: Ensimmäisessä lähdössä pelihevoset saattavat hyvinkin sortua harha-askelille, mikä vaikeuttaa lähdön arvioimista. 2 Popedia on paljon ennätystään ja tauluaan parempi menijä, joka nostetaan paalulta suosikiksi. Kyseessä on hyvän jakson omaava menijä, joka pystyy pudottamaan ennätystään tuntuvasti. Porissa Simo Kallion suojatti laukkasi alussa ja jäi sen jälkeen roikkumaan koko matkaksi kolmannelle. Se teki kovan juoksun, vaikka ei jaksanut kamppailla ihan kärjessä. Viimeiset 1800 sujuivat kiertäen 30,2-vauhtia, josta ensimmäisen lenkki 28,6. 6 Kipinä Rols on vasta nelivuotias menijä ja tuntuu oikein lahjakkaalta sellaiselta. Ori on esittänyt lupaavaa kapasiteettia, mutta ravissa on ollut viime starteissa sanomista. Tuoreimmassa startissa Jukka Kauppisen suojatti sortui toisessa kaarteessa laukalle. Se kellotutti loppumatkan 30,3-tahdilla, vaikka ravissa esiintyi moitittavaa.

HAASTAJAT: 8 Tohtori on edellisen ikätoveri ja paljon ennätystään pystyvämpi itsekin. Lahdessa ruuna otti ensimmäisen lenkin rauhassa, mutta lähti viimeisellä takasuoralla ulkoradoille ja puursi 31,3-kyytisen kirilenkin jälkeen kakkoseksi. 1 Villilän Vesa oli viimeksi pitkään pussissa, joten sijoitukselle ei tule antaa painoarvoa.

 

Lähtö 2

A – 2        B – 1, 10, 4, 5        C – 6, 11, 9, 7, 8, 12, 3

SUOSIKKI: Toto4-peli alkaa lounasravilähdöksi oikein kovatasoisella koitoksella. 2 Didi Hoss ei vielä tunne tappiota ja viimeistelee tässä reilun viikon päästä kilpailtavaan 76-finaaliin. Raamikkaan tamman kapasiteetti on vielä täysin testaamatta, ja se on tässä lähellä jatkaa voittokannassa. Viimeksi se haki matkalla kärkipaikan, jolta irtosi 16,5-lopetuksessa varmaan voittoon. Didi Hoss voi  taas edetä aikaisin sisäradan vetotöihin.

HAASTAJAT: 1 Mr Nice Way on oleellisesti viime sijoituksiaan kovempi kilpailija. Viisivuotias palasi viimeksi tauolta ja matkasi 4. sisällä. Se pääsi kirivaiheessa etenemään kolmanneksi sisälle, mutta jäi täysissä voimissaan pussiin. Nopea avaaja on juoksunkulullisesti isossa roolissa. 10 Langen’s Greyhound on näihin sarjoihin kelpo kilpailija, ja harmaa menijä on ainakin helppo tunnistaa lähdöstä. Toissa kerralla avauslenkin aktiivinen ajo näkyi ratkaisumetreillä toiselta ilman selkää. Viimeksi se taas sai tehdä johtopaikalla oman juoksunsa. 4 Kleine Frau juoksi viime kissassa edellisen ulkopuolella ja tuli urheasti perille. Tamma vielä petrannee saatuaan tauolta startin alle.

Juoksunkulku: 1 Mr Nice Way saa kuskin niin halutessa johtopaikan. Paikka luovutetaan korkeintaan 2 Didi Hossille, muttei välttämättä sillekään.

 

Lähtö 3

A – 1         B – 3, 4, 12, 7, 10, 2, 6, 9, 11, 5       C – 8

SUOSIKKI: 1 Grace Match on lähellä voittaa toisen Toto4-kohteen, mikäli ykkösrata tai ensimmäinen kaarre tuo sille ongelmia. Kyseessä on ihan reipas kiihdyttäjä, joka on kuitenkin useita kertoja laukannut starttien ulkopuolellakin Forssan tiukkaan ensimmäiseen kaarteeseen. Viimeksi viisivuotias eteni tasaisesti toiselle ilman selkää, josta vyöryi 16,5-lopetuksessa helppoon voittoon.

HAASTAJAT: 3 Devil Step on paljon tuoreimpia tuloksiaan vaarallisempi. Kuusivuotiaalle on tarjottu tarkkoja juoksuja, ja se on tehnyt selkeän tasonparannuksen. Viimeksi ruuna vaihtoi ensimmäisellä takasuoralla toiselta 4. sisälle. Se oli viimeisellä takasuoralla hetken huonossa selässä, mutta kiri luukun löydyttyä hyvin sisään. Loput 700 sujuivat 15,6-vauhdilla. 4 No Pity on raamikas aloittelija, joka ei ole vielä saanut kilpailuissa parasta irti. Vermossa viisivuotias oli 2. ulkoa hitusen hengetön. Sen jälkeen tamma on ollut kertaalleen poissa. 12 Zizzy Highness on näytöiltään ehdottomasti lähdön kovimpia, mutta nykyvire on hitusen hämärän peitossa. Tamma ei ole viime kisoissaan onnistunut, mutta toisaalta sillä on menestystä tätä kovemmistakin lähdöistä. Zizzy Highness on menijä, jolla pitää ottaa kaarteet vähän varman päälle.

