Pilvenmäki Studio keräsi 470 euroa kotipalveluiden tukemiseen

Pilvenmäki Studio lähetettiin Pilvenmäen peruuntuneiden ravien paikalla perjantaina 27.3. klo 18-20. Youtube-live -lähetyksellä on ollut katsojia tiistaihin mennessä hieman alle 700. Pääsylippu lähetykseen oli vapaaehtoinen ja pääsylipputuotoilla kerättiin varoja Pilvenmäen taloustilanteen kohentamiseksi sekä Pilvenmäen lähiruokalounas- sekä kauppakassipalvelun tuottamiseen seudun riskiryhmään kuuluville. Pääsylipun osti 127 lähetyksen katsojaa.

Pilvenmäki Studiossa oli puhelinhaastatteluiden sekä insertti-videoiden kautta koottu ajankohtaiskatsausta koronaviruksen vaikutuksista hevosalaan sekä raviurheiluun. Suomen Hippos ry:n puheenjohtaja Juha Rehula kertasi alun puhelinhaastattelussa aamulla pidetyn Suomen Hippoksen hallituksen kokouksen antia sekä pelimerkkejä lajille tulevaisuuteen.

Yhteensä pääsylipputuottoja kertyi 1170 euroa ja niistä käytetään riskiryhmän kotipalveluiden tukemiseen hyväntekeväisyysosuudella ostetuista lipuista yhteensä 470 euroa. Forssan Seudun Hippos ry on yhteydessä kotipalveluiden ohjaukseen ja sopii yhdessä heidän kanssaan hyväntekeväisyyssumman jakamisesta.

Vielä ei päätöksiä tulevista Pilvenmäki Studion lähetyksistä ole tehty – lähetyksen voit käydä katsomassa Youtubesta – linkki lähetykseen!

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Elina Hirvonen

Miten näen seuraavan Pilvenmäki Studion?

Kampanjaan osallistui 99 nimellä ja 28 ilman julkaisuun haluttua nimeä – Kiitokset kaikille kampanjaan lähteneille!

Anne Kulhoranta
Annika Aalto
Antti Kopra
Anu Kantala
Ari Miettinen
Anu Niemi
Arja Sundman
Armi Pöysti
Carita Pura
E. & A. Mattila
Eeva-Liisa Nurminen
Elina Hujanen
Erge Reinvald
Erja Lehtovirta
Erkki Kivistö
Essi Lahtinen
Hanna Heinonen
Hanna Heinäkenkä
Hanna Pälli
Hannu ja Raili Mäkinen
Helena Hyvämäki-Mäenpää
Iikka ja Virva Mäkipere
Ilkka Jahnsson
Ilkka Nisula
Jaakko Haltia
Jaakko Kyrö
Jaana Lähteenkorva
Jaana Moberg
Jani Kanerva
Janina Lehtonen
Jarna Sipponen
Jarno Saarinen
Jere Törmänen
Jori Hovi
Jorma Valo
Jouko Inkala
Jouko Käkönen
Jouni Vaittinen
Juha Raistakka
Juho Montola
Jukka Kaleva
Jukka Kurikka
Jussi Sarakivi
Jussi Viitala
Jyrki Uusi-Hakimo
Kari Palojärvi
Katariina Raistakka
Kati Rönkkö
Katja Humalainen
Katja Kultaranta
Katja Kuusisto
Kirsi Haukivaara
Kirsi Kopra
Kirsi Kärkkäinen
Laura Satovuo
Lauri Saarinen
Lempi Lintukorpi
M. Penttilä
Mari Reilin
Marko Vuolukka
Matti Nieminen
Menna Rantala
Merja Lukkala
Merja Rautiainen
Merja Ritamäki
Merja Rukko
Mia Satamo
Mikko Karjalainen
Milla Hirvonen
Minna Harakka
Minna Mäkinen
Mirka Willman
Ossi Aaltonen
Paula Lähteinen
Pekka Pallassalo
Petri Hirvonen
Petteri Virtanen
Pia Räikkä
Päivi Korvenranta
Raija Saarinen
Reijo Saarinen
Sanna Ihasalo
Sanna Mäki-Tuuri
Sanna Tuomola
Satu Hokkanen
Satu Koivuniemi
Sini Vaittinen
Sirkka ja Jorma Mehtälä
Stiina Ikonen
Suvi Louhelainen
Taina Salo
Tapio Toivonen
Teemu Yrjölä
Tiia Oikarinen
Tiina Arola
Tiina Naula
Timo Heinilä
Ulla Seren
Ville Mäkelä

Lähiruokalounas & -kauppakassipalvelu – Tilaukset

Lähiruokalounas 30.3.-3.4.

