VIHJEITÄ PERJANTAIRAVEIHIN 9.6.2017

 

Ohjastaja- ja valmentajakommentteja illan lähtöihin:

 

Lähtö 5

 

9 VILOKKINEN ei ole kärsinyt ongelmista, vaikka starttiväliä on kertynyt. Meidän toinen hevonen on sairastellut, ja se vienyt harrastusajasta valtaosan. Vilokkisen kilpailemattomuus on myös seurausta siitä, kun läheltä ei löytynyt sopivia sarjoja. Tämä on hevonen, joka tulee aina hyvin loppua, mutta henkisellä puolella on ongelmia. Ruuna ei vielä luota kykyihinsä ja ottaa sen vuoksi hölmöjä laukkoja. Esimerkiksi paalulta ruuna on usein laukannut, mutta uskon, että pikkuhiljaa myös siitä päästään ravia. Keskittyminen kuitenkin meinaa nykyisellään herpaantua. Hevonen ailahtelee, ja se on oudosti ollut paras ensimmäiseen starttiin tauolta. Vilokkinen ei ole vielä koskaan puhaltanut startin jälkeen, ja ajan kanssa siitä tulee vielä hyvä hevonen. (Lassi Okkolin)

 

13 VALPPAUS sai viimeksi onnistumisen. Juoksu natsasi vihdoin, ja hevonen voitti oikein helposti. Se alkoi pyöritellä korviaan jyrätessään viimeisellä satasella keulaan, mutta vastasi tapansa mukaan hyvin ulkoa tulevalle lopussa. Takamatkalta ei ole koskaan helppoa voittaa, mutta Valppaus jaksaa tehdä omaa juoksuaan, ja ottaisin sen ensimmäisenä lapulle. (Juha Tammi)

 

Lähtö 7

 

13 WISHING BOY on nyt minulla leasingissa. Hevonen vaan yhtäkkiä lopetti talven jälkeen ravaamisen, eikä siihen ole keksitty mitään selvää syytä. Ruunan pitäisi olla nyt jonkin verran parempi, mutta kaikkiaan se on aikamoinen mysteeri myös itselleni. Tässä välissä on tehty kaikenlaista hoito- ja huoltotoimenpidettä moneen paikkaan. Wishing Boyssa on hyvä kapasiteetti, ja se piisaa monelle hevoselle ravia mennessä. Keinot ovat alkaneet vähän loppua, joten nyt ajetaan sitten kilpaa, kun ei kotonakaan viitsi kovaa laskea. Forssassa ajetaan nätisti ja tärkeintä on päästä ravia. (Kaisa Toivonen)

 

14 LILLJEPPE vaivaantui, kun sillä ajettiin Tampereen kovalla radalla. Hevosta piikitettiin viime kisan jälkeen, ja sen jälkeen se oli viikon ajamatta. Nyt kotona on ajettu hiljaa, joten hevonen voi olla tukkoinen. Ruunalla ei tosin yleensäkään ajeta kotona kovaa, ja se on tavannut tehdä heti hyviä suorituksia. Kuitenkin Lilljeppe on tällä starttivälillä jonkinlainen arvoitus. Viitosradalta hevonen ei ole tainnut voltata, mutta kaikkiaan volttilähdöt ovat sujuneet ongelmitta. Varusteisiin ei tule muutoksia. Ilman kenkiä hevosella ei voi kavioiden takia ajaa. Lilljeppe on tavannut tehdä hyviä kirejä, mutta takaa on vaikea tulla, jos matkalla mennään hiljaa. (Maarit Harjunpää)

 

Vihjeet: (julkaistu torstaina)

 

Lähtö 1

A – 3, 11       B – 2, 10, 5, 8, 12, 15, 13, 14, 7, 16, 4         C – 6, 9

SUOSIKIT: Illan avauslähdössä mukana on lupaavia aloittelijoita, joiden keskinäisiä voimasuhteita on vaikea arvioida. 3 Mr Nice Way voitti Vermon paikallisraveissa keulasta parastaan antamatta. Ruuna avasi keulapaikalle, jolta tuli viimeiset 700 ilmavasti 17,5-vauhdilla, vaikkei tuntunut ymmärtävän kilpailemisen luonnetta. 11 Katie Ale tuntuu kyvykkäältä aloittelijalta, joka ei taida viihtyä nollasarjoissa pitkään. Kokeessa Muscles Yankeen tytär pisteli kirilenkin 2. ulkoa hyvällä tyylillä 18,6-vauhdilla.