Juoksunkulku: 1 Grace Match pystyy kuskin halutessaan puolustamaan johtopaikan, mutta se tarkoittaa laukkariskiä ensimmäiseen kaarteeseen.

 

Lähtö 4

A – 2       B – 6, 1, 10, 9, 4, 11, 12         C – 3, 8, 5, 7

SUOSIKKI: 2 Selanne on jo suvullisesti hurjan mielenkiintoinen aloittelija, jolla voi olla vielä paljon annettavaa raviurheilulle. Ruuna avasi uransa varsin lupaavasti, joskin ihan ensimmäisissä starteissa kaarteiden kanssa oli pahoja ongelmia. Kaksivuotiskausi kuitenkin päättyi pitkällä kirillä hienosti Hevosenomistajapokaaliin kolmanteen sijaan. Selanne on tähän suosikki, mutta ei kuitenkin sovi unohtaa, että sillä on moniin vastustajiin nähden todella vähän rutiinia.

HAASTAJAT: 6 Valiant Dream ei ole mikään täryjyrä, mutta näihin sarjoihin ihan mukava kilpailija kumminkin. Ruuna osallistui viimeksi Fast Timen voittamaan ihan tasokkaaseen 65-lähtöön. Se nousi kovavauhtisessa kisassa 5. sisältä viimeisellä takasuoralla toiselle ja pisteli positiivisesti maaliin asti. Onnistuneella juoksulla Valiant Dream pystyy olemaan ihan kärjessä. 1 Yeezuz on vaikeasti arvioitava menijä, sillä on vaihtanut maata ja valmentajaa. Ruuna kerää kovilla ajoillaan varmasti reilusti peliä. mutta on paha sanoa, kuinka riittävä menijä tähän lähtöön on kyseessä. Joka tapauksessa ykkösrata voi tuoda ongelmia, sillä kyseessä on varsin rauhallinen avaaja. 10 Viva La Vida on kelpokunnossa ja voi onnistuneen juoksun saadessaan hätyytellä kärkisijoja.

Juoksunkulku: 2 Selanne, 4 Confident Chip tai 6 Valiant Dream johtaa lähtöä.

 

Lähtö 5

A – 1          B – 3, 8, 2, 10, 5, 9, 7        C – 12,11, 6          D – 4

SUOSIKKI: Lounasravien päätöslähdössä on mukana useita menijöitä, jotka ovat pärjänneet paljon korkeammallakin tasolla. Lähdön ennustettavuutta vaikeuttavat lukuisat taukohevoset. 1 Andree on sinänsä kiusallinen veikattava, että sillä tulee usein epäonnistumisia. Kyseessä on vain toisella silmällä kunnolla näkevä hevonen, joka on kovin herkkä häiriöille. Ruuna palaa nyt paussilta, mutta viime kauden esitykset olivat tähän lähtöön heittämällä riittäviä. Andree avaa kovaa, ja sen onnistuessa koko matkan johto on oikein mahdollinen.

HAASTAJAT: 3 BWT Bayern on ollut Harri Koivusen käsistä suuri pettymys, mutta hevosella on lahjoja paljon parempaan. Ensimmäisessä kisassa uusista käsistä se laukkasi menestystään, mutta muutoin suoritukset ovat olleet ponnettomia. 8 Burnhill’s Luck omaa potentiaalia korkealle, mutta se pilaa usein juoksuja oman ongelmallisen käytöksensä takia. Viimeksi ruuna oli laukan jälkeen vain tasainen. 2 Le Blixten palaa suosikin tavoin paussilta. Tammalla ei ole alla kovinkaan tuoreita onnistumisia, mutta sen hyvä perustaso on kovaa kalipeeria näihin sarjoihin. Kakkosrata on mainio paikka kiihdyttää.

 

T4

I                         2 Didi Hoss

II                        1 Grace Match

III                      2, 6, 1

IV                      1 Andree

3 riviä 1 euron panoksella = 3,00 euroa

 

T4

I                         2, 1

II                        1 Grace Match

III                      2, 6, 1, 10, 9, 4

IV                      1, 3, 8, 2, 10, 5

72 riviä 0,20 euron panoksella = 14,40 euroa

 

DUO

2 – 1                 25%

2 – 3                 15%

6 – 1                 20%

6 – 3                 15%

1 – 1                 15%

1 – 3                 10%

 

TROIKKA, lähtö 5

 

systeemi A

I                         1 Andree

II                        2, 3, 8, 10, 5

III                      2, 3, 8, 10, 5, 9, 7

30 yhdistelmää

 

systeemi B

I                         3, 8

II                        3, 8, 2, 10, 5
III                      3, 8, 2, 10, 5, 9, 7

40 yhdistelmää

 

70 yhdistelmää 0,50 euron panoksella = 35,00 euroa

 

Parhaat pelikohteet:

***Popedia (L1)

**Grace Match (L3)

*Mr Nice Way (L2)

 

Vihjeet laati: Iivari Ingves