VIHJEITÄ 76-RAVEIHIN 18.8.2018

 

Lähtö 1

A – 9        B – 10, 2, 7, 6, 11, 5, 8       C – 1, 4, 3, 12

SUOSIKKI: 9 Mikimanilla on hyvä sauma aloittaa hieno ravipäivä voitolla. Ruuna on tehnyt viime kisoissaan positiivista jälkeä, ja se kohtaa nyt varsin sopivan porukan. Teivossa ruuna teki ulkoradoilla todella pitkän ja urhean kirin. Vieremällä Jouko Tarvaisen suojatti jäi vetämään toista rataa ja kamppaili ihan sinnikkäästi maaliin asti. Nyt luvassa on tasainen juoksu parijonossa ja kirivaiheessa Mikimani noussee voittomatsiin.

HAASTAJAT: 10 Jussin Sointu omaa näihin sarjoihin oikein hyvän moottorin. Tamma teki 19.7 Porissa toistaiseksi uransa parhaan juoksun kierrettyään etusuoralla toiselle ilman selkää. Se kiritti Rallan Salamaa hyvin maaliin asti. Tuoreimmassa kisassaan kuusivuotias jäi jo alussa ja teki ihan normaalin suorituksen. Takarivi lienee alussa epävarmalle hevosella vain etua. 2 Hyvännäköinen pystyisi niin ikään potentiaalinsa puolesta pitkälle ja paikkakin on paras mahdollinen. Tamman viime kisa jätti kuitenkin kysymyksiä. Suoritus oli ihan positiivinen, sillä kirilenkki sujui 27,3-vauhtia. Ravi oli kuitenkin vielä normaalia kulmikkaampaa. 7 Edustava on epätasainen suorittaja, mutta piisaa lahjojensa puolesta. Riihimäen tauolta paluussa se oli oleellisesti sijoitustaan parempi. Voimatamma laukkasi ensimmäisellä takasuoralla, mutta kulki loput 1100 metriä lupaavasti 27,9-tahdilla.

 

Lähtö 2

A – 7, 11, 3        B – 6, 4, 9, 1        C – 2, 5, 12, 10, 8

SUOSIKIT: 7 Tanpopo tuntuu kehittyvän isoin askelin ja saa seiskaradaltakin suosikin paineet. Vermossa nelivuotias nousi 4. sisältä ensimmäisellä takasuoralla toiselle ilman selkää. Se punnersi viimeisen takasuoran lopussa kärkipaikalle asti ja oli oikein rehti, vaikka päästi maalisuoralla kaksi Koivusta edelleen. 11 Leemarks’s Ghost on lupaava aloittelija, jolla kuitenkin on vielä turhan paljon omia oikkuja. Ennen pientä paussia kolmivuotias johti koko matkan. Ruuna veti ensimmäisen lenkin rauhassa, mutta sai 13,5-vauhtisella kirilenkillä kovaa painetta. Se piti varmaan voittoon ja kellotutti viimeisen lenkin 15,0-tahtia. 3 Raindance Maggie on paljon viime sijoituksiaan parempi menijä ja saanut pahimpia vastustajiaan paremman paikan. Viimeksi tamma jäi 5.ulos, josta se kohosi viimeisen takasuoran alussa kolmannelle. Nelivuotias ei saanut kärjestä mitään otetta, mutta tuli kuitenkin viimeiset 700 13,6-kyytiä. Raindance Maggie pystyy petraamaan starttien myötä paljon.

HAASTAJAT: 6 Oilsheik on tehnyt viime kisoissaan vahvaa jälkeä. Viimeksi se virui kaukana hännillä, josta nousi 1100 jäljellä kolmannelle. Ruuna viihtyi lähes koko loppumatkan kolmannella ilman selkää, tuli siitä huolimatta viimeisen kierroksen 16,7 ja oli oikein vakuuttava. Oilsheik ei ole alussa nopeimpia, mutta se pystyy ainakin reipasvauhtisessa lähdössä nousemaan kirivaiheessa korkealle. 2 Classic Cat on kelpo kunnossa, mutta vastaan asettuu kovia menijöitä. Teivon lähdössä mentiin hiljaa, eikä ori pystynyt 2. ulkoa ohituksiin. Porissa se häiriintyi loppukurvissa ja menetti kakkossijan.

