C-ajolupakurssi heinäkuussa

C-ajolupakurssi järjestetään Pilvenmäellä heinäkuussa

Kurssikerrat ovat pääsääntöisesti viikonloppuisin. Kun kurssin toteutuminen on varmaa ilmoitetaan ilmoittautuneille kurssipäivien tarkemmat kellonajat, viikolla järjestettävät kurssikerrat ovat iltaisin.

Hinnasto

C ja mC -ajolupa, pääsykoe

  60 €

C- ja mC -ajolupa, kurssimaksu

285 €

Loppukokeen uusinta

  35 €

Vastuuvalmentajakoulutus/hlö (pe 7.8.)

  60 €

B-ajolupa, tentti

  58 €

Kurssipäivät

pääsykoe ja 1.kurssikerta 12.7. klo 13-17

kurssipäivät 15.7., 17.7., 19.7., 25.7., 26.7., 7.8., 8.8. & 9.8. (klo-ajat ja loppukokeen aikataulu tarkentuu myöhemmin)

Vastuuvalmentajakoulutus ja mahdollisuus suorittaa vastuuvalmentajakoe pe 7.8.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen korttikurssille ke 8.7. mennessä – elina.hirvonen@pilvenmaki.fi / lisätietoja p. 0503018258

Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita: nimi, ikä, puh.nro, sähköpostiosoite (lähtökohtaisesti viestitään sähköpostin kautta), osoitetiedot, kurssihevosen nimi ja rekisterinumero.

 

C-ajoluvan myöntämisen edellytykset
Yleiset edellytykset
 vähintään 16 vuoden ikä. Kurssin voi aloittaa 6 kk ennen kuin täyttää 16 vuotta, mutta ajolupa tulee voimaan, kun hakija täyttää 16 vuotta. Hakijan täytyy olla Suomen kansalainen.

 pääsykokeen hyväksytty suorittaminen. Pääsykokeessa tarkastetaan, että hakijan taidot hevosen käsittelyssä ja valjastuksessa ovat riittävät kurssin suorittamiseksi turvallisuusnäkökohdat huomioiden.
 kurssiohjelman mukaisille luennoille osallistuminen (vähintään 3 luentokertaa), sekä osallistuminen vähintään yhteen (1) ilman hevosta suoritettavaan ajoharjoitukseen ja
vähintään neljään (4) ajokertaan hevosen kanssa. Poissaolot on sovittava erikseen.
 kurssilla käytettävän hevosen tulee olla toimiva. Hevosella (lv/sh) ei tarvitse olla kilpailuoikeutta voimassa (yli-ikäiset voivat osallistua). Myös B-ponilla voi osallistua kurssille, tällöinkin kurssilaiselle myönnetään C-ajolupa.
 kirjallisen loppukokeen ja käytännön kokeen hyväksytty suorittaminen.
 kurssimaksujen ja ajolupamaksun suorittaminen

Tammavaltikka palaa kahden osalähdön kilpailuksi – siirretty Special finaali osaksi päätapahtumaa

Vuodesta 1973 Forssan Pilvenmäellä ajettu lämminveritammojen suurkilpailu Tammavaltikka juostaan elokuun viimeisenä viikonloppuna taas kaksipäiväisenä. Viidenkymmenen vuoden historian jälkeen Tammavaltikka palaa osittain juurilleen ja on yksi osa Pilvenmäen kehittämisstrategiaa, joka tullaan julkaisemaan vuoden 2020 aikana. Tammavaltikan tähdittämä viikonloppu tulee olemaan Pilvenmäen ravivuoden tärkein tapahtuma ja tänä vuonna siihen liittyy odotettu neljän kilometrin kovimpien suomenhevosten koitos Pilvenmäki Maraton sekä keväältä koronan vuoksi peruutettu Pilvenmäki Special.