HAASTAJAT: 2 Frecita nousi Mikkelissä 4. sisältä toisessa kaarteessa 3. ulos. Tamma nousi 800 jäljellä vetämään kolmannen radan jonoa ja kiersi viimeiset 800 positiivisesti 16,5-vauhdilla. 10 Juggernaut kellotutti tuoreimmassa Nuoret-lähdössään johtopaikalta viimeiset 400 14,8-kyydillä. 5 Lily’s Star tuli jo kaksivuotiaana loppulenkin ilman kiriapua 19,1-tahdilla.

 

Lähtö 2

A – 5       B – 8, 4, 2, 7, 3       C – 6

SUOSIKKI: Laukat näytellevät nelivuotiaiden suomenhevosten lähdössä pääroolia. 5 Tarunlento oli Nuoret-lähdössä lupaava, mutta uran ensimmäisessä varsinaisessa kilpailussa peli pilaantui lukuisiin laukkoihin. Maaliskuussa ori lopetti 31,5-vauhtia, joten vauhdit riittävät.

HAASTAJAT: 8 Onnenhumu on kehittyvän oloinen menijä, jonka ravityylikin parantunee voimistumisen ja kokemuksen myötä. Turussa ruuna kellotutti alkulaukan jälkeen viimeiset 1800 32,9-vauhdilla. 4 Lilin Lennu on jo suvullisesti mielenkiintoinen aloittelija, sillä se on samasta emästä kuin hyvin mennyt Lilin Jytky.

 

Lähtö 3

A – 9       B – 8, 10, 3, 6, 12, 1, 11        C – 4, 5, 7, 12

SUOSIKKI: 9 Reason To Believe on kapasiteetiltaan täysin ylivertainen menijä eikä häviä toimiessaan tätä lähtöä. Vermossa hirmusukuinen menijä laukkasi alussa pahoin, mutta teki sen jälkeen hurjan juoksun, kun kulki viimeiset 1900 metriä 14,6, josta ensimmäisen kierroksen 13,3-vauhtia. Takarivi lienee hyvä paikka lähteä, vaikka viimeksi siitä laukka tulikin.

HAASTAJAT: 8 Cinnamon Li on parantanut starttien myötä huomattavan paljon ja nousee vaikealta paikaltakin haastajajoukon kärkeen. Turun lounasraveissa tamma sai tehdä oman juoksun johtopaikalla ja irtosi 15,5-lopetuksessa helposti. 10 Stella’s Boy aloitti viime vuonna uransa lupaavasti, mutta sen jälkeen alla on pitkä tauko ja monta poisjääntiä. 3 Santo’s Brave polki viimeksi lähtölaukan jälkeen 17,0-tiimoille läpi.

 

Lähtö 4

A – 4     B – 6, 11, 5, 8, 12, 9, 3, 1        C – 2, 10

SUOSIKKI: 4 EL Bestseller veti tauolta paluussaan johtopaikalta ylivauhtia. Se ei jaksanut puristaa kärkimatsiin, muttei koskaan luovuttanut ja oli eittämättä oikein positiivinen. Nyt tamma päässee helpommin johtopaikalle, jolta voi vetää mielimatkallaan alusta loppuu, kun alla oleva startti vielä virkistää.