Lounas 10,50€ (sis. alv.)
Kuljetus 3,50€ (sis.alv.) Forssa

Maksuvälineenä käy käteinen tai pankkikortti, verkkokauppa tulossa

Lounaan tai kauppakassipavelun voi tilata puhelimella p.050 372 1913 tai oheiselle lomakkeella – linkki verkkolomakkeelle

 

 

Lounaslista

Maanantai 30.3.: Jauhelihamureke, Kermaperunat, Hunajaporkkanat (L,G)

Tiistai 31.3.: Paistettulohi, Perunamuusi, Punajuuripaistos (L,G)

Keskiviikko 1.4.: Broilerpata, Perunat, Spelttihelmi kasvikset (L,G)

Torstai 2.4.: Palapaisti, Perunamuusi, Uunijuurekset (L,G)

Perjantai 3.4.: Pizza (saatavina gluteenittomana) tai Savulohipasta, Paahtojuurekset

 

Valitse pizzaan kolme haluamaasi täytettä: Kinkku, Ananas, Aura, Kebab, Kana, Arctic Milkin vuohenjuusto, Tomaatti, Sipuli, Meetwursti, Tonnikala, Pekoni, Katkarapu, Lohi, Mozzarella, Parmesan

 

Viikon lähiruokatuottajat: Koivulan Kuorimo, Paijan Tilateurastamo, Vihannes Vinnikainen, Munatukku Nikula, Arctic Milk

Toistaiseksi tilaukset tehdään puhelimitse (p. 050 372 1913) tai verkossa (verkkokauppa avautumassa) – linkki verkkolomakkeelle

 

Tilauksen yhteydessä pyydämme lisätietokenttään lisäämään tiedot toivotusta kuljetusajasta/ noutoasiakkaille arvioidusta noutoajasta. 

 

Nouto-osoite: Pilvenmäen raviradan pääkatsomo, Pilvenmäentie 7, 30420 Forssa

 

Lounaspakkaus

– lounas valmistetaan samana päivänä tuoreista raaka-aineista Pilvenmäen raviradan keittiössä.

– lounas on pakattu lämpimänä kertakäyttöiseen pakkaukseen, jonka saa laittaa mikroon.

 

Toimintaohjeet työntekijöille ja asiakkaille

Pilvenmäki Studiossa tapahtuu ravitauosta huolimatta

Pilvenmäen perjantairavien sijaan perjantai-iltaan Pilvenmäki Studio raviradan omalla Youtube-kanavalla

Katseluoikeuden voi ostaa Pilvenmaki.fi sivulta, ja katseluoikeuden antavia lippuja on kahdenlaisia (lippu 5€ ja kannatuslippu 10€). Kannatuslippujen tuotoista osa menee Forssan seudun ikä-ihmisten kotiasumisen tukemiseen koronaviruksen levitessä ja hallituksen asettaessa suosituksia sekä rajoituksia arkeen.

Pilvenmäen, kuten kaikkien muiden Suomen raviratojen ravipäivät on peruttu lähtökohtaisesti 13.4. asti. Pilvenmäen ensimmäiset perutut ravit sijoittuvat tulevaan perjantaihin 27.3. ja raviradan porukka on päättänyt ravien sijaan avata Pilvenmäki Studion – Youtube Liven. Pilvenmäki Studio nostaa hevosalan ajankohtaiset uutiset esille ja tarjoaa klo 18 alkaen parin tunnin ajan ohjelmaa hevosalaan sekä raviurheiluun. Lisäksi tarkoituksena on fiilistellä Pilvenmäen menneitä lähtöjä ja tapahtumia vuorovaikutuksessa katsojien kanssa.

Rennossa studiossa Iivari Ingves ja Pilvenmäen toiminnanjohtaja Elina Hirvonen käyvät läpi tämän hetken puheenaiheet, koronaviruksen aiheuttamat toimet hevosalalla ja kysyvät raviurheilun kasvoilta heidän kuulumisiaan puhelimitse.