 

Tammavaltikka juostiin kahden osalähdön kilpailuna lähes 40 vuoden ajan, kunnes 2007 päätettiin muuttaa pelkästään maililla kilpailtavaksi ja nyt viimeiset viisi vuotta paras tamma on kruunattu 2140 metrin matkalla. Tammavaltikka palaa alkuperäisille juurilleen ja tammat mittelevät parasta kokonaisaikaa tavoitellen paremmuudeestaan – perjantaina 1640 metrin matkalla ja lauantaina 2640 metrin taipaleella. Osalähtöjen ja kokonaiskilpailun voittajatamman on mahdollisuus kuitata 30 000 palkintoeurot. Tammavaltikka on kutsukilpailu 4-vuotiaille ja vanhemmille lämminveritammoille ja vuoden 2020 Tammavaltikan voittaja on nopeimman kokonaisajan saavuttaja.

 

Kokonaiskilpailussa kokonaisaikojen paremmuusjärjestyksessä palkitaan viisi parhaan kokonaisajan saavuttanutta tammaa (15 000 – 7500 – 4500 – 3000 – 1500). Pilvenmäen raveissa perjantaina 13.6. annettiin ensimmäinen kutsu vuoden 2020 Tammavaltikkaan, kutsuttu oli Harri Koivusen valmentama ja Apollo Holding Oy:n omistama Selene Lune.

 

-Uutena lisämausteena syksyn Tammavaltikkaan tulee mukaan myös, se että lähtöratojen valintajärjestys arvotaan kutsuttujen tammojen kesken. Arvonnan järjestyksessä hevosten edustajat saavat valita ensimmäiselle matkalle ratansa ja toiseen osalähtöön valintajärjestys on käänteinen eli ensimmäisenä ensimmäiselle matkalle lähtöratansa valinnut hevosen edustaja, saa toiselle matkalle hevoselleen lähtöradan viimeisenä, huomauttaa Pilvenmäen toiminnanjohtaja Elina Hirvonen sääntöjen muutoksesta.

 

Perjantaina 28.8. Tammavaltikan 1. osalähdön lisäksi juostaan Pilvenmäki Specialiin osallistumisoikeuden omaavien hevosten Special Consolation lähtö, lämminveristen 2640 metrin Montén SE-koe sekä Amatööriohjastajien SM-karsintalähtö. A- ja B-ponien Tammavaltikat käynnistävät lauantain ja Tammavaltikan, Maratonin ja Special finaalin lisäksi kaviouralla nähdään muun muassa  Salamakypärät 2020 osalähtö.

 

Pilvenmäki Special 2020

Ravisuomessa ei ravattu huhti- ja toukokuussa, jolloin Forssan Pilvenmäellä piti kilpailla Pilvenmäki Specialin finaalipaikoista ja kilpailun finaalista. Pilvenmäen lisäksi karsintalähtöjä on muutaman vuoden aikana ravattu sekä Kuopiossa, että Oulussa. Kun ravien ajaminen kesäkuussa käynnistyi selvitettiin mahdollisimman hyviä mahdollisuuksia tarjota ilmoitetuille hevosille oikeus karsia kaikilla paikkakunnilla ja järjestää finaalille paikka arvoiseensa kohtaan kalenterissa. Finaali ajetaan lauantaina 29.8. Pilvenmäen syksyn ykkösraveissa ja karsintalähdöt 18.8. tiistairaveissa. Kuopiossa karsintalähtö juostaan tiistaina 11.8. ja Oulussa maanantaina 10.8.

 

Pilvenmäki Specialin karsinnat sekä finaali aiheuttaa päällekkäisyyden vuoden 2020 Derbyn karsintojen kanssa ja Forssan Seudun Hippos ry:n hallitus onkin päättänyt palauttaa suoritetun osallistumismaksun Derby-karsintaan osallistuvan ja Pilvenmäki Specialin karsinnoista poissaolevalle hevosen omistajalle. Pyyntö Pilvenmäki Specialin vuoden 2020 osallistumismaksun palautuksesta tulee osoittaa Pilvenmäen raviradan toimistolle Derby-karsintapäivän osallistumisen todentamisen jälkeen.

 

Pilvenmäki Special Consolation lähtö 2020 Pilvenmäki Specialiin osallistumisoikeuden omaaville hevosille juostaan perjantaina 28.8. Osallistumisoikeus Consolation lähtöön on kaikilla hevosilla, jotka ovat lunastaneet osallistumisoikeuden Pilvenmäki Specialiin vuodelle 2020.