 

Lähtö 3

A – 6        B – 11, 4, 1, 7, 5, 2, 8, 9, 3, 10

SUOSIKKI: 6 Kielas paransi toissa kerran kisaansa todella paljon. Ruuna juoksi voittaneen Kartierin takana 2. ulkona ja haastoi sitä hienosti loppuun saakka. Samanlaisella suorituksella menestys olisi tässä lähdössä selviö. Viimeksi Esa Holopainen jätti ajokkinsa 2. ulos, kun takaa hyökättiin. Kielas oli maalisuoralla voimissaan, kun laukkasi rintaman takana. Kengittä jatkaessaan ruuna starttaa tässä selvähkönä suosikkina.

HAASTAJAT: 11 Kemun Muisto avasi viime startissaan uudesta tallista ja oli vakuuttava. Tamma tarkkaili tilannetta 3. sisällä ja latasi viimeisellä takasuoralla keulaan asti. Se otti aivan ylivoimaisen voiton ja ravasikin aikaisempaa paremmin. 4 Annin Vappu on vaikea veikattava, sillä ailahtelee paljon. Keskiviikkona tamma ravasi johtaneen Kartierin takana ja seurasi hyvin toiseksi. 1 Muiston Prinssi laukkasi samaisessa lähdössä alussa ja esiintyi jatkossa tasaisesti. Tässä lähdössä luvassa on hyvä juoksu kärjen takana. Sijoittumiseen on hyvät saumat, mutta ori ei halua voittaa.

 

Lähtö 4

A – 4      B – 2, 9, 8, 5, 1, 12, 3, 10, 11, 6           C – 7

SUOSIKKI: 4 Amazing Warrior on mennyt isoin askelin eteenpäin ja lähellä jatkaa voittokulkua tässä. Porissa ruuna haki ensimmäisessä kaarteessa voimalla johtopaikan ja avauspuolikas oli 09,5-vauhtinen. Se rauhoitti matkalla vauhtia ja irtosi lopussa ihan omille teilleen. Nelivuotias olisi samalla tasollaan jatkaessaan vaikea kukistettava, vaikka jäisi toiselle radalle ilman selkää.

HAASTAJAT: 2 Downtown Joey on paljon sekavaa tulosrivistöään vaarallisempi tässä. Viimeksi ori jäi 6. ulos kun takaa hyökättiin. Se oli pitkään pussissa ja tuli maalisuoraa tilaa löydettyään hyvin. Viimeiset 700 sujuivat 15,6-vauhdilla. Reipas avaaja juoksee tässä keulassa tai 2. sisällä. 9 One For You ei ole maailman helpoin ajettava ja nopea avaaja kärsii muutenkin takarivistä. Lahdessa Timo Korvenheimon valmennukseen palannut nelivuotias rauhoitti 12,5-avauksen jälkeen vauhtia keulapaikalle ja hallitsi tätä kevyempää lähtöä helposti. 8 Sapphira avasi Turussa Sirpa Tienhaaran käsistä ja oli heti loistava. Tamma sai vetää keulassa mielestään vauhtia ja purjehti 13,0-lopetuksessa ilmavaan voittoon.

