Raviurheilu Suomessa ja Pilvenmäellä

Hevonen on upea eläin ja myös monipuolinen urheilija. Raviurheilu on yksi maamme suosituimmista urheilulajeista – Pilvenmäellä vierailee vuosittain noin 25 000 ravikatsojaa. Reaaliaikaista kuvaa raveista välitetään Veikkauksen kautta 363 päivänä vuodessa ja kaikki Toto-ravit on kuvattuja.

Raveja ajetaan Suomessa joulua lukuun ottamatta joka päivä. Urheilijoita eli ravihevosia kaviourilla kopsuttelee yli kahdeksan tuhatta. Lisäksi kaikkien kilpailijoiden taustalla on monia muita tärkeitä henkilöitä. Ohjastajat, valmentajat ja hoitajat tekevät kaikkensa, jotta hevonen voisi hyvin ja yltäisi parhaimpaan suoritukseensa. Ravihevosia huolletaan kuin muitakin huippu-urheilijoita ja ravihevosten arkea ovat hieroja- ja vesikävelymattokäynnit.

Lue lisää raviurheilusta Suomen Hippos ry – raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestön sivuilta!


Raviurheilu Forssan Pilvenmäellä

Pilvenmäen valmennuskeskuksessa on yksi Suomen monipuolisimmista ravikeskuksista. Pilvenmäellä ravataan keskimäärin kahdesti kuukaudessa viralliset toto-ravit, joiden lisäksi järjestämme harjoitusraveja. Olemme tunnettuja ravisuomen kartalla innovatiivisena raviratana – Pilvenmäki sai vuonna 2018 vuoden ravirata-maininnan.

Valmennuskeskus sijaitsee noin 30 hehtaarin alueella ja alueella on 2,7 kilometriä pitkä metsälenkki sekä kilometrin mittainen hiittisuora. Alueiden hoito tapahtuu pääsääntöisesti ma-pe aamuisin ja lauantaiaamuiksi.

Alueiden käyttöoikeuden saa ulkopuoliset käyttäjät 97 euron vuosimaksulla ja ratatallien kautta alueen käyttäjät 20e/kk/hevonen maksulla. Lisätietoa alueiden käytöstä!

Hummala Wellness – varaukset ja tiedustelut,  Kupiainen p. 045 142 8931, Hiukka p. 040 728 9779


Pilvenmäki sijaitsee hevosrikkaalla Kanta-Hämeen alueella ja seudulla on lukuisia harrastaja- ja ammattivalmentajia, joiden kotiratana Pilvenmäki luonnollisesti toimii.


Pilvenmäen raviradan ravivalmennusta ja tallipaikkoja tarjoavien tallien yhteyshenkilöt