– Studion tekeminen on ollut selvää jo muutaman viikon, kun aloimme pyöritellä mahdollisuuksia raviurheilun näkyvyyden lisäämiseen sekä Pilvenmäen raviradan taloudellisen tilanteen hallitsemiseen kevääksi suunnittelujen teema-ravien sekä ulkopuoliset tapahtumien mentyä peruutukseen. Studion avulla pystytään tarjoamaan sisältöä muuten raviurheilua aktiivisesti seuraaville sekä avaamaan koronaviruksen vaikutuksia hevosalalle myös lajin ulkopuolelle. Haluamme vaikeassa tilanteessa tarjota raviurheilusta kiinnostuneille ohjelmasisältöä ja ylläpitää yhteisöllisyyttä fyysisten kontaktien jäätyä pois, taustoittaa Forssan Seudun Hippos ry:n hallituksen jäsen ja studion isäntä Iivari Ingves.

Seuraamaan liveä pääsee ravien tavoin – maksamalla pääsylipun. Pääsylippu on 5€, ja se on ostettavissa pilvenmaki.fi-sivulla. Pilvenmäki on avaamassa verkkokaupan, jonka kautta saat ostettua ennakkoon ravien pääsylippuja sekä ravintolapalveluiden lahjakortteja. Perinteisen pääsylipun lisäksi asiakkaan on mahdollisuus ostaa hyväntekijän pääsylippu live-studion pariin (10€). Pääsylipuista kertyvä tuotto ohjataan Pilvenmäen raviradan toiminnan elinvoiman säilyttämiseen ja Pilvenmäellä käynnistyneen lähiruokalounaan jakeluun sekä kauppakassipalveluun. Hyväntekeväisyysosuudella pääsylipuista autetaan Forssan seutukunnan ikäihmisiä sekä riskiryhmään kuuluvia henkilöitä.

– Tämä on merkityksellinen apu, meille on tullut normaalin noin 250 asiakkaan lisäksi useita kyselyitä kauppakassipalvelusta ympäri seutukuntaa. Toivottavasti tämäkin toiminta on yksi kannustin riskiryhmälle pysyä kotona, kun tarjontaa saadaan entistä paremmin Forssan keskustan ulkopuolellekin avattua. Monilla riskiryhmään kuuluvilla on vielä riittänyt pakastimien sisältö, mutta jos tämä jatkuu viikkoja varmasti kauppakassipalveluun on kasvava tarve, huomauttaa Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän kotihoidon aluevastaava Päivi Jussila.

Pilvenmäen raviradalla on käynnistetty lähiruokalounaspalvelu, jota myös tarjotaan hyväntekijän pääsylipuista kertyvillä varoilla riskiryhmään kuuluville tarjottavaksi.

– Kun avasimme lähiruokalounaspalvelun, alkoi meille tulla kyselyitä kauppakassien toimittamisesta ja tämä palvelu käynnistyykin asiakkaiden toiveesta ensi viikolla. Tämä hyväntekemisen tärkeys on ainakin itselle konkretisoitunut lounaspalvelun käynnistämisen jälkeen, taustoittaa toiminnanjohtaja Elina Hirvonen.

Kaikille pääsylipun ostaneille toimitetaan perjantaina sähköpostiin linkki, jonka kautta pääsee mukaan Pilvenmäki Studioon. Lippu kannattaa ostaa ennakkoon, jotta pääsee heti lähetyksen alkuun mukaan.

Pilvenmäki Studio Youtube-live pe 27.3. klo 18-20

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Elina Hirvonen, p. 0503018258, elina.hirvonen@pilvenmaki.fi

Ohjeet lipun ostamiseen!

Pilvenmäki käynnistää yhteistyössä lähiruokalounaspalvelun sitä tarvitseville

Forssassa käynnistetään lähiruokalounaiden kuljetuspalvelu, koronaviruslomautusten ja idearikkaan yhteistyön seurauksena. Forssan Pilvenmäen raviradan ravintola ja keittiö ovat olleet hiljaisia koronaviruksen leviämisen jälkeen ja tällä tietoa seuraava yleisöravit järjestetään kesäkuussa. Seudun toimijoiden kanssa syntyi vastuullisia arvoja henkivä yhteistyön muoto, jossa lähiruokalounas matkaa kotiovelle asti lämpimänä lounasaikaan. Ensimmäiset lähiruoat toimitetaan asiakkaille maanantaina 23.3. ja kysynnän mukaan toimintaa kehitetään yhdessä kumppaneiden kanssa.

Käynnistyvällä lounaspalvelulla ei haeta taloudellista voittoa, vaan tuotetaan tällä hetkellä tarvittavia palveluita alueen ihmisille sekä tarjotaan töitä kaikille osapuolille haastavina aikoina. Mukana ovat Pilvenmäen raviradan kanssa seudulta lähiruokatuottajat keittiön tuntemien raaka-aineiden kera, Delta-auto ja elintarvikealan kartonipakkausten edelläkävijä Jospak Oy.

