Neljä nostoa Amilta, Iivarilta ja Jussulta

Pilvenmäen oma poika Iivari Ingves, Ypäjäläinen toimittaja Ami Laaksonen sekä Pilvenmäkeläinen ravivalmentaja Cathy ”Jussu” Johansson on nostanut omalle neljän noston listalle neljä lauantaina kilpailevaa hevosta. Loppuviikon aikana vielä muutama muukin ravipersoona nostaa omat neljä nostoaan raveista muulle yleisölle tiedoksi. Seuraa somekanaviamme ja pysyt kärryillä.

 

Jussun neljä nostoa 30.4.:

Morison (L6) ja maanläheinen, aidon lämminhenkinen valmentajansa Siru Juutinen. Parivaljakon kehitystä on
ollut mahtava seurata. Morisonille on tullut vauhtia lisää ja Pilvenmäen pitkä loppusuora sopii urhealle
taistelijalle.

Bassi Combo (L7) ja kaikkien kunnioittama Pekka Korpi on mielenkiintoinen valjakko. Bassi Combo on Salima
Omin mahtavaa tuloksekasta emälinjaa ja Pilvenmäki Pekan vanha kotirata, joten ilman muuta nostoihin.

Virin Urho (L8) tulee pitkän matkan takaa, joten kunnon täytyy olla taustajoukkojen mieleen. Hyvä valmentaja
Markus Porokka, ja ohjastana ilmiö nimeltä Santtu Raitala, siis nostoihin.

Selene Lune (L9), tamma jota ei voi kuin ihailla. Venyy, taistelee ja tekee sen varmasti nytkin.

 

Amin neljä nostoa 29.4.:

Briljantti Buugi (L5) sijoittui viime vuonna Kriteriumissa kuudenneksi alun jäämisestä ja kahdesta laukasta huolimatta. Tällä kaudella somerolaisen Jukka Kauppisen viisivuotias näyttää kehittyneen monella tavalla, ja kesän koitoksia odotellaan mielenkiinnolla.

Jokivarren Kunkku (L6) voitti ravikuninkuuden vuonna 2015, mutta on kärsinyt viime vuosina paljon loukkaantumisista. Tällaiset vanhat hevoset eivät tule yleensä huippuiskuun 2-3 kilpailun myötä, joten jos Antti Ojanperä saa laitella suojattiaan ilman takaiskuja, Kunkku saattaa olla kova luu kesän arvokisoissa Kuninkuusraveja myöden.

Sahara Flames (L7) aloitti uuden kauden marginaaliaan varmemmalla voitolla. Tapio Mäki-Tulokas kertoi tiistaina Forssan Lehdessä, ettei Flames ole tässä vaiheessa ainakaan huonompi kuin viime vuonna yli 20 000 euroa ansainnut Tammahambon voittaja Sahara Kellyanne. Lauantaina tilipussi voi hyvinkin karttua 4000 eurolla kolmevuotiaiden tammojen lähdössä. Sarjamääritys on onnistunut, ja seuraan koko lähtöä suurella mielenkiinnolla.

Marschall Match (L11) aloitti viisivuotiskautensa Maestro Korven käsistä mukavalla esityksellä. Hieman ori meni puujaloille lopussa, mutta muuten ravi oli moitteetonta. Se parantaa toiseen kilpailuun tauon jälkeen, täysi matka sopii lyhyttä paremmin, eikä Marschall Matchilta voi odottaa tässä tehtävässä kuin voittoa – jopa Tanpopon rinnalta, jos keulapaikka ei irtoa.

 

Iivarin neljä nostoa 28.4.:

Peanuts (L9) on joka tapauksessa kärkitammoja, mutta kuusivuotistykki voi osoittautua tällä kaudella jopa kaikista parhaaksi. Kavioliigaosakisassa se hakee mahdollisesti jo asemia Tammavaltikan päätösmatkalle. 2640 metrin matka tuskin tuo vuoden 2019 St Leger voittajalle pulmia.

Piece Of Hero (L12) voi olla jopa Pilvenmäki Specialin lahjakkain hevonen, mutta voiko tiukoista kaarteista kärsivä Juha Utalan suojatti millään onnistua kasiradalta? Nelivuotias tekee joka tapauksessa terveenä pysyessään radoilta ison tilin – enemmin tai myöhemmin.

Stratton (L7) on pilannut urallaan paljon rahaa laukkoihin. Lahjoja ja kapasiteettia Ready Cashin tyttärellä on niin rutkasti, että se ei ole pihalla, vaikka 40 metriä edempää lähtee kovia nousukkaita. Toivottavasti voltti auttaa hevosen ravilla matkaan.

Joka osa-alueella yksitoistavuotiaanakin kehittynyt Kromaus (L8) ei ole tehnyt huonoa juoksua miesmuistiin. Lauantaina nähdään saako kyytiin hyppäävä – valmentajaa vieraampi – Hannu Torvinen laiskansitkeästä punnertajasta vielä yhden lisävaihteen esiin.

 

Lue lisää vappulauantain raveista!