 

Lue lista Pilvenmäki Specialiin osallistumisoikeuden lunastaneista: https://www.pilvenmaki.fi/2020/04/03/pilvenmaki-specialin-ajankohta-siirtyy/7

 

Yleisön mahdollisuuksista osallistua Pilvenmäen syksyn ykkösraveihin tiedotetaan heinäkuussa. Heinäkuussa Pilvenmäellä ravataan pe 10.7. klo 17.30 ja pe 17.7. klo 18.

 

Lisätietoja toiminnanjohtaja Elina Hirvonen, p. 0503018258, elina.hirvonen@pilvenmaki.fi

 

Kiitokset asiakkaille – lounasravintola sulkeutuu kesäksi

Pilvenmäellä korona-ajasta lähtien toiminut lounasravintola sulkeutuu kesän ajaksi ja jäämme pohtimaan tulevia kehitysnäkökulmia toiminnan käynnistämiseksi tulevaisuudessa.

 

Keittiömme on avoinna ravipäivisin ja henkilökuntamme palvelee pitopalvelun asiakkaita.

Tilaukset ja tiedustelut – ravintolapäällikkö Johanna Hirvonen ravintola@pilvenmaki.fi, p. 050 372 1913

 

Lähiruokalounas jatkossa arkisin – Nyt myös lounaslipuilla ja korteilla!

Pilvenmäen keittiön porukka pyöritti yhdessä kumppaneiden kanssa yleisö- ja ravintolarajoitusten ajan lähiruokapalvelua – kotiinkuljetus ja nouto periaatteella. Palvelu sai paljon hyvää palautetta ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä.

Kuljetus on hoidettu Forssan Delta-auton kumppanuuden ansiosta kustannuksitta asiakkaille ja nyt on aika luopua autosta, kun kaikki ravintolat saavat avata oviaan. Saimme lukuisia toiveita lounasravintolatoiminnan jatkamisesta ja tarkoituksena on kokeiluluenteisesti selvittää kysyntää palvelullemme ensi viikosta alkaen.

Lounas on katettuna päivittäin klo 11-13.30 ja se voidaan pakata noutoasiakkaille tai asiakkaan halutessa lounas tarjoillaan katutason lounasravintolaan tai ulkoterassille, raviradan varteen. Pilvenmäen ravintolapalveluiden jatkosta tiedotetaan ensimmäisten viikkojen jälkeen, kun nähdään kysynnän tilanne.

Lähiruokalounas 15.6.-17.6.2020

Lounas 10,50€

Lounas klo 11-13.30

Lounaslaatikko 20€

Ei kotiinkuljetusta – nouto / mahdollisuus nauttia lounas Pilvenmäen lounaskahviossa tai terassilla. Noudatamme ravintoloille 1.6. alkaen voimaan tulleita ohjeistuksia.

Maksuvälineenä käy käteinen tai pankkikortti lounassetelit (Edenred), suosittelemme korttimaksua.

Lounaan voi varata puhelimella p.050 372 1913 – WhatsApp-viestillä, tekstiviestillä tai soittamalla!

 

Lounaslista

MA feta-uunibroiler & lohkoperunat G
TI lihapullat & muusi G,L
KE BBQ-ylikypsä possun niska & paahdetut perunat G, M

Valitse pizzaan kolme haluamaasi täytettä: Kinkku, Ananas, Aura, Kebab, Kana, Arctic Milkin vuohenjuusto, Tomaatti, Sipuli, Meetwursti, Tonnikala, Pekoni, Katkarapu, Mozzarella, Parmesan, Herkkusieni

 

Viikon lähiruokatuottajat: Koivulan Kuorimo, Paijan Tilateurastamo, Vihannes Vinnikainen, Munatukku Nikula, Arctic Milk

Lounaan voi varata p.050 372 1913 – WhatsApp-viestillä, tekstiviestillä tai soittamalla!

Muistathan lisätä viestiin nouto/lounas Pilvenmäellä, klo-ajan ja toimituksissa osoitteen sekä nimen, jolla tilaus tehdään.

 

Nouto-osoite: Pilvenmäen raviradan pääkatsomo, Pilvenmäentie 7, 30420 Forssa

 

Lounaspakkaus

– lounas valmistetaan samana päivänä tuoreista raaka-aineista Pilvenmäen raviradan keittiössä.

