Kick-Off -tilaisuudesta startti Pilvenmäen raviradan strategiatyöhön

Pilvenmäen ravintolakatsomo Valtikassa käynnistyi maanantaina 9.3. aluetta, kiinteistöjä ja koko lajin toimintaa avaava strategiatyö Kick-Off – tilaisuudessa. Kick-Off tilaisuus käynnistyi ulkopuolisten asiantuntijoiden alustuksilla, joissa sivuttiin tapahtumia, eri paikkakuntien menestysekijöitä, hevosalaa sekä pelimaailmaa. Yhteisenä pohdinnan kohteena oli yleisesti se, mihin suuntaan raviurheilua, ravitapahtumia, muita tapahtumia ja muuta toimintaa voitaisiin Pilvenmäellä kehittää. Pidetyn starttitilaisuuden jälkeen tehdään selvityksiä ja kyselyitä tukemaan heränneitä ajatuksia, joiden pohjalta luodaan uutta strategiaa Pilvenmäelle.

 

Alustuksista lyhyet yhteenvedot ohessa ja oman kommenttinsa saa käydä antamassa / toisten näkemyksiä saa käydä kommentoimassa sunnuntaihin 15.3. asti: https://padlet.com/e_minna/pilvenmakistrategia

 

Jan Erola – raviratojen infran monipuolinen hyödyntäminen ja kehittämisen vaikutukset ravitapahtumiin 

Erola kertoi monipuolisten esimerkkien kautta mahdollisuuksista hyödyntää infraa, lajiin vahvasti kytkeytyvää hevosta sekä nykypäivän asiakaselämyksen kohtaamisen paikoista.

”Voisiko Ruokolahden Leijonan tavoin hevosen ympärille rakentaa mystiikkaa, joka herättelisi mielenkiintoa/alkusysäyksen tutustumiseen paikan päälle?” – Jan Erola muun muassa kommentoi puheenvuorossaan.

”Voisiko vuosittain olla Pilvenmäelläkin 1-2 tapahtumaa, jotka saavat ”koko-Suomen” liikkeelle Forssaan” – heittää Erola kommenttina luennossaan. Olemme toimijana juuri niin kaukana ja saavuttamattomissa, kuin haluamme olla.

 

Jaakko Haltia – Hurrikaani Loimaan tarina osaksi kaupungin brändiä ja merkittäväksi valtakunnallisesti tunnetuksi joukkueeksi

Loimaan Hurrikaanin hallituksen jäsen Jaakko Haltia kertoi Loimaan ja alueen lentopallokulttuurin historiasta, josta löytyi kiinnekohtia myös Forssan alueeseen. Loimaata, ei Forssan tavoin mielletä keskittymäksi ulkopuolelta katsottuna. Kova halu, into ja suunnitelmallisuus on kuitenkin tehnyt Loimaasta parhaaseen aikaan kaksi ykköstason urheilulajin kautta tunnetuksi – Loimaa Bisons ja Hurriklaani.

Haltia nosti puheessaan esille valtakunnallisesti tunnetun urheilulajien kanssa kumppanuuksien tekemisen hyödyntävän myös paikallista yrityselämää – Urheilu saa rahaa ja yritys saa näkyvyyttä, yleensä halvemmalla kuin vastaavaa hyötyä on muuten saatavilla. Urheilun tason nostaminen tuo myös seudun ihmisille ja esim. seudulla lapsuutensa viettäneiden keskuudessa aihetta ylpeyteen omasta kotiseudusta.

 

Pirkko Herd – Hevosopiston valmennuskeskustoiminnan kehityskaari

Pirkko Herd kertoi omassa alustuksessaan seudun toisen vahvan hevostoimijan vuonna 2017 käynnistyneestä ajatuksesta valmennuskeskustoiminnan kehittämiseksi. Valmennuskeskustoiminta on luotu palvelemaan ja kehittämään koko hevosalaa. Hevosalan tulevaisuuteen uskotaan, tulevista haasteista huolimatta ja hevosen liikuttamisen, vaikuttamisen ja työllistämisen vaikutus pitää pintansa edelleen.

 

Jari Vähänen  ravipelaamisen muutos & raviurheilun mahdollisuudet

Nykymaailman trendeistä raviurheilua ja pelimaailmaa koskien Jari Vähänen nosti kolme pääpointtia esille

1.Digitalisaatio on tullut jo vahvasti esille ja mukaan pelaamiseen. Erityisesti mobiili valtaa kenttää, joka on entistä kansainvälisempi ja tarjonta on monipuolista.

2.Asiakas on kunkku!-mottona pääsee pitkälle. Ja toimintaa onkin kehitettävä asiakaskokemuksen kautta – asiakaskokemus ratkaisee! Suurtapahtumat vetävät yleisöä, voisiko painostukset siirtyä yleisön osalta myös raviurheilussa tälle puolelle.

3.Vastuullisuuden täytyy olla kaikessa tekemisessä läsnä. Toiminnan etiikka tulee olemaan hinnan sijaan tulevaisuudessa kilpailuetu.

Vähänen näki kaikkiaan hevospelien kehityksen hevosalan tulevaisuuden vauhdittajana vaikeana – hevospelien trendiarvio on +-0-luokkaa ja muu peli kulkee plus-linjalla. Tämä muiden pelien plus-kehitys ohjaa väistämättä euroja siihen suuntaan.

Vähänen peräänkuulutti raviurheilun viestinnän kärkien löytämistä, elämysten nosteen hyödyntämistä ja lajin sisäisten asioiden saamista perustasoltaan kuntoon.

 

Lisätietoja toiminnanjohtaja Elina Hirvonen, p. 0503018258, elina.hirvonen@pilvenmaki.fi