VIHJEITÄ PERJANTAIRAVEIHIN 7.6.2019

 

Valmentaja- ja ohjastajakommentteja:

 

 

Lähtö 2

4 Shetani on mukava pikkuvarsa. Hevonen ei ota hommaa tosissaan ja on miellyttävä menijä treenata. Tamma on treenannut positiivisesti. Shetani pystyy parantamaan koelähdöstään sekuntikaupalla. (Timo Korvenheimo)

 

Lähtö 6

5 Club Nord Easyn kunto pitäisi olla valtavan hyvä. Sille on tullut paljon pitkälti painamisesta johtuvia laukkoja. Toivon, että nyt onnistuisi sellainen taktiikka, että koko matka mennään reipasta. Voimia kuitenkin menee paljon painamiseen, kun matkalla on otettu vauhtia pois. Kotitreenien perusteella hevonen ei ole Jolly Roysta peruskapasiteetiltaan kauhean kaukana. Ruuna menee vetolapuilla ja ilman kenkiä. (Timo Korvenheimo)

 

6 Jolly Roy on treenannut tosi hyvin eikä muutenkaan ole ilmoilla mitään negatiivista. Starttiin tullaan hyvillä mielin ja odotan voittoa. Kengät jalassa ajetaan, mutta se ei ole tämän hevosen kannalta ratkaiseva asia. (Timo Korvenheimo)

 

Lähtö 8

5 Silent Victory kilpailee kaikkien aikojen kovimmassa Karin Haasteajossa. Koitetaan, jos ruuna olisi kolmen joukossa. Hevonen menee starttien eteenpäin. Vermossa lappu tippui alussa, ja hevonen jäi painamaan. Eiköhän hyvällä avaajalla jonkinlaiset asemat saa. (Timo Korvenheimo)

 

Lähtö 9

11 Anni Sue tilanne on kotiolojen perusteella ihan hyvä. Länsimäen Juha otti Oulun laukan omaan piikkiinsä, kun hän käänsi liian jyrkästi sisäänpäin. Tamma rokotettiin tässä välissä, mutta muutoinkin on tarkoitus ajella pitkälti kahden-kolmen viikon välein. Forssaan lähdetään pärjäämään, sillä Anni Sue menee pitkän matkankin. Samoilla varusteilla ilmeisesti jatketaan. (Antti Lahtinen)

 

Vihjeet:

 

Lähtö 1

A – 4       B – 7, 8, 5, 2, 6       C – 3, 1

SUOSIKKI: 4 O.Å. Erikuva olkoon suhteellisen sekavan avauslähdön suosikki. Se on monen vastustajan tavoin kovin epävarma, mutta Pertti Puikkosen suojatti jaksaa jyrätä. Loviisassa kahdeksanvuotias veti toista rataa ja osallistui 35,2-vauhtisen kirilenkin jälkeen voittomatsiin.

HAASTAJAT: 7 Passio laukkasi Riihimäellä lähtöön, mutta selvisi siitä huolimatta 2. ulos. Ruuna ei pystynyt kamppailemaan voitosta, mutta tuli kuitenkin juosten maaliin asti. Passio palasi viime kisaan tauolta, joten suoritusten luulisi entisestään paranevan. 8 Pölyttäjä ei ole vielä valmis kilpailija, mutta menee kokemuksen eteenpäin. Ruuna juoksi edellisen kanssa samaisessa Riihimäen kisassa keulassa. Se ei pystynyt vastaamaan lopussa Kuurankingille, muttei koskaan luovuttanut. Viimeinen lenkki sujui 34,4-vauhdilla. 5 Tarttis on tähän sakkiin erittäin vauhdikas menijä, mutta lopun tulemisen kanssa on ollut pahaa ongelmaa.