– lounas on pakattu lämpimänä kertakäyttöiseen pakkaukseen

– jos lounaan nauttii Pilvenmäen lounaskahviossa paikan päällä, tarjoillaan lounas annoksina asiakkaalle

 

Toimintaohjeet työntekijöille ja asiakkaille

 

Infoa Pilvenmäen lauantain raveihin osallistuville

Pilvenmäen seuraavat ravit juostaan lauantaina 13.6. Ravit juostaan yleisörajoituksin ja varikkoalueelle saavat saapua toimihenkilöt, hevosten hoitajat ja valmentajat, autonkuljettajat, ohjastajat sekä median edustajat. Varikko- ja yleisöalueen välillä ei sallita henkilöliikennettä. Olemme koonneet oheiseen listaan tällä hetkellä tiedossa olevat poikkeusjärjestelyt lauantain raveihin. Ravit alkavat klo 17.

 

Poikkeusjärjestelyt Pilvenmäellä keskiviikon raveissa

-voilokit noudetaan ja palautetaan sisäänkirjoituksen edessä olevalta aidalta

-osallistujia velvoitetaan suorittamaan osallistumismaksunsa etukäteen – (https://osallistumismaksu.fi/)

-hevosten kenkä- ja jenkkikärrytiedot päivitettävä lähtökohtaisesti ilmoittautumisen yhteydessä Heppaan tai ennen raveja Oma talliin (voit soittaa muutoksen myös raviradan toimistoon p. 050 372 1906). Kenkä- ja kärryinfoa varten lisätty piste myös sisäänkirjoituksen eteen.

-wc-tilat käytössä sisäänkirjoituksessa, pesupaikan läheisyydessä sekä vanhan varustekaupan tiloissa (sisäänkirjoituksen rakennuksen toinen pääty)

-ohjastajia suositellaan vaihtamaan ajovarusteet ulkona (yksittäin käytettävissä myös kahta sisäänkirjoituksen pukutilaa)

-tallikahvio palvelee takeaway-periaatteella (tarjolla kahviopalvelut, pizzat) ja toimitukset kulkevat myös katoksille

-raveihin pääsevät: ohjastajat, valmentajat, hoitajat, autonkuljettajat, toimihenkilöt ja median edustajat

-yleisö- ja varikkoalueen välillä ei kulku ole sallittu

 

 

Yleisinfo

Kaikkien on noudatettava terveysviranomaisten antamia hygieniaa koskevia ohjeita. Sairaana ei saa tulla paikalle. Ei edes vaikka olisi vain lieviä oireita. Riskiryhmiin kuuluvia suositellaan harkitsemaan paikalle tuloa. Järjestyksenvalvojat valvovat tapahtumaa ravialueella.

 Muista käsihygienia!
 Suojaa suusi, kun yskit tai aivastat
 Muista pitää tarvittava välimatka muihin ihmisiin
 Ei saa missään tilanteessa kokoontua yhteen
 Ensiapujärjestelmä ja järjestyksenvalvonta toimii alueella normaalisti

Median akkreditointi poikkeusoloihin valmisteleviin ravikilpailuihin
Ravikilpailuihin saapuvia median edustajia pyydetään ilmoittautumaan sähköpostitse raviradan toimistolle (info@pilvenmaki.fi). Ilmoittautuessa pyydetään kertomaan media, jota toimija edustaa. Raveissa on myös mahdollista tehdä haastatteluita turvaetäisyydet huomioiden.

Valokuvaajien ja tv-kuvaajien saapuminen ravikilpailuihin on akkreditointikäytäntöä noudattaen mahdollista, ja kuvaaminen on sallittua tallialueella sekä maalisuoralla turvaetäisyydet huomioiden. Medialle ei järjestetä erillisiä työskentelytiloja.