 

Lähtö 5

A – 7         B – 5, 9, 6, 8, 1        C – 4, 3         D – 2

SUOSIKKI: 7 Köppinen ei ole vielä Pilvenmäki Maratonia hävinnyt ja voi jatkaa tappiotta tämänkin lähdön jälkeen. Toissa vuonna ori meni vastaavassa lähdössä pitkän matkan Suomen ennätyksen 25,5 kiisteltyään Välähdyksen kanssa voitosta. Rovaniemen kuninkuusravien päätösmatkalla Jyrki Korhosen silmäterä haki johtopaikan ja piti hurjan Costellon ratkaisuvaiheessa niukasti takanaan. Köppinen on tässä lähdössä vaikea kukistettava, vaikka vastus on kaikkea muuta kuin väheksyttävää tasoa.

HAASTAJAT: 5 Juiseri on äärimmäisen mielenkiintoinen hevonen tähän lähtöön. Ruunalla on aivan valtava fysiikka ja juostavan matkan luulisi olevan hurja etu. Kunto on oikein hyvällä mallilla, sillä viimeksi Camilla Vihannon silmäterä kiersi 3. ulkoa viimeiset 700 21,4-vauhdilla. Edes Köppisen ei ole helppoa ottaa Juiseria kiinni kymmentä metriä per kierros. 9 Vixen oli viime vuonna Köppisen takana toinen, kun 4 Hilin Ihme laukkasi loppukurvissa. Kuninkuusravien päätösmatkalla ori esitti 5. ulkoa pitkän kirin ulkoradoilla ja kiitti 6 Metkutusta maalisuoralla vetoavusta tylyllä tavalla. Metkutus olisi voinut tosin olla kisassa hyvinkin kolmas, mikäli se ei olisi haparoinut loppukurvissa.

 

Lähtö 6

A – 3, 4          B – 1, 14, 2, 8, 15, 13, 11, 9, 5, 7, 12, 16      C – 10, 6

SUOSIKIT: 3 Boadicea olkoon avoimen tammalähdön suosikki, sillä kyseessä on luotettava ja nouseva menijä. Tämä kausi on tuonut lähes koko voittosumma, mutta rajat eivät tunnu tulevan lainkaan vastaan. Vuosi käsittää voittoja Solvallaa myöten. Viimeisin Turusta tullut ykkönen oli oikein vakuuttava: Tamma irtosi märässä kelissä keulasta 13,0-lopetuksessa ihan omille teilleen. Johtopaikalle päästessään Harri Koivusen suojatti olisi paha kukistettava. 4 Didi Hossilla oli alkukesästä vaisumpi kausi, kun tamma ei oikein saanut itsestään irti. Nyt alla on kaksi keulavoittoa, joista viimeisin tuli 14,1-vauhtisen kirilenkin päätteeksi. Isokokoisella tammalla on nelosradalta laukkariski, mutta sen välttäessään menestys ei yllätä miltään juoksupaikalta.

HAASTAJAT: 1 Coktail Princess on loistoiskussa ja makoisista asemista vahva menestyksen tavoittelija. Tamma jäi Lahdessa alussa ja ehti takajoukoista aivan voittaneen Turmalinin tuntumaan. Coktail Princess on alussa epävarma, mutta ravilla kulkiessaan se on kirivaiheessa vaarallinen. 14 Her Royal Highness on todella hyvä ja monipuolinen tamma, joka pystyy nousemaan korkealle, vaikka karikkoja on luvassa. Ennen pientä taukoa tamma kiersi kolmatta toiselle ilman selkää ja hävisi vain Club Nord Elitille. Jukka Torvisen ajokki nousee korkealle, vaikka kilpailee nyt kengät jalassa.

Juoksunkulku: 3 Boadicea on todennäköisesti ainakin lopullinen keulahevonen. 1 Coktail Princessillä ja 4 Didi Hossilla pitää ottaa alkulaukan pelossa ensiaskeleet rauhassa.