 

Lähtö 2

A – 5, 4       B – 1, 9, 7, 3, 11, 2, 6, 8, 10

SUOSIKIT: Toisen lähdön osallistujat ovat parempia kuin lähtölistasta voisi päätellä. 5 Black Caviar näytti koelähdössään hyvältä. Se pisteli viimeisen kierroksen keulassa tosi helpon näköisesti 18,1-vauhdilla. Ruuna teki muutenkin kelpo tuloksen, jota se pystynee pudottamaan oleellisesti. 4 Shetanilla haettiin kilpailuoikeus varsin maltillisesti, sillä tamma jättäytyi avauslenkillä pääjoukosta. Viimeinen kierros sujui hyvällä tyylillä 18,3-tahdilla, ja valmentaja odottaa sen pystyvän pudottamaan tuloksestaan todella paljon.

HAASTAJAT: 1 Manana joutui kokeessa juoksemaan ilman kiriapua, mutta tuli pito päällä viimeisen kierroksen 19,4-kyydillä. 9 Eve Goza omaa vauhdit ennätystään kovempaan, mutta onnistumiset ovat olleet kortilla. Esimerkiksi Porissa Anssi Nurmisen suojatti nousi viimeisellä takasuoralla 4. sisältä toiselle, mutta laukkasi loppukurvissa vahvasta noususta. Laukkaan meni vähintään totosija.

 

Lähtö 3

A – 8, 5, 6        B – 2, 4, 3, 10, 11, 7       C – 9, 1, 12

SUOSIKIT: 8 Perfect Rainmaker ei vielä tunne tappiota, mutta joutuu nyt uransa toistaiseksi kovimpaan paikkaan. Turussa nelivuotias sai reipasvauhtisessa kisassa tasaisen juoksun ja pisteli 14,1-vauhtisen kirilenkin jälkeen aivan ylivoimaiseen voittoon. Ruunan koko kapasiteetti on vielä testaamatta, ja se on kasiradasta huolimatta helppo valinta suosikiksi. 5 Seaside Grenade on saanut kokemuksen myötä lisää kovuutta ja saa lähtönopeutensa turvin hyvät asemat. Viimeksi ruuna otti 11,0-avauksessa johtopaikan, jolta oli sinnikäs, vaikka putosi maalisuoralla kaksarista. 6 Adam Snipes on esittänyt loistavia lopetuksia ja on juoksun onnistuessa kova luu tässäkin. Viimeksi ori sai 2. sisältä myöhään tilaa ja tykitti kuin tykittikin ykköseksi.

HAASTAJAT: 2 Wivian Pii ei ole erityisen sähäkkä, mutta punnertaa nykyisellään varsin rehdisti. Makoisalta paikalta tamma saanee hyvät asemat kärjen läheltä. 4 Cash In Press on pienikokoinen, mutta ailahteleva menijä. Maaliskuussa tamma kellotutti 65-lähdössä viimeiset 700 12-vauhteja.

 

Lähtö 4

A – 8, 11       B – 14, 5, 12, 6, 13, 2, 9, 3        C – 7, 1, 10, 4

SUOSIKIT: Neljäs lähtö on yksi illan vaikeimpia. 8 Laval Rols on tähän sakkiin oikein pystyvä menijä ja voi ravilla menestyä vähän raskaammallakin juoksulla. Riihimäellä ori sai tasaisen reissun 3. ulkona ja tuli Moona-Min voittaessa hyvin sisään, vaikka perikin sijoituksen laukan ansiosta. Laval Rols on herkkä hevonen, jolla on potentiaalia petrata ennätystään selvästi. 11 Unnan Vesseli on sarjoihinsa oikein kyvykäs hevonen, jonka uraa terveysongelmat ovat varjostaneet. Ruunaa on ongelmien takia aina treenattu kovin maltillisesti, joten se voi olla suoraan tauoltakin varsin valmis. Valmentaja toivoo pehmeän puoleista rataa.

HAASTAJAT: 14 Kopsahovin Humma pilaa pelinsä usein laukkoihin, mutta kunto olisi juuri nyt kovalla mallilla. Riihimäellä tamma latoi viimeiset 1100 metriä kuliseissa 30,3-vauhtia. 5 Rapsanteri on tasainen suorittaja ja monia vastustajiaan ravivarmempi. 12 Mylverin Repekka on parantanut oleellisesti.