Maanantaina 23.3. käynnistyvä lähiruokalounaspalvelu on ensin kokeiluluonteinen. Jos kokeilusta saadaan positiivista palautetta sekä riittävästi tilauksia, palvelua on tarkoitus jatkaa kumppaneiden kanssa.

– Meidän viimeiset ravit ajettiin maanantaina 16.päivä maaliskuuta. Hyvin nopeasti tämän jälkeen jo lomautimme porukkaa ja tuntityöntekijöille ilmoitettiin tuntien loppumisesta, mutta jo tällä viikolla innostavan viestittelyn jälkeen päätettiin lähteä kokeilemaan lounaspalvelua tutun lähiruokatuottajaporukan kanssa. On ollut hienoa nähdä, että tämä vaikea tilanne on kuitenkin tuonut kaikkia toimijoita lähemmäksi toisiaan. Yhteistyö on avainasia tällä hetkellä ja sitä haluamme edistää, taustoittaa Pilvenmäen raviradan toiminnanjohtaja Elina Hirvonen.

Useita kansainvälisiä palkintoja saadut startup-yhtiö Jospak Oy valmistaa Forssassa kartonkipohjaisia elintarvikevuokia sekä niiden valmistamiseen tarvittavaa teknologiaa. Yrityksen isona tavoitteena on vähentää pakkausjätettä sekä ruokahävikkiä. Jospakin vuoka muodostetaan pääasiassa kartongista ja sen avulla voidaan vähentää käytettävän muovin määrää jopa 85 %. Käytön jälkeen kuluttaja voi kierrättää pakkauksen pahvinkierrätyksessä tai erottaa materiaalit helposti toisistaan ja kierrättää ne omina jakeinaan.

– Vuokiamme käytetään ympäri Eurooppaa ja alkutaipaleella tuotteemme on erityisesti lähtenyt hakemaan markkinaa elintarviketoimijoiden kuluttajapakkausten puolelta. Tällainen on ehdottomasti hienoa paikallista innovointia haastavassa tilanteessa ja meidänkin näkökulmasta ehdottoman kannatettavaa. Eihän sitä tiedä mitä tästäkin jaksosta opitaan tulevaisuutta varten, pohtii Jospakin toimitusjohtaja Tarja Heikkilä.

Lähiruokatuottajien suunnalta kokeiluun tuli vihreää valoa, kun heidän tilauksiinsa on lovi tullut seudun ravintoloiden tilausten vähenemisen tai loppumisen myötä.

– Tähän kokeiluun oli helppo sanoa kyllä. On hienoa, että tällainen verkosto on löytynyt lähiruuan ympärille, kertoo Paijan Tilateurastamon yrittäjä Henna Paija.

Pilvenmäen keittiöven tekemä lähiruokalounas valmistuu kotimaisista, tuoreista raaka-aineista ja mukana ovat tuottajista ja jatkojalostajista tällä hetkellä Arctic Milk, Koivulan Kuorimo, Munatukku Nikula, Paijan Tilateurastamo ja Vihannes Vinnikainen.

Pilvenmäen raviradalla luotetaan lähiruokapalveluiden menekkiin ja mainiot palautteet on asiakastilaisuuksista niin tapahtumista kuin pitopalvelutoiminnan puolelta olemassa. Koronaviruksen seurauksena varsinkin ikäihmisiä on pyydetty välttämään liikkumista julkisilla paikoilla ja muun muassa lapsenlapsia välttämään vierailua isovanhempiensa luona.

– Kuljetusyhteistyöstä tuli puhelinsoitto Pilvenmäen toiminnanjohtajan suunnalta ja oikeastaan heti alkoi tuntua siltä, että tässä jutussa ollaan mielellään mukana. Tämähän voisi ratkaista vaikka monen ei paikkakunnalla asuvan lapsen tai lapsenlapsen huolen oman isovanhempansa ruokailusta, ideoi Delta-auton myyntipäällikkö Jyri Räikkönen kuljetuspalvelun hyödyistä. Forssan Delta-auton Opel Grandland X toimii kulkupelinä lounaiden kuljetuspalvelun osalta.