 

Lähtö 7

A – 2, 7, 4          B – 9, 6, 1, 10, 5, 8, 3         C – 11, 12

SUOSIKIT: Kolmas Toto76-kohde on äärimmäisen vaikea veikattava. Juoksunkulku näyttelee lopputuloksen kannalta isoa roolia ja siinä on yksi kiinnekohta: 2 Grainfield Ace on lähdön ensimmäinen keulahevonen, mutta kysymys kuuluu, mitä Santtu Raitala tekee, kun 7 Knox Hanover tulee vaativana rinnalle? Knox Hanover voitti Rovaniemellä juuri mielipaikaltaan keulasta, vaikka avasi 08,5 ja veti vielä kierroksenkin 12,5-tahdilla. Grainfield Acen kiri tyrehtyi Teivossa loppukurvissa hetkeksi ulkoradoilla, mutta loppusuoralla maisema taas vaihtui. Katja Kurkelan suojatti on selvästi paras sisäradalta, jossa se tässä juoksee. 4 Issaquad Sund on nousut hienoon vireeseen. Tuoreimmassa startissaan voimaruuna tykitti 2. ulkoa loput 700 10,8-vauhtia. Issaquah Sundin kohdalla paljon ratkeaa siinä, onnistuuko tasainen avaaja saamaan alussa mitään asemia parijonosta?

HAASTAJAT: 9 Piedmont palasi Kuopion kävelykisaan tauolta. Se jäi 2. ulos, kun takaa hyökättiin. Kiritila löytyi maalisuoran alussa ja kiri kantoi aivan voittaneen Wheelie Awaken rinnalle. Tässä Piedmont saa tasaisen juoksun ja pystyy kirivaiheessa paljoon. 6 Spirit Squad on petrannut hurjasti ja kamppailee juoksun onnistuessa ehdottomasti voitosta. Viisivuotias osallistui viimeksi kovaan Uraian voittamaan tammalähtöön ja kiersi kolmannella 3. ulkoa loput 700 hienosti 10,3-vauhtia. Hyvän selkäjuoksun jälkeen tamma olisi pitkällä maalisuoralla kova luu.

Juoksunkulku: 2 Grainfield Ace painuu aluksi sisäradan kärkeen ja 3 Criminal Jack koittaa puikata sen taakse 1 Like Youn ohi. 7 Knox Hanover marssii ulkoa eteenpäin ja käy kysymässä johtopaikkaa.

 

Lähtö 8

A – 1        B – 9, 7, 3, 10, 8        C – 5, 4, 6, 2

SUOSIKKI: 1 Camri on 76-kierroksen varmin voittaja, sillä kilpailee paljon normaalia köykäisemmässä seurassa. Terho Rautiaisen suojatti teki kuninkuuskisassa pelkästään hyviä suorituksia. Pitkällä matkalla ori juoksi 2. sisällä Köppisen takana ja oli oikein rehti, vaikka maalisuoralla askel vähän painoi. Vaikka Forssan ykkösrata ei ole helpoin paikka kiihdyttää, Camri pitää keulat ja johtaa normaalina maaliin asti.

HAASTAJAT: 9 Hullumies kilpailee viimeistä kauttaan ja on noussut taas kerran kovaan iskuun. Ori tykitti Turussa viimeiset 700 19,5-vauhtia ja oli aivan ylivoimainen. Hullumies liimautuu Camrin selkään ja pystyy olemaan sieltä vähintään toinen. 7 Tulinko ei ole kärkisijojen suhteen ulkona, vaikka jää tässä luultavasti toiselle ilman selkää. Ori tekee selvästi parhaat suorituksensa ilman kenkiä, joten kengitysinfoja kannattaa seurata. 3 A.T. Viskun vastus helpottuu kuninkuuskisasta tuntuvasti.

Juoksunkulku: 1 Camri torjuu ulkoa tulevat ja pitää keulan. 9 Hullumies liimautuu sen kantaan ja matkavauhti on hiljaista.