 

Lähtö 5

A – 2, 8       B – 4, 1, 7, 6, 3, 5

SUOSIKIT: 2 Taistelu Jaska on varmistunut oleellisesti ja lähtee matkaan suosikkina, vaikka kilpailee ensi kertaa urallaan yli kolmella kilometrillä. Viimeksi Hanhimäkien suojatti ravasi Maisteri Jutilan voittamassa 65-lähdössä toista rataa hännillä ja kohosi viimeisellä takasuoralla kolmannelle. Ruuna tuli tasaisessa rintamassa maalin eikä hävinnyt nelossijaakan paljoa. Taistelu Jaska juossee tässä keulassa. 8 Humu-Liisa jatkaa iskussa ja hyötyy juostavasta matkasta. Porissa tamma laukkasi pahoin lähtöön, minkä jälkeen kulki viimeiset 1900 28,1-vauhdilla.

HAASTAJAT: 4 Kipinä Rols on kiusallinen veikattava, sillä kykyjä olisi vaikka mihin, mutta suoritukset ailahtelevat ja laukkoja voi tulla ihan missä vaan. Nyt alla on paussia ja nuori hevonen voi palata radoille entistä ehompana. 1 Jamas Viljo sai Porissa 2. ulkoa nappijuoksun ja piti vauhtinsa hyvin maaliin asti. Pitkä matka on Jamas Viljolle positiivinen asia.  

 

Lähtö 6

A – 6, 4      B – 2, 5, 1, 3

SUOSIKIT: Kakkosravien pelimix on muuttunut tästä kuusta alkaen niin, että Toto4-peli alkaa kuudennesta lähdöstä. Tällä kertaa peli alkaa kiinnostavalla nelivuotislähdöllä. 6 Jolly Roy on kiistatta yksi ikäluokkansa parhaista. Kuopio Stakesin karsinnassa se oli keulapaikalta hitusen tasainen. Finaalissa se taas seurasi kakkoseksi saamatta Graceful Swampin takaa mahdollisuutta. Nyt Jolly Roy saanee pienessä lähdössä hyvän selkäjuoksun ja on loppukirissä paha pideltävä. 4 Werner Ors taas teki finaalissa toistaiseksi uransa parhaan juoksun. Ruuna olisi saanut ilman Graceful Swampin lentävää lähtöä varmaan ensimmäisen johtopaikan. Nyt nelivuotiaan osaksi jäi vetämään toista rataa ja oli oikein urhea.  Aktiivisella ajolla Werner Ors voi edetä tässä lähdössä aikaisin johtopaikalle.

HAASTAJAT: 2 Capo The Yankee tosin voi niinkään hamuta keulajuoksua. Ruuna on hurjastellut kahdessa viimeisessään kovat tulokset. Mikkelissä se kohosi viimeisen takasuoran alussa 3. ulkoa kolmannelle ja tuli vahvasti loppuun asti häviten vain First Revengelle. 5 Club Nord Easy on laukkaillut sen verran paljon, että nykyinen iskukyky on vähän hämärän peitossa.

Juoksunkulku: 2 Capo The Yankee avaa johtopaikalle, joka voisi olla tarjolla jommallekummalle suosikeista, jos sitä tullaan nopeasti kysymään. 5 Club Nord Easylla ajetaan matkalla toiselle ilman selkää.   