HAASTAJAT: 6 Ben Cates voi haastaa suosikkia jo kiihdytyksessä, mutta Ari Moilanen varmaankin kelpuuttaisi loistavasti hyvän paikan kärjen läheltä, sillä hevonen tuntuu olevan parhaimmillaan selästä. Teivossa kuusivuotias kohosi 3. ulkoa viimeisen takasuoran lopussa kolmannelle ja kiersi Wille’s Rainmakerin voittaessa viimeiset 600 positiivisesti 13,0-vauhtia. 11 Amour Kemp on hurjasti tauluaan parempi hevonen, mutta sen suoritustaso ailahtelee turhan paljon. Hyvällä tasollaan tamma piisaisi ihan kärkeen. 5 Superiore ei purista aivan täysillä, mutta pystyy hyvällä juoksulla olemaan ainakin kärjen lähellä.

Juoksunkulku: 4 El Besteller avaa keulapaikalle, mutta kiihdytyksestä voi tulla reipas, sillä moni haluaa sisäradalle.

 

Lähtö 5

A – 4, 9        B – 15, 13, 14,16, 8, 5          C – 3, 11, 10, 10, 6, 7, 2, 12,1

SUOSIKIT: 4 Lyytin Leevi laukkasi Porissa heti kättelyssä, mutta olisi alun ravilla selvittäessään ja keulaan edetessään tässä paha ohitettava. Vermossa 10.5 ori lopetti johtopaikalta 27,0-vauhtia. 9 Vilokkinen on hurjasti pystyvämpi hevonen, kun moni tietää. Hevonen on etenkin alkumatkasta epävarma ja kaikkiaan kovin tasavauhtinen. Esimerkiksi viime kisassa kuusivuotias tuli voimissaan maalin, kun löysi kiritilaa kärjen takaa liian myöhään. Ravilla Vilokkinen pystyy menestymään ja parantamaan paljon ennätystään.

HAASTAJAT: 15 Mistersuomi on sinänsä harmittava pelattava, että se saa tasavauhtisuutensa takia usein oikein vaikeita juoksuja. Nyt ori on kuitenkin vakiinnuttanut suhteellisen tasaisen suoritustason. Turun maanantain voitto tuli toiselta radalta ilman selkää niukasti. 13 Valppaus voitti viimeksi saatuaan hyvän juoksun kärjen lähellä. Ruuna kilpailee selvässä nousukunnossa ja pystyy tekemään jonkin verran omaakin juoksua. 16 Oiva-Sointu on tuntuvasti tauluaan parempi menijä ja tuntuu potentiaaliselta totopommilta.

 

Lähtö 6

A – 4      B – 1, 2, 5, 7, 6, 9        C – 11, 12, 8      D – 10

SUOSIKKI: 4 Lady Redcap olkoon suosikki, vaikka kaikkiaan lähtö on profiilin nähden äärimmäisen tasokas. Toissa kisassaan tamma sai nappijuoksun 3. sisällä ja tuli sairastauon jäljiltä voimissaan maaliin. Porissa se oli kuitenkin hyvän juoksun jälkeen ihmeellisen tasapaksu, vaikka juosten perille tulikin. Nyt Lady Redcap voisi päästä etenemään varsin suosiolla johtopaikalle. Kyseessä on kuitenkin luonteikas tamma, johon ei voi täysin luottaa.

HAASTAJAT: Haastajajoukko on äärimmäisen tasainen, ja sen rankkaaminen todella vaikeaa. 1 Racehill Victory saanee tässä hyvät asemat kärjen läheltä ja on loppukirissä siitä vaarallinen. Jyväskylässä ruuna oli ihan urhea toiselta ilman selkää. 2 Ranch Morrison tekee luotettavaa jälkeä ja vielä petrannee tasaisessa starttirytmissä. Turussa ruuna hyökkäsi 2. ulkoa viimeisellä takasuoralla ja kiritti hyvin Bestselleriä. 5 Callela Kingswin laukkasi viimeksi loppukurvissa, kun sillä oli vielä paljon voimia. Ruuna on hurjasti tauluaan parempi ja hyvän juoksun saadessaan se pystyisi olemaan ihan kärjessä. Se avaa kovaa, mutta alkuun satsaaminen voi poikia laukan ensimmäiseen kurviin. 7 Diesel Devoted kilpailee väkevässä kunnossa eikä ole lopussa vaaraton, jos löytää alussa paikan parijonosta.

