Historian kolmas paraponilähtö Pilvenmäellä lauantaina 21.5.

Historian kolmas paraponilähtö kilpaillaan tulevana lauantaina kello 12.35 Forssan Pilvenmäen kavioliigaravien yhteydessä. Mukana on 12 innokasta ja eläinrakasta paraurheilijaa, joista monella on vahvaa tarttumapintaa poneihin tai hevosiin ihan jokapäiväisessä elämässä.

Osallistujista Joni Roivanen, Teemu Karisto ja – ensi kertaa mukana oleva – Anna Pakarinen ovat menestyneitä urheilijoita, sillä he ovat edustaneet Suomea jopa Special Olympic -kisoissa. Pakarisen ohella toinen ensikertalainen on raisiolainen Aki Kaarnisto, joka on tuttu näky juottamassa hevosia Harri Koivusen tallilla tai pitämässä järjestystä yllä Metsämäen raveissa. Kiikun tallin toiminnassa mukava olevalla Ville-Petteri Lehtiselle taas on luvassa erittäin jännä lauantai, sillä ponilähdön ohella Kiikku’s Giant taistelee Pilvenmäki Specialissa 10 000€ ykköspalkinnosta. Paralähdön ohjastajia esitellään tällä viikolla Pilvenmäen raviradan somekanavissa.

Forssan ravirata järjestäjää paraponilähdön yhteistyössä para ravi- ja ratsastus ry:n kanssa. Yhdistys on perustettu vuonna 2021 ja toimintaa pyörittää pieni, mutta aktiivinen ydinporukka.

”Toimimme lahjoitusvaroin ja olemme erittäin kiitollisia tukijoillemme, joita ovat olleet varsinkin hevosalan yritykset ja vammaisjärjestöt. Yhditystyksemme toimintaan pääsevät mukaan kaikki halukkaat. Olemme todella onnellisia, että lauantaina mukana on jo 12 ohjastajaa. Ohjastajat ovat jo viikkokausia odottaneet lähtöä, ja he ovat hyvin kilpailuhenkisiä. Lisää halukkaita ilmestyy koko ajan. Toivottavasti ihmiset tulevat näkemään ja kokemaan paralähdön ilon ja onnen lauantaina Forssaan.”, kertoo yhdistyksen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Hanna Malmivaara.

Lähtölista

Linjalähetys

1140m

 1. Romeo Ponkkonen/Tommi Kylliäinen, John-Erik
 2. Anna Pakarinen/Emma Väre, Polina
 3. Aki Kaarnisto/Hannu Torvinen, Niittykorven Zorro
 4. Heikki Valli/Santtu Raitala, Valkeeojan Duracelli

1200m

 1. Ilari Eerola/Hannu Korpi, Hovers Wille
 2. Teemu Karisto/Juha Utala, Ponikujan Veeti
 3. Matias Metsälä/Ari Moilanen, Sirkkala Primustella
 4. Ville-Petteri Lehtinen/Antti Teivainen, Tomtagårdens Widar

1260m

 1. Satu Pirskanen/Tapio Perttunen, Serpentine’s Wilhelmiina
 2. Peppi Hautala/Hanna Uljas, Rondeletia Wilson
 3. Joni Roivanen/Anssi Nurminen, Annagaard Rhodos
 4. Katja Peltomaa/Teemu Okkolin, Riinan Rusina