Pilvenmäki avaa 23.3. alkavalla viikolla pilvenmaki.fi sivuille verkkokaupan, siihen asti tilaukset tehdään verkkolomakkeella tai puhelimella ja maksetaan joko kuljetuksen tai noudon yhteydessä. Kuljetus ja nouto on avoinna klo 11-13.30 Pilvenmäen katsomorakennuksen alakerrassa, tilaukset tulee tehdä edeltävänä päivänä klo 12 mennessä. Maksuvälineinä käy kortti tai käteinen. Lähiruokalounas-paketti on yksittäispakattu 10e annoshintaan. Lisätietoja ja hygienia- sekä toimintaohjeet pilvenmaki.fi.

Linkki tilaussivulle

Lisätietoja,
Pilvenmäen toiminnanjohtaja Elina Hirvonen, p. 0503018258, elina.hirvonen@pilvenmaki.fi
Pilvenmäen ravintolapäällikkö Johanna Hirvonen, p. 050 372 1913, ravintola@pilvenmaki.fi

Pilvenmäen lähiruokalounaspalvelun toiminta- ja hygieniaohjeet

Tilaukset viimeistään edeltävänä päivänä klo 12 mennessä, nouto on avoinna klo 11-13.30  ja kuljetusasiakkaille kuljetukset suoritetaan klo 11-13.30.

Tilauksen yhteydessä pyydämme lisätietokenttään lisäämään tiedot toivotusta kuljetusajasta/ noutoasiakkaille arvioidusta noutoajasta.

 

Nouto-osoite: Pilvenmäen raviradan pääkatsomo, Pilvenmäentie 7, 30420 Forssa

 

Lounaspakkaus

– lounas valmistetaan samana päivänä tuoreista raaka-aineista Pilvenmäen raviradan keittiössä.

– lounas on pakattu lämpimänä kertakäyttöiseen pakkaukseen, jonka saa laittaa mikroon.

– lounaspakkauksen voi kierrättää pahvinkierrätyksessä tai erottaa materiaalit helposti toisistaan ja kierrättää ne omina jakeinaan.

lisätietoa pakkauksen valmistajan tuotteista

 

Hygieniaohjeet

Pilvenmäen henkilökunta keittiö ja kuljetuspalvelu

– henkilökuntamme sitoutuu noudattamaan raviradan omavalvontasuunnitelmaa sekä yleisiä ja päivittyviä ohjeistuksia hygieniavaatimustason noudattamiseksi

– kukaan henkilökunnasta ei saavu kipeänä tai flunssaoireisena töihin (olemme rakentaneet varahenkilöketjun yllättävien sairastapausten varalle)

– lounas kuljetetaan lämpölaatikoissa asiakkaalle

 

Kotiin kuljetuksen asiakkaat

– varaathan rahan valmiiksi (käteisen tai pankkikortin), jos et ole maksanut ostosta verkossa (saadaan verkkomaksu auki 23.3. alkavalla viikolla)

– lähtökohtaisesti kuljetuspalvelun työntekijä ojentaa lounaan kynnyksen yli ulko-ovella, tarvittaessa ruoka-annos voidaan tuoda asiakkaan sisälle pöydälle (esim. jos asiakas on liikuntarajoitteinen)

 

Noutoasiakkaat

– etukäteen varattujen/maksettujen lounaiden noutaminen onnistuu Pilvenmäen pääkatsomon alakerran kahviosta

– varaathan rahan valmiiksi (käteisen tai pankkikortin), jos et ole maksanut ostosta verkossa (saadaan verkkomaksu auki 23.3. alkavalla viikolla)

Muutoksia Pilvenmäellä koronaviruksen myötä

Ravikilpailut Suomessa on peruttu ajalla 18.3. – 12.4.2020 ja Forssan viimeiset ravit ennen taukoa ravattiin maanantaina 16.3. Tällä hetkellä tiedossa olevan tauon kesto 12.4. asti, tarkoittaa sitä, että Forssassa seuraavat ravit ajetaan perjantaina 17.4. Suomen hallituksen linjauksen mukaisesti ravit ajetaan toukokuun loppuun kuitenkin ilman yleisöä. Ensimmäiset ravit yleisön kera tämän hetken tiedon mukaan ravataan keskiviikkona 3. kesäkuuta – Kuuman keskiviikon tahtiin. Toivottavasti tehdyt linjaukset sekä määräykset auttavat meidät tässä asiassa eteenpäin ja pääsemme nykyisen tiedon pohjalta kohti tulevaisuutta.