 

Lisätiedot Pilvenmäen ravirata

Elina Hirvonen, toiminnanjohtaja, elina.hirvonen@pilvenmaki.fi, p. 050 3018 258

Yleisön osallistumisohjeet lauantain raveihin

Yleisörajoituksia noudattaen otamme lauantain 13.6. raveihin enintään 450 henkilöä. Yleisöksi raveihin saapuva voi varmistaa paikkansa ennakkoon ilmoittamalla tulostaan oheisen linkin ilmoittautumislomakkeen kautta. Noin puolet lipuista jätetään portille, joten yleisöksi raveihin saapuvan on mahdollista päästä ilman ennakkoilmoittautumista sisälle. Pilvenmäen ravirata noudattaa annettuja ohjeistuksia ja sääntöjä sekä suosituksia yleisön osalta, otamme ennakkoilmoittautumisten kautta 200 henkilöä ja suoraan portilta enintään 250 henkilöä raveihin. Ravit alkavat klo 17, koelähtö juostaan klo 16.30.

 

Ennakkoon raveihin ilmoittautuminen on avoinna lauantaihin 13.6. klo 12 asti ja sen jälkeen mahdollisesti vapaana olevat paikat luovutetaan portilla lisäpaikkoina. Yhteensä yleisöä tapahtumaan otetaan enintään 450 henkilöä.

Linkki ilmoittautumiseksi ravien lauantain 13.6.  yleisöksi – klikkaa ja ilmoittaudu!

 

Sisääntuloportilla ei kerätä pääsylippumaksuja, vaan pyydämme yleisönä tapahtumaan osallistuvia maksamaan vapaaehtoisen pääsymaksun ravien järjestäjän tilille. Vähenmmälle tällä em. toimenpiteellä tartuntariskiä. Alueella noudatetaan hygieniaohjeistuksia ja suosituksia, joiden ohjeistukseen pyydämme myös yleisöä tutustumaan ennen ravipaikalle saapumista.

Linkki ilmoittautumiseksi ravien lauantain 13.6.  yleisöksi – klikkaa ja ilmoittaudu!

Ennakkoon raveihin ilmoittautuminen on avoinna lauantaihin 13.6. klo 12 asti ja sen jälkeen mahdollisesti vapaana olevat paikat luovutetaan portilla lisäpaikkoina. Yhteensä yleisöä tapahtumaan otetaan enintään 450 henkilöä.

 

Tiedoksi yleisöön saapuville

-yleisön edustajille pätee samat ohjeistukset kuin ravien toimihenkilöille – jos tunnet itsesi yhtään kipeäksi et ole tervetullut tapahtumaan. Suosittelemme myös riskiryhmään kuuluvia seuraamaan ravit etänä muiden lähetyskanavien kautta

-yleisö lasketaan toimihenkilöiden toimesta sisääntulon yhteydessä ja pääsisäänkäynnistä voidaan päästää sisälle enintään 450 yleisön edustajaa

-yleisön edustaja saa halutessaan seurata raveja yleisöalueelta, myös omasta autostaan käsin (ns. autokatsomosta)

-pyydämme yleisönä raveihin osallistuvaa maksamaan suoraan Forssan Seudun Hippos ry:n tilille vapaaehtoisen pääsymaksun (Forssan Seudun Hippos ry; FI44 4327 0010 1022 73, summa 5e/hlö/muu haluamasi summa, viesti: pääsylippu 3.6.)

-alueelle on sijoitettu väljästi pöytiä ja tuoleja, mutta voit ottaa myös oman penkkisi tai retkituolisi mukaan

-alueella on avoinna terassin myyntipiste, makkaragrilli) (kahvi,virvokkeet, olut,siideri, lonkero, pizza, makkara)

-pääkatsomo suljettu, vain wc-tilat käytössä katutasossa

– HUOM! Toto-myyntiä ei tapahtumassa järjestetä (pelaaminen onnistuu veikkaus.fi-sivujen kautta)

-yleisöalueelta tallialueelle tai päinvastoin ei ole kulkua tapahtuman aikana, portit alueiden välillä on suljettu ja sallitaan vain toimihenkilöliikenne

-pyydämme kunnioittamaan yleisön osallistuja annettuja ohjeistuksia oman ja toimihenkilöidemme turvallisuuden takaamiseksi

 

Tutustu ravipäivään tarkemmin – tapahtumasivu!

 

Lisätietoja – toiminnanjohtaja Elina Hirvonen, p. 0503018258, elina.hirvonen@pilvenmaki.fi