Juoksunkulku: Äärimmäisen vaikeasti arvioitava kiihdytys, sillä radoilta 1,2, 4, 5, ja 7 avataan kaikilta kovaa. 4 Lady Redcap lienee lopullinen keulahevonen.

 

Lähtö 7

A – 1       B – 6, 9, 3, 5, 10, 11, 14, 13, 2, 8         C – 12, 4, 7        D – 15

SUOSIKKI: 1 Gisela Luxi seuraili Tammaderbyn finaalissa 3. sisältä mukavasti. Viisivuotias kilpailee nyt nappisarjassa ja lienee lähellä kokomatkan johtoa, sillä se tekee keulasta selvästi parhaat juoksunsa. Seppo Markkulan suojatti lähtee voltista hyvin, josta osoituksena esimerkiksi Biofarm Cupin keulavoitto parin vuoden takaa.

HAASTAJAT: 6 Hunters Hero on tehnyt Tapio Mäki-Tulokkaan käsistä hyviä esityksiä. Viimeksi ruuna olisi tosin voinut olla toinen saatuaan elokuvajuoksun 2. sisällä. Hunters Hero hakee kiihdytyksessä asemia kärjen läheltä ja on vahva ehdokas troikkasijoille. 9 Saul on tasavauhtinen täryjyrä, jolla Harri Koivunen lienee pakotettu ajamaan matkalla eteenpäin. Teivossa aktiivinen taktiikka toimi, kun ruuna kiersi kolmannen kautta toiselle ilman selkää ja jyräsi kärkeen. 3 Leemark’s Casimir kilpailee selvässä nousussa ja pystyy paljoon, jos välttää juoksupaikan toisella ilman selkää. Lahdessa ruuna sai hyvän juoksun voittaneen Ice Winen takana ja oli hyvä toinen.

Juoksunkulku: 1 Gisela Luxi pitää keulat ja 6 Hunters Hero livahtaa sen selkään.

 

Lähtö 8

A – 2        B – 15, 13, 6, 5, 16, 8, 9, 7, 1, 3         C – 11, 14, 10, 1, 4

SUOSIKKI: Kahdekas lähtö on kaikkiaan aikamoinen mysteeri. 2 Moonlight Black tuntuu lupaavalta aloittelijalta, joka avaa Tapio Mäki-Tulokkaan laatutallista. Esimerkiksi joulukuussa ori lopetti keulapaikalta 15,5-vauhtia. Orilla on hyvä sauma menestyä, mutta kysymysmerkkejäkin on paljon.

HAASTAJAT: 15 Ginelli on omimmillaan pitkillä matkoilla, mutta voi kokea ongelmia, jos joutuu kiertämään kaarteet ulkoradoilla. Ennen taukoa ori haki voimalla johtopaikan, jolta voitti oikein varmasti. 13 Carat De L’AA on täysin kääntämätön kortti. Ruunalla on Johanna Kyläkosken mukaan ajettu 17-vauhtinen kahden kierroksen hiitti, joten se kannattaa huomioida aikaisin. 6 Love Way oli viimeksi ehkä parempi kuin koskaan aikaisemmin. Se laukkasi pahoin alussa ja pisteli vaikeista asemista kirilenkin lupaavasti 17,2-vauhdilla.

 

Lähtö 9

A – 10       B – 3, 12, 1, 4, 9, 7, 5, 8        C – 11, 2, 6

SUOSIKKI: 10 Donatello Hoss aloitti uransa oikein lupaavasti, mutta kahden viimekisan suoritukset eivät ole olleet samalla tasolla. Porissa kolmivuotias painoi liikaa päälle eikä sijoitukseen kannata kiinnittää huomiota. Forssassa ruuna sai tehdä keulapaikalla oman juoksunsa, mutta oli loppusuoralla kakkossijasta huolimatta hitusen ponneton. Tihentyvä starttiväli voi piristää hevosta ja nyt vuorossa on selkäjuoksu.