Koronaviruksen aiheuttamia sopeuttamistoimenpiteitä tehdään tarpeen vaatiessa tulevaisuudessa lisää, mutta tällä hetkellä Pilvenmäen henkilökunta on kokonaan tai osa-aikaisesti lomautettuna. Hevosurheilualueita hoidetaan toistaiseksi arkipäivisin kerran päivässä. Valmentajille pyritään takamaan mahdollisuus hevosten valmentamiseen toistaiseksi mainituilla toimenpiteillä. Ratavalmentajat ovat yhteishengessä päättäneet auttaa toisiaan hevosten perustarpeiden täyttämisessä, mikäli alueen tallinpitäjien terveys ei nopeasti muuttuvassa tilanteessa anna tähän mahdollisuutta.

Pilvenmäen toimisto ei ole avoinna, mutta satunnaisesti vastaamme sähköposteihin ja toimiston puhelimeen p.050 372 1906. Toimistotiloissa ja etänä on osittain lomautetun toiminnanjohtajan lisäksi kaksi Hämeen ammattikorkeakoulun hevostradenomi-opiskelijaa, jotka suorittavat Pilvenmäelle opintojaan edistävää trainee-jaksoa. Katseet Pilvenmäen toiminnassa käännetään loppuvuoden raveihin, muihin tapahtumiin sekä raviradan strategian kehittämiseen.

Pilvenmäki noudattaa raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestön Suomen Hippoksen sekä Suomen valtion määräyksiä ja ohjeita toiminnassaan.

Toivomme kaikilta ymmärrystä muuttuneeseen tilanteeseen ja kiitämme jo tässä vaiheessa henkilökuntaa, raviradan valmentajia, yleisöä sekä yhteistyökumppaneita ymmärryksestä ennalta-arvaattomassa tilanteessa.

Lisätietoja toiminnanjohtaja Elina Hirvonen, p. 0503018258, elina.hirvonen@pilvenmaki.fi

 

Raviliiga-Eemeli löysi uuden kodin Kauhavalta

Raviliiga-HPK:n hevosen Callela Exclusiven ura raviliiga-hevosen päättyi kuntoutustarpeeseen helmikuussa. Viime sunnuntaina 8.3. päättyneen tarjouskilpailutuksen voittaja oli Royalty Team Kauhavalta ja “Eemeli” siirtyy huomenna lauantaina 14.3. Jenni Aution matkassa Keski-Pohjanmaalle. Raviliiga-hevosesta annettiin kaikkiaan neljä tarjousta, joista korkeimman antoi Jenni Aution edustama Royalty Team.

-Olemme todella tyytyväisiä uuden, kuntoututtamisestakin paljon kokemusta omaavaan omistajan löytymiseen. Tavoitteena oli löytää uusi omistaja, jolla on intoa antaa hevoselle sen tarvitsema aika ja hoitaa kuntoutus hevosen ehdoilla, toteaa Forssan Seudun Hippos ry:n toiminnanjohtaja Elina Hirvonen.

Vaikka Raviliiga-ura hevoselta päättyy säilyy “Eemeli” varmasti vielä monen seudun ihmisen sekä omistajakimpan jäsenen mielessä. Autio toivottikin kaikki hevosen tuntevat vierailemaan rohkeasti katoksilla raveissa, jos ja kun hevonen myöhemmin kuntoutuu ravikilpailuihin. Raviliiga-HPK:n osakkaiden taival hevosenomistajina jatkuu seuraamislinjalla, kun omistajakimpan osakkaat saavat kuukausittain uutiskirjeet Raviliiga-Jukurien sekä -Pelicansin hevosista – Tingalingistä sekä Piece Of Glorystä.

Lisätietoja Forssan Seudun Hippos ry:n toiminnanjohtaja Elina Hirvonen, p. 0503018258, elina.hirvonen@pilvenmaki.fi

 

Pilvenmäen ravit toistaiseksi ilman yleisöä

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi myös Pilvenmäen raveissa yleisötilat ovat suljettuina, muiden Suomen ravien tavoin Magic Monday raveista maanantaista 16.3. alkaen lähtökohtaisesti toukokuun loppuun asti. Ravit järjestetään jatkossa kilpailukalenterin mukaisesti, mutta yleisötilat (katsomotilat, kahvilat, ravintola Valtikka ja makkaragrilli) ovat suljettuina. Pyydämme raveihin saapuvilta hevosten taustajoukoilta erityistä huomiota viruksen leviämisen estämiseksi. Ravilähetykset näkee etänä Veikkauksen verkkosivujen sekä erilaisten televisio-/maksukanavien kautta ja suosittelemme tätä ravien seurantatapaa kaikille toistaiseksi paikan päälle saapumisen sijaan.