 

Lähtö 7

A – 1, 5, 6        B – 3, 10, 11, 7, 9, 12     C – 4, 8, 2

SUOSIKIT: Lähdön suurin kysymys on, onnistuvatko suosikit? 1 Ice Queen Birdland on oikein kyvykäs menijä sarjoihinsa, mutta se ei ole vielä lainkaan stabiilikilpailija. Toissa kerralla Turussa tamma otti 13,5-vauhtisessa avauksessa johtopaikan. Ylivoimavoitossa varaa jäi vaikka kuinka paljon. Jos kuumansorttinen tamma saa tässäkin johtopaikan, se on vaikeasti kukistettavissa. 5 Peacock Comery on pystyvä hevonen, mutta sen ravityylissä on vielä sanomista. Turussa ruuna laukkasi alussa ja tippui hännille. Se pisteli viimeiset 1900 16,8-vauhtia ja nousi maalisuoralla ulkoa vielä kolmanneksi. 6 Revenant on juossut todella monta kertaa toisella ilman selkää, joten ei ole ronkeli juoksupaikoista. Porissa ori lähti 4. ulkoa kiriin viimeisen takasuoran alussa, mutta laukkasi pian vahvasta noususta. Veikko Leinosen suojatti kiihdyttää nyt ensi kertaa auton siivekkeen takaa.

HAASTAJAT: 3 New Grove United sai Turussa makoisan reissun 2. ulkona. Tamma näytti pitkään voittajalta, mutta Adam Snipes ehti aivan linjalla ohi. New Grove United vaikuttaa hevoselta, joka voi mennä kokemuksen myötä selvästi eteenpäin. 10 Limoncello Avenger sai ennätysjuoksussaan loistoreissun sisäradalla, mutta ei olisi viimeksi ilman laukkaakaan menestynyt.

Juoksunkulku: 1 Ice Queen Birdland pyrkii pitämään sisäradalta johtopaikan. Sen laukatessa pakka on auki.

 

Lähtö 8

A – 7, 3      B – 8, 5, 6, 9, 10      C – 4, 1       D – 2

SUOSIKIT: Kari Lähdekorven haasteajossa on mukana hyviä hevosia. 7 Reverend Dred olkoon suosikki, vaikka se ei ole menestynyt viime kisoissaan. Ruuna on joutunut tasokkaissa tehtävissä matkaan vaikeilta paikoilta. Tapio Mäki-Tulokas on tähän kisaan ohjastuntumaltaan kova tekijä. 3 Lady Luck oli hämmentävän urhea viimeksi ja lukeutuu hyvältä paikalta suosikkeihin, vaikka kohtaa paljon enemmän tienanneita. Mikkelissä tamma avasi 08,0-avauksessa keulaan. Kierroskin mentiin 10,5-vauhdilla ja Lady Luckin suoritus oli äärimmäisen urhea. Seppo Palmroos tähdännee tässä tehtävässä keulataktiikkaan.

HAASTAJAT: 8 Rambo Rivner on sopivimmin sisällä sarjassa ja kova menijä tähän kisaan. Viimeksi ruuna jäi 09,5-avauksessa toiselle ilman selkää, mutta päästi jatkossa tallikaverin eteensä. Se oli välillä pussissa, mutta tuli Le Gross Billin voittaessa mukavasti loppua, kun löysä maalisuoralla tilaa. 5 Silent Victory veti viimeksi kovaa keulassa ja taipui. Sitä ennen tamma oli monesti putkeen epäonninen juoksunkulkujen kanssa. 6 Tanpopo on noussut koko ajan sarjoissaan ja meno tuskin pysähtyy vieläkään.

Juoksunkulku: 3 Lady Luck avaa johtopaikalle, jolta sillä myös ajetaan.

 

Lähtö 9

A – 11, 2       B – 13, 10, 5, 1, 3, 12, 14     C – 7, 4, 9, 6, 15

SUOSIKIT: 11 Anni Suen valmentaja Antti Lahtisen hevoset ovat menestyneet tällä kaudella uskomattoman hyvin. Anni Suekin on kilpaillut aivan uudella tasolla ja tehnyt aivan upean 11,7-ennätyksen keulasoolon päätteeksi. Porissa 27.4 kuusivuotias voitti ylivauhtisen 75-lähdön luovutettuaan matkalla johtopaikan pois. Tamma laukkasi viimeksi pahoin lähtöön. Kyseessä on kisan näytöiltään paras menijä, mutta toisaalta kiertäminen ulkoradoilla ei ole sen parasta puuhaa. 2 BWT Daenerys on nouseva tamma, joka ei ole helposti keulapaikan saadessaan millään tavalla helppo ohitettava. Teivon toissa kisassaan nelivuotias jäi keulasta 11,0-lopetuksessa toiseksi, mutta suoritusta on paha moittia.