 

Lähtö 9

A – 3       B – 6, 8, 1, 10, 5        C – 7, 4, 2, 9        D – 12, 11

SUOSIKKI: 3 Chief Orlando on nyt voittovuorossa. Ori tuntuu äärimmäisen lupaavalta menijältä, eikä se ole tehnyt Suomessa yhtään huonoa juoksua. Joensuussa viisivuotias oli oikein rehti, vaikka hurja Atupem vyöryi rinnalta niukasti ohi. Ori pääsee tässä kärkipaikalle hallitsemaan juoksua ja vienee maaliin asti.

HAASTAJAT: 6 Robin Roof on väkivahva menijä, mutta suosikin ohittaminen rinnalta taitaa olla sillekin liian kova tehtävä. Toissa kerralla ruuna kiritti siitä hyvin Starzinneriä. Lahdessa kyseessä oli iltahölkkä, josta Robin Roof lopetti 08,5-vauhtia. 8 Ranch Newman on niin nopea alussa, että voi värittää ulkoakin kiihdytystä. Joensuussa se oli heikko johtavan takaa, mutta hevonen on ennenkin ailahdellut. 1 Mas Archie toissa kisan suoritus oli paras aikoihin, kun hevonen pisteli viimeiset 700 09,2-tahtia. Nyt se saa hyvän juoksun sisäradalla. 10 Grainfield Oliver ei loistanut Lahdessa 2. sisältä, mutta petraa startti alla. Se voi päästä suosikin tapaa hyvin läpi. 5 Frosty Vice tykitti keskiviikkona loppupuolikkaan 10,2, joten kunnosta ei pärjääminen jää kiinni.

Juoksunkulku: 3 Chief Orlando juoksee keulassa ja 6 Robin Roof joutuu vetämään toista rataa.

 

Lähtö 10

A – 2       B – 4, 10, 3, 8, 7, 11         C – 12, 5, 9

SUOSIKKI: 2 Stonecapes Picasso on kovaluokkainen hevonen, joka on nyt päässyt varsin säännölliseen starttirytmiin. Viimeksi ori haki 08,5-avauksen jälkeen määrätietoisesti johtopaikan. Se tuli mallikkaasti perille, vaikka Carlos La Renta tuli selästä ohi. Viisivuotias on kärkipaikalle päästessään vaikea ohitettava, mutta ykkösradalta sille on pieni pussitus riski, sillä 4 Sunbeam voi olla alussa nopeampi.

HAASTAJAT: 4 Sunbeam on kovassa iskussa, vaikka taulu ei vakuuta. Ruunalle on kahdessa viimeisessä jäänyt paljon voimia pussituksen takia. Se juoksee tässä kärjessä tai sen lähellä ja pystyy menestymään, vaikka olisi parempi lyhyellä matkalla. 10 Spade Ace Frido kisaa vakuuttavassa iskussa eikä ole ulkona, vaikka takarivi on miinusta. Ruuna kiersi tuoreimmassa kisassaan kolmatta toiselle ilman selkää. Se puolusti paikkaansa ja runttasi urheasti kärkimatsiin. 3 Lonely Rider oli viimeksi tätä kevyemmässä lähdössä tasapaksu kengät jalassa toiselta ilman selkää. Nyt vauhtikestävä menijä palannee optimibalanssiin. 8 Racehill Victory on hurjassa kunnossa, vaikka taulusta löytyy heikkojakin sijoituksia. Viimeksi ruuna tykitti loput 600 11,2-tahdilla. Kaksi poisjääntiä auttaa Juha Utalan suojattia selvästi.

Juoksunkulku: 2 Stonecapes Picasso ja 4 Sunbeam ovat ensi metreillä vikkelimmät. Ensin mainittu etenee todennäköisesti keulaan, vaikka ei pitäisikään sitä suoraan.