 

 

Kilpailualueelle pääsevät kilpailupäivän kilpailevien hevosten taustajoukot eli ohjastajat, sekä hevosen mukana kulkeva valmentaja, hevosenhoitaja sekä autonkuljettaja. Omistajia päästetään kilpailualueelle Suomen Hippoksen ohjeistuksen mukaisesti rajoitetusti. Pyydämme kaikkia osallistujia käyttämään käsineitä kilpailualueella ja pesemään käsiään normaalia useammin. Flunssaisten henkilöiden saapumista hevosten taustajoukkoina, toimihenkilöinä tai omistajina pyydetään välttämään.

 

Omistajat

Pilvenmäki päästää lähtökohtaisesti kilpailevien hevosten omistajat raveihin ja pyydämme omistajia käyttämään pelkästään yleisöaluetta tai vierailemaan tallialueella katoksilla hevostaan tapaamassa. Omistajilla ei ole pääsyä ohjastajien pukeutumistiloihin tai raviradan wc-tiloihin. Pyydämme omistajia käyttämään käsineitä liikkuessaan kilpailualueella viruksen leviämisen estämiseksi.

 

Varikkoalue

Varikkoalueella liikkuvia hevosten taustajoukkoja pyydämme välttämään ohjastajien pukutilojen käyttöä ja sopimaan lämmityksistä yms. muista toimista ohjastajien kanssa etukäteen puhelimitse ohjastajien kanssa. Varikkoalueella suositellaan käytettäväksi käsineitä viruksen leviämisen estämiseksi. Jokainen raviohjastaja on puhallutettu raveissa, mutta viruksen leviämisen estämiseksi tästä toimesta luovutaan ja puhallutuksia tehdään ainoastaan tuomariston ohjeistuksen mukaisesti satunnaisesti.

Suosittelemme kaikkia hevosten taustajoukkoja maksamaan hevosten osallistumismaksut raveihin etukäteen https://osallistumismaksu.fi -osoitteessa, jotta vähennämme lähikontaktia henkilökunnan kanssa.

 

Toimihenkilöt

Ravien toimihenkilöistä tehtäviään yleisörajoituksista huolimatta raveissa tekevät toimiston, tuomariston, varikkoalueen, hevosenhyvinvoinnin sekä lähetyspuolen toimihenkilöt. Pyydämme ravien toimihenkilöitä tarkastamaan oman fyysisen kunnon ennen ravipaikalle saapumista ja jäämään mahdollisten flunssaepäilyjenkin herätessä kotiin.

Toivomme kaikilta osapuolilta ymmärrystä tilanteeseen ja jatkosta tiedotetaan aina tilanteen eläessä sekä yleisten valtakunnallisten tai raviurheilun sisäisten ohjeistusten muuttuessa.

Tulevat ravit ma 16.3. klo 18, pe 27.3. klo 18, su 5.4. klo 14, pe 17.4. klo 18 ja la 2.5. klo 17.

Linkki Suomen Hippoksen tiedotteeseen

 

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Elina Hirvonen, p.0503018258, elina.hirvonen@pilvenmaki.fi

Kick-Off -tilaisuudesta startti Pilvenmäen raviradan strategiatyöhön

Pilvenmäen ravintolakatsomo Valtikassa käynnistyi maanantaina 9.3. aluetta, kiinteistöjä ja koko lajin toimintaa avaava strategiatyö Kick-Off – tilaisuudessa. Kick-Off tilaisuus käynnistyi ulkopuolisten asiantuntijoiden alustuksilla, joissa sivuttiin tapahtumia, eri paikkakuntien menestysekijöitä, hevosalaa sekä pelimaailmaa. Yhteisenä pohdinnan kohteena oli yleisesti se, mihin suuntaan raviurheilua, ravitapahtumia, muita tapahtumia ja muuta toimintaa voitaisiin Pilvenmäellä kehittää. Pidetyn starttitilaisuuden jälkeen tehdään selvityksiä ja kyselyitä tukemaan heränneitä ajatuksia, joiden pohjalta luodaan uutta strategiaa Pilvenmäelle.

