Tammavaltikkaan jaettiin sarja kutsuja

Tammavaltikka palaa tänä vuonna ainakin osittain liki neljäkymmentä vuotta vanhaan kahden osalähdön kilpailun muottiin. Pilvenmäen syksyn pääpäivää on tarkoitus jatkossakin kehittää vastaamaan entistä paremmin tulevaisuuden haasteita ja nostamaan esille parhaita lämminverisiä tammoja.  Tämän vuoden Tammavaltikassa tammat kilpailevat kaksipäiväisessä tapahtumassa molempina päivinä yhden osalähdön – perjantaina 1640 metriä ja lauantaina 2640 metriä. Tammavaltikan voittaja ratkeaa molemmista osalähdöistä muodostuvan kokonaisaikojen vertailussa – nopeimman kokonaisajan saavuttanutta tammaa juhlitaan sankarittarena. Osalähtöjen ykköspalkinnot on 7 500 ja pääkilpailun ykkösellä jaetaan 15 000 euroa, voittaessaan molemmat osalähdöt ja näin ollen kokonaiskilpailun on voittajalla mahