Ponikorttikurssi hiihtolomaviikolla Forssassa

P-ajoluvan voi suorittaa 9-18 -vuotias nuori omalla tai lainaponilla. Poniajolupakurssi järjestetään päiväleirimuotoisena hiihtolomaviikolla yhdeksän. Kurssille osallistuakseen täytyy osallistujalla olla ponin valjastamiseen sekä ajamiseen riittävät taidot, jotka varmistetaan pääsykokeessa.

 

Korttikurssi

Pääsykoe ja ensimmäinen teoriakerta ma 24.2. klo 10.30-14.00 (ponin tulee olla mukana)

Kurssipäivät ti 25.2. klo 11-15.30 / to 27.2. klo 10-14.30 ponit mukana / pe 28.2. klo 10-14.30 ponit mukana / kenraaliharjoitus ja loppukoe la 29.2. klo 10 – 14.30 ponit mukana

P-ajolupa, kurssimaksu 85 € 

Korttikurssin vetäjänä toimii Miia Myllymäki

 

 

Poniajolupakurssille voi osallistua aikaisintaan sen vuoden kesäkuussa, kun täyttää yhdeksän (9) vuotta. Hakija saa ajoluvan = kortti astuu voimaan sen kalenterivuoden alusta alkaen, jonka aikana hän täyttää vähintään kymmenen (10) vuotta.

Kurssin alussa järjestetään pääsykoe, joka kertoo onko hakijalla riittävät perustiedot ja -taidot kurssille osallistumiseksi. Hakijan tulee hallita ponin käsittelyyn, valmentamiseen ja ohjastamiseen liittyvät perustaidot ja tuntea vähän raviurheilua. Ajolupakurssille osallistutaan omalla tai lainaponilla. Kurssi toteutuu, mikäli kurssille ilmoittautuu vähintään kahdeksan (8) osallistujaa.

 

Kurssin päätteeksi suoritetaan kirjallinen koe, jossa testataan kurssilaisen kilpailusääntötuntemus. Lisäksi kurssilainen antaa näytteen ponin käsittely-, valjastus, volttaus- ja ohjastustaidoistaan.

 

Ilmoittautuminen ja lainaponitiedustelut raviradan toimistolta ma 17.2. mennessä info@pilvenmaki.fi tai p. 0104221490.

Yleisinfoa 2020 & osallistumismaksukäytäntö

Vuosittain raviurheilussa tulee ravikilpailusääntöihin, rangaistusohjemääräyksiin ja yleisiin ohjeistuksiin kilpailijoille sekä taustajoukoille muutoksia. Muutoksia on tullut myös vuodelle 2020 raviurheilun keskusjärjestön suunnasta, mutta muutokset myös Pilvenmäen osalta astuvat voimaan osallistumismaksukäytännön voimaan astumisen vuoksi. Oheinen info on tarkoitettu hevosten omistajille, valmentajille sekä ohjastajille.

Pilvenmäki ottaa käyttöön osallistumismaksut

Pilvenmäen ravirata teki vuoden 2019 alussa päätöksen osallistumismaksujen perinnästä, mutta vasta vuoden 2020 saatiin sähköinen järjestelmä, jonka avulla voidaan periä järjestelmän kautta osallistumismaksut. Osallistumismaksu peritään kaikilta toto-ravilähtöjen osallistujilta ja se on 10 euroa. Ilmoittautumispäivän jälkeen, kun lähtölistat on julkaistu Heppa-järjestelmässä avautuu ravipäivän osallistumismaksupalvelun maksamismahdollisuus https://osallistumismaksu.fi -sivuille. Maksun voi maksaa järjestelmän kautta kuka tahansa ja Pilvenmäki mm. muistuttaa maksun ennakkomaksusta ennakkoon omistajille, valmentajille sekä ohjastajille lähetettävissä ennakoviesteissä. Maksun maksaminen palvelun kautta nopeuttaa ravipäivän toimia, mutta maksuja otetaan vastaan myös käteisellä sekä pankkikortilla sisäänkirjoituksesa. Mahdollisista laskutuskäytännöistä sovitaan erikseen valmentaja-/omistajakohtaisesti.

Huomiot valmentajille / omistajille osallistumismaksusta

Pilvenmäen raviradan kohdalla osallistumismaksun arvonlisävero on 0% (raviradoilla on erilaisia alv-verokantoja). Jos valmentaja maksaa osallistumismaksun sisäänkirjoituksessa ja laskuttaa sen edelleen omistajalta, on hyvä muistaa, että valmentajan on hyvä merkitä omistajalle lähetettävään laskuun, että kyseessä on kauttalaskutus osallistumismaksusta. Jos valmentaja ei merkitse selkeästi, että kyse on kauttalaskutuksesta on riski, että verottaja tulkitsee joskus tämän valmentajan myymäksi palveluksi, jolloin vero tulisi lisätä osallistumismaksun päälle/osallistumismaksu sisältää veron valmentajan palveluiden veroprosentin mukaan.