 

Alustuksista lyhyet yhteenvedot ohessa ja oman kommenttinsa saa käydä antamassa / toisten näkemyksiä saa käydä kommentoimassa sunnuntaihin 15.3. asti: https://padlet.com/e_minna/pilvenmakistrategia

 

Jan Erola – raviratojen infran monipuolinen hyödyntäminen ja kehittämisen vaikutukset ravitapahtumiin 

Erola kertoi monipuolisten esimerkkien kautta mahdollisuuksista hyödyntää infraa, lajiin vahvasti kytkeytyvää hevosta sekä nykypäivän asiakaselämyksen kohtaamisen paikoista.

“Voisiko Ruokolahden Leijonan tavoin hevosen ympärille rakentaa mystiikkaa, joka herättelisi mielenkiintoa/alkusysäyksen tutustumiseen paikan päälle?” – Jan Erola muun muassa kommentoi puheenvuorossaan.

“Voisiko vuosittain olla Pilvenmäelläkin 1-2 tapahtumaa, jotka saavat “koko-Suomen” liikkeelle Forssaan” – heittää Erola kommenttina luennossaan. Olemme toimijana juuri niin kaukana ja saavuttamattomissa, kuin haluamme olla.

 

Jaakko Haltia – Hurrikaani Loimaan tarina osaksi kaupungin brändiä ja merkittäväksi valtakunnallisesti tunnetuksi joukkueeksi

Loimaan Hurrikaanin hallituksen jäsen Jaakko Haltia kertoi Loimaan ja alueen lentopallokulttuurin historiasta, josta löytyi kiinnekohtia myös Forssan alueeseen. Loimaata, ei Forssan tavoin mielletä keskittymäksi ulkopuolelta katsottuna. Kova halu, into ja suunnitelmallisuus on kuitenkin tehnyt Loimaasta parhaaseen aikaan kaksi ykköstason urheilulajin kautta tunnetuksi – Loimaa Bisons ja Hurriklaani.

Haltia nosti puheessaan esille valtakunnallisesti tunnetun urheilulajien kanssa kumppanuuksien tekemisen hyödyntävän myös paikallista yrityselämää – Urheilu saa rahaa ja yritys saa näkyvyyttä, yleensä halvemmalla kuin vastaavaa hyötyä on muuten saatavilla. Urheilun tason nostaminen tuo myös seudun ihmisille ja esim. seudulla lapsuutensa viettäneiden keskuudessa aihetta ylpeyteen omasta kotiseudusta.

 

Pirkko Herd – Hevosopiston valmennuskeskustoiminnan kehityskaari

Pirkko Herd kertoi omassa alustuksessaan seudun toisen vahvan hevostoimijan vuonna 2017 käynnistyneestä ajatuksesta valmennuskeskustoiminnan kehittämiseksi. Valmennuskeskustoiminta on luotu palvelemaan ja kehittämään koko hevosalaa. Hevosalan tulevaisuuteen uskotaan, tulevista haasteista huolimatta ja hevosen liikuttamisen, vaikuttamisen ja työllistämisen vaikutus pitää pintansa edelleen.

 

Jari Vähänen  ravipelaamisen muutos & raviurheilun mahdollisuudet

Nykymaailman trendeistä raviurheilua ja pelimaailmaa koskien Jari Vähänen nosti kolme pääpointtia esille

1.Digitalisaatio on tullut jo vahvasti esille ja mukaan pelaamiseen. Erityisesti mobiili valtaa kenttää, joka on entistä kansainvälisempi ja tarjonta on monipuolista.

2.Asiakas on kunkku!-mottona pääsee pitkälle. Ja toimintaa onkin kehitettävä asiakaskokemuksen kautta – asiakaskokemus ratkaisee! Suurtapahtumat vetävät yleisöä, voisiko painostukset siirtyä yleisön osalta myös raviurheilussa tälle puolelle.

3.Vastuullisuuden täytyy olla kaikessa tekemisessä läsnä. Toiminnan etiikka tulee olemaan hinnan sijaan tulevaisuudessa kilpailuetu.

Vähänen näki kaikkiaan hevospelien kehityksen hevosalan tulevaisuuden vauhdittajana vaikeana – hevospelien trendiarvio on +-0-luokkaa ja muu peli kulkee plus-linjalla. Tämä muiden pelien plus-kehitys ohjaa väistämättä euroja siihen suuntaan.

Vähänen peräänkuulutti raviurheilun viestinnän kärkien löytämistä, elämysten nosteen hyödyntämistä ja lajin sisäisten asioiden saamista perustasoltaan kuntoon.

 

Lisätietoja toiminnanjohtaja Elina Hirvonen, p. 0503018258, elina.hirvonen@pilvenmaki.fi