Pilvenmäen kevään ykköspäivä takana

Raviradalla koettiin monipuolinen raviurheilun kirjo, kun yllätykset, parrasvaloihin palaamiset ja varmatkin pitivät ravipäivän aikana. Vuoden 2021 ensimmäinen Tammavaltikka-kutsu löysi kotinsa Ice Winen yllätysvoiton jälkeen valmentaja-omistaja Leo Mönttisen luota, ravikuningas Jokivarren Kunkku palasi parrasvaloihin keulajuoksun päätteeksi ja ennakkoon vahvimmaksi epäilty El Houdini voitti Pilvenmäki Special finaalin.

Lauantai-iltapäivän suurimmasta yllätyksestä vastasi Leo Mönttisen valmentama ja omistama Ice Wine, joka kiri lopussa niin sanottuja avaruuskaistoja pitkin voittoon ja ohi Peanutsin. Seppo Markkulan ohjastama tamma sai voittajaringissä lähdön jälkeen kutsun Tammavaltikkaan, mikä juostaan tänä vuonna kahden osalähdön kilpailuna 16.-17.9. Mönttinen uskoi Ice Wineen ja jäi odottamaan syksyn päätähtäintä tamman kanssa innolla. Kolmanneksi tammoille rajatussa Kavioliiga-osalähdössä sijoittui Stonecapes Queila Christa Packalenin tallista.

Kylmäveristen Kavioliiga-osalähdön puolella nähtiin Kunkun paluu kun Antti Ojanperän tallin, vuoden 2015 ravikuningas Jokivarren Kunkku rymisteli keulassa aina maaliin asti. Erilaisten vastoinkäymisten ja pitkien taukojen jälkeen Kunkun palaamisen parrasvaloihin oli yleisölle ja hovikuski-valmentaja Ojanperälle suuri hetki. Kunkun takana menestystä niittivät talven menestyjät – Morison, Raggari ja Joriini.

3-vuotiaiden lämminveritammojen omassa koitoksessa pisimmän korren veti Pekka Korven tallin Busy Combo Kari Venäläinen kärryillään. Toiseksi lähdössä Sahara Flames ja kolmanneksi niin ikään Korven tallin Birgit Combo.

El Houdini Special voittoon

Elina Laakkosen tallista oli kaksi karsintavoittajaa finaalissa ja etukäteen suositummaksi arvioitu El Houdini, voitti myös finaalin. Toiseksi finaalissa sijoittui Piece Of Hero Juha Utalan tallista ja kolmanneksi Cover Prince Antti Ojanperän tallista. Elina Laakkonen kertoi jo ennen finaalia, että hänen hevosillaan on lähtöön tähdätty ja tavoitteet on korkealla.