Varaa pöytäsi ravintolasta: puh. 050 372 1913 | ravintola@pilvenmaki.fi

Ajankohtaista

Pilvenmäki mukana seudun kestävän hevosmatkailun kehittämishankkeessa

Käynnistyvän Kestävän hevosmatkailun tiekartta Kanta-Hämeessä hankkeessa ovat mukana Forssan Seudun Hippos ry:n lisäksi Hämeen ammattikorkeakoulu Oy (Hamk) sekä Hippolis – Hevosalan osaamiskeskus ry ja Luonnonvarakeskus LUKE. Hankkeen toimista monet keskittyvät Pilvenmäen osalta elämysten ja ravitapahtuman palveluiden digitaalisen löydettävyyden kehittämiseen sekä nykyisten ja uusien tuotteiden konseptointiin. Hanke kestää vuoden 2020 loppuun.

Pilvenmäki paketoi ja tuottaa hevossiin sekä raviurheiluun liittyviä palveluita ja käynnistää tehden alueen muiden matkailutoimijoiden kanssa toimenpiteitä, joilla myös vuoden 2021 Kuninkuusravit saadaan koko maakunnan hyödyksi. Kuninkuusravit ovat raviurheilun suurin vuosittainen tapahtuma, jonka järjestämisvuoron myöntää raviurheilun keskusjärjestö Suomen Hippos. Viimeksi Forssassa järjestettiin Kuninkuusravit 2006.

Kuninkuusraveihin osallistuu kolmen päivän aikana noin 60 000 katsojaa.

– Hevostapahtumien järjestäjinä myös raviradat ovat kiinteä osa nykypäivän hevosmatkailua. On hienoa olla kehittämässä ravitapahtumaa ja sen palveluita entistä monipuolisemman asiakaskunnan tarpeisiin. Meillä monessa tapahtumassa jo nyt yhdistyy lähiruoka, elämykset ja yleisötapahtumien rento tunnelma, toteaa Pilvenmäen raviradan toiminnanjohtaja Elina Hirvonen.

Hankkeessa Kanta-Hämeen hevosmatkailu yhdistetään osaksi alueen luontoaktiviteetteja ja ruoka- ja matkailupalveluja yrittäjien välisiä verkostoja yhteistyötä ja markkinointia lisäämällä. Hankkeessa nostetaan esiin alueen hevosyrittäjien matkailu- ja elämyspalveluita, sekä laaditaan hevosmatkailun tiekartta, joka tuo esiin yhteiset tavoitteet ja tahtotilan kestävän hevosmatkailun kehittämiseksi. Samalla korostetaan suomenhevosen merkitystä osana alueellista omaleimaisuutta ja vastuullista sekä kestävää hevosmatkailua.

Hankkeen päätyttyä alueen hevosmatkailupalvelut on tunnistettu ja palveluiden ja reitistöjen saavutettavuus on varmistettu valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.

Hankkeen päätoteuttaja on HAMK ja maakunnan yhteistyöryhmä hyväksyi maanantaina 10.6. Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 – Suomen rakennerahasto-ohjelmaan hankkeen, jonka kokonaiskustannukset ovat 206 120e ja hanke kestää vuoden 2020 loppuun.

Tiedote kaikista rahoitettavaksi hyväksytyistä hankkeista: https://www.hameenliitto.fi/fi/ajankohtaista/kahdelletoista-hankkeelle-lahes-kaksi-miljoonaa-euroa-rahoitusta

Lisätietoja, Pilvenmäen ravirata toiminnanjohtaja Elina Hirvonen, p. 0503018258, elina.hirvonen@pilvenmaki.fi

Pilvenmäki Somessa