HAASTAJAT: 3 Summerwind Son oli Kokemäellä loistava, mutta siellä tehdään usein ylikovia tuloksia ja vastus kovenee nyt tuntuvasti. Kokemäellä ori sai 3. ulkoa tasaisen juoksun ja oli ratkaisuvaiheessa ylivoimainen. 12 Speed Lucifer on rehellinen ja kehittyvä aloittelija. Toissa kerralla nelivuotias kiersi 3. ulkoa viimeiset 700 vahvasti 13,6-vauhtia. Viimeksi se rymisteli kolmannen kautta toiselle ilman selkää ja tuli juosten perille. 1 Sahara Daybreak oli viimeksi parempi kuin koskaan aikaisemmin. Tamma oli mukana 12,5-avauksessa ja oli keulapaikalta sen jälkeen erittäin urhea, vaikkei lähdön taso huimannut.

 

Lähtö 10

A – 10, 7, 5, 11        B – 8, 15, 16, 1, 2,14, 13, 9, 3, 6           C – 4, 12

SUOSIKIT: Ilta päättyy haastavaan lähtöön, josta 10 Elis Halm nousee niukasti listan kärkeen. Kyseessä on menijä, joka voi kokemuksen myötä parantaa paljon. Vermon paikallisraveissa Liisingin poika haki 28,0-vauhtisella toisella puolikkaalla keulapaikan, jolta askel painoi vähän lopussa. 7 Huhu Erika lähtee voltista todella liukkaasti ja nappaa paaluhevoset heti kiinni. Kuopiossa tamma livahti kärkipaikalle, jolta voitti oikein helposti. 5 Hovin Turbo ei välttämättä purista aivan täysillä, mutta seuraa hyvin ja voi kokemuksen myötä saada lisää kovuutta. Vermossa nopea tamma sai tasaisen juoksun 4. parissa ja seurasi mukavasti. 11 Pipareemon kapasiteetti piisaa heittämällä, mutta tasavahva ori voi hyvinkin pilata homman laukkoihin. Ori jaksaa tehdä omaa juoksua eikä mittaa matkaa.

HAASTAJAT: 8 Pilskeri on ollut vähän ponneton, mutta olemuksen perusteella tuntuisi, että orilla on aineksia parempaan. 15 Kukkarusuon Iita puurtaa usein sitkeästi perille ja teki niin myös Kokemäellä, jossa juoksi toisella ilman selkää.

 

T4

I                            4 El Bestseller

II                          4, 9, 15, 13, 14, 16, 8

III                         4, 1, 2, 5, 7, 6, 9

IV                         1 Gisela Luxi

49 riviä 0,20 euron panoksella = 9,80 euroa

 

T4

I                            4, 6, 11

II                          4, 9, 15,13, 14, 16, 8

III                         4, 1, 2, 5, 7, 6, 9

IV                         1 Gisela Luxi

147 riviä 0,20 euron panoksella = 29,40 euroa

 

DUO

4 – 1                    100%

 

TROIKKA, lähtö 7

I                            1 Gisela Luxi

II                          6, 9, 3, 5

III                         6, 9, 3, 5

12 yhdistelmää 1,00 euron panoksella = 12,00 euroa

 

TROIKKA, lähtö 9

I                            10, 3, 12

II                          10, 3, 12, 1

III                         10, 3, 12, 1, 4, 9

36 yhdistelmää 0,50 euron panoksella = 18,00 euroa

 

 

 

Parhaat pelikohteet:

**Gisela Luxi (L7)

**Vilokkinen (L5)

**EL Bestseller (L4)

**Katie Ale (L1)

**Elis Halm (L10)

*Donatello Hoss (L9)

 

Vihjeet laati: Iivari Ingves