 

Lähtö 11

A – 8         B – 3, 4, 7, 9          C – 6, 1, 10, 2, 5

SUOSIKKI: Tammavaltikassa on vain yksi suosikki, ja se on 8 Ranch Kelly. Anne Luttisen silmäterä oli tammojen EM-lähdössä valtavan hyvä. Se peruutti alussa aivan hännille, josta kohosi aikaisin kolmannelle. Kirilenkin alussa Hannu Torvisen ajokkia häirittiin. Ranch Kelly kiersi hienosti perille ja kellotutti kirilenkin ulkoradoilla häiriöineen 09,5-vauhtia. Anne Luttisen silmäterä ei samanlaisena häviä tätä lähtöä, vaikka lisämetrejä on taas luvassa.

HAASTAJAT: 3 Free Me on vahvassa nousussa ja kohoaa ideahevosena haastajajoukon kärkeen. Tamma juoksi viimeksi ensi kertaa urallaan jenkkikärryistä. Se kiersi etusuoralla toiselle ilman selkää ja polki 4 Uraian voittaessa vahvasti perille. Free Me kulki viimeiset 700 10,4-vauhtia ja voi nyt päästä hakemaan johtopaikan. Uraia alitti Mikkelissä 10,0-rajan, vaikka veti kärjessä tosi kovaa. Sen pohjat ovat vielä katsomatta. 7 Callela Ladyboss on oikein hyvä tamma, mutta ailahtelee paljon. Rovaniemellä kuski lopetti ajamisen, kun huomasi tilanteen toivottomaksi.

Juoksunkulku: Kova avaus, jossa 1 Oh Goodness torjuu 2 Sundsvik Maydayn. 3 Free Me marssii määrätietoisesti eteenpäin ja hakee kärkipaikan. 4 Uraia jäänee toiselle ilman selkää. Hannu Torvinen tekee 8 Ranch Kellyllä ratkaisun viimeistään etusuoran alussa.

 

T76, pieni systeemi

I                         7, 5

II                        3, 4

III                      2, 7, 4, 9, 6, 1, 10, 5, 8, 3

IV                      1 Camri

V                       3 Chief Orlando

VI                      2 Stonecapes Picasso

VII                     8 Ranch Kelly

40 riviä 0,10 euron panoksella = 4,00 euroa

 

T76, suuri systeemi

I                         7, 5, 9, 6

II                        3, 4, 1, 14, 2, 8, 15

III                      2, 7, 4, 9, 6, 1, 10, 5, 8, 3

IV                      1 Camri

V                       3 Chief Orlando

VI                      2, 4

VII                     8 Ranch Kelly

560 riviä 0,05 euron panoksella = 28,00 euroa

 

DUO, lähdöt 3&4

6 – 4                 70%

11 – 4               30%

 

TROIKKA, lähtö 7

I                         2, 7, 4, 9, 6

II                        2, 7, 4, 9, 6

III                      2, 7, 4, 9, 6, 1

80 yhdistelmää 0,50 euron panoksella = 40,00 euroa

 

T4, lähdöt 8-11

I                         1 Camri

II                        3 Chief Orlando

III                      2, 4

IV                      8 Ranch Kelly

2 riviä 5,00 euron panoksella = 10,00 euroa.

 

TROIKKA, lähtö 9

I                         3 Chief Orlando

II                        6, 8, 1, 10, 5

III                      6, 8, 1, 10, 5

20 yhdistelmää 0,50 euron panoksella = 10,00 euroa

 

DUO, lähdöt 10&11

 2 – 8                100%

 

TROIKKA, lähtö 11

I                         8 Ranch Kelly

II                        3, 4, 7, 9

III                      3, 4, 7, 9, 6, 1

20 yhdistelmää 1,00 euron panoksella = 20,00 euroa

 

Parhaat pelikohteet:

***Juiseri (L5)

***Camri – Hullumies (L8)

**Jussin Sointu (L1)

**Raindance Maggie (L2)

**Downtown Joyey (L4)

**Sunbeam (L10)

**Kielas (L3)

 

Vihjeet laati: Iivari Ingves