ABC-ohjeet osallistumismaksun maksamiseen

A – mene osoitteeseen https://osallistumismaksu.fi/

B – valitse ravipäivä ja valitse oman hevosesi perästä maksa-painike (voit valita myös useita hevosia ja mene lopuksi oikeassa yläkulmassa löytyvään kassaan)

C – maksa maksu ohjeiden mukaan ja saat sähköpostiisi kuitin maksusta

Huomioithan, että myös puhelinilmomaksut ovat poistuneet eli jatkossa puhelimella raveihin ilmoittaminen on ilmaista.

Ravikilpailusääntöjen muutokset

Sääntömuutoksia kirjattiin ravikilpailusääntöihin monipuolisesti kauttaaltaan ravikilpailusääntöihin.

Lue Suomen Hippoksen tiedote sääntömuutoksista vuodelle 2020

 

Lääkevaroaikojen muutokset

Suun kautta tai injektioina annettavien antibioottien varoaika muuttuu 8 vuorokauteen, kun aiemmin varoajat ovat olleet 4 vuorokautta. Poikkeuksena tähän on prokaiinipenisilliini, jonka varoaika pysyy 14 vuorokaudessa. Varoajat paikallisesti käytettävien valmisteiden sekä silmälääkkeiden osalta säilyvät ennallaan. Lisäksi laserhoidoille asetetaan yhteispohjoismainen 4 vuorokauden varoaika.

Lisätietoja lääkevaroaikojen muutoksista

 

Vuoden ensimmäiset ravit – Magic Monday 20.1.

Pilvenmäen vuoden 2020 ensimmäiset ravit juostaan maananantaina 20.1. klo 18 alkaen. Ravipäivän infon löydät aina kalenterista ravipäivän kohdalta!

 

Osallistumismaksukäytännöstä lisätietoja toiminnanjohtaja Elina Hirvonen, p. 050 3018 258, elina.hirvonen@pilvenmaki.fi

Pilvenmäki Special lähempänä kesää

Vuonna 2020 Pilvenmäki Specialin finaali juostaan totutusti Pilvenmäen kevään ykkösravipäivänä – tänä vuonna se on Superlauantai. Superlauantai on yhteiskierros kahden raviradan kesken, tässä tapauksessa Oulun Äimäraution ja Forssan Pilvenmäen raviratojen kesken. Onnekkain asia kilpailun kannalta on ajankohdan muuttuminen kohti kesää ja tänä vuonna finaali juostaankin toukokuun puolella, lauantaina 2.5. Karsinnat juostaan “totuttuun tapaan” Forssan lisäksi Oulussa ja Kuopiossa. Kilpailu on ennakkomaksullinen ja ensimmäinen erä erääntyy helmikuun toisena päivinä maksettavaksi.

Miss Maverick voitti kevään 2019 Pilvenmäki Specialin ja voitti napsahti kotiradan hevoselle sitten vuoden 2007, jolloin voiton otti Rhythm Bones.

 

 

 

Karsinnat ajetaan tänäkin vuonna hyväksi havaitulla jaolla – Kuopio ja Oulu ajavat yhdet karsintalähdöt ja Pilvenmäki loput karsinnat. Lähtöjen määrä sanelee sen kuinka moni pääsee karsinnoista finaaliin – kuudella karsintalähdössä jokaisesta karsintalähdöstä pääsee kaksi ensimmäistä finaaliin, seitsemällä karsintalähdössä vain voittajat ovat varmoja- kakkoset valitaan arvalla. Arpa ratkaisee myös siinä tapauksessa finaaliin pääsijät, jos karsintalähtöjä on viisi, yksi karsintalähdön kolmonen pääsee finaaliin – arvalla.

Osallistumisoikeus Pilvenmäki Specialiin on 2.2. mennessä enintään 8 000€ urallaan tienanneilla lämminverisillä, jotka ovat Suomen rekisterissä. Finaalin voittaja kuittaa 10 000 euron 1. palkinnon, karsintalähdöissä 1.palkinnot on 1 500€. Karsintalähdöt ajetaan Kuopio ti 14.4., Oulu to 16.4. ja Forssa pe 17.4. Finaali Forssassa Superlauantaipäivänä 2.5.2020.

Pilvenmäki Specialiin on mahdollisuus lunastaa osallistumisoikeus vain ennakomaksulla ja ensimmäinen erä(80€) erääntyy sunnuntaina 2.2. Ensimmäisen erän yhteydessä on maksaa myös koko kilpailun ennakkomaksu (150€). Toinen erä (100€) on maksettava ma 2.3. mennessä, mutta silloin on mahdollisuus luanstaa osallistumisoikeus vielä korotetulla maksulla ns. sakkomaksulla 260 euron hintaan. Alla maksuohjeet kilpailuun haluaville – Osallistumisoikeuden lunastaneet hevoset julkaistaan pilvenmaki.fi-sivuilla aina noin 1,5vkoa erän viimeisen maksupäivän jälkeen.

 

Kilpailun säännöt ja kunniataulukko

 

Ennakkomaksut Pilvenmäki Special 2020

Tilinumero: Forssan Seudun Hippos ry, FI44 4327 0010 1022 73

Viesti maksuun: SPECIAL, hevosen nimi ja rekisterinumero

  1. erä 2.2. mennessä 80€ tai koko maksu 150€
  2. erä 2.3. mennessä 100€ tai sakkomaksu 260€

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Elina Hirvonen, p. 0503018258, elina.hirvonen@pilvenmaki.fi