HAASTAJAT: 13 Gaiana on vahva tamma, joka hyötyy juostavasta matkasta. Viimeksi tamma tippui 3. sisältä vähän kärjen kyydistä, mutta se oli 09,5-avauksessa aivan ymmärrettävää. Gaiana nousee korkealle, jos sen edellä on kirissä vetäviä selkiä. 10 Tequila Arette on petrannut tasoaan paljon. Tuoreimmassa kisassaan kuusivuotias nousi 4. ulkoa viimeisellä takasuoralla kolmannelle ja tykitti Enjoy’s Paycheckin voittaessa maalisuoralla ulkoa kovaa.

Juoksunkulku: 2 Bwt Daenerys johtaa ja 1 Sahara Hot Mama seuraa.

 

Lähtö 10

A – 8      B – 10, 6, 5, 1, 4, 9, 2, 7, 3       C – 11, 12

SUOSIKKI: 8 Ukkosen Jymy on todella pystyvä menijä ja ansaitsisi jo onnistumisen totoravitasollakin. Ruuna antoi viimeksi 64-lähdössä Maisteri Jutilalle koko matkan kovaa painetta ja laukkasi loppukurvissa voittajan näköisenä. Laukkaan paloi 27-tulos täydellä matkalla. Kasirata voi olla epävarmalle hevoselle hyväkin paikka. Ravilla Ukkosen Jymy on kiinni voitossa.

HAASTAJAT: 10 Syneri on tähän sakkiin kapasiteetiltaan oikein hyvä menijä ja lukeutuu tauoltakin pelihevosiin. Takarivi voi olla aika hyväkin paikka, sillä se pudottaa alussa virtavan hevosen lähtölaukan riskiä. 6 Touko Kevätön juoksi Porissa Vixusta ja kumppaneita vastaan ja seuraili riittämättä kovan tuloksen. Matka ei suosi tasavauhtista hevosta, mutta lähtö on toisaalta aika sopiva. 5 Aarolffilla on kovat vauhdit, mutta se välillä hukkaa keskittymisen ja ottaa laukkoja. Ruuna pystyy pudottamaan sekuntikaupalla ennätystään.

 

T4, pieni systeemi, lähdöt 6-9

I                            6 Jolly Roy

II                          1, 5, 6

III                         7 Reverend Dred

IV                         11, 2

6 riviä 1,00 euron panoksella = 6,00 euroa

 

T4, suuri systeemi, lähdöt 6-9

I                            6, 4

II                          1, 5, 6, 3

III                         7, 3, 8, 5, 6

IV                         11, 2, 13, 10

160 riviä 0,20 euron panoksella = 32,00 euroa

 

TROIKKA, lähtö 3

I                            8, 5, 6

II                          8, 5, 6

III                         8, 5, 6, 2, 4, 3, 10, 11, 7

42 yhdistelmää 0,50 euron panoksella = 21,00 euroa

 

TROIKKA, lähtö 7

I                            1, 5, 6

II                          1, 3, 5, 6

III                         1, 3, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 12

63 yhdistelmää 0,50 euron panoksella = 31,50 euroa

 

DUO, lähdöt 8&9

7 – 11                 60%

7 – 2                    40%

 

TROIKKA, lähtö 9

I                            11, 2, 13

II                          11, 2, 13, 10, 1

III                         11, 2, 13, 10, 5, 1, 3, 12

72 yhdistelmää 0,50 euron panoksella = 36,00 euroa

 

Parhaat pelikohteet:

**Shetani (L2)

**Ukkosen Jymy (L10)

**Reverend Dred (L8)

**Ice Queen Birdland (L7)

**Laval Rols (L4)

*Kipinä Rols (L5)

 

Vihjeet laati: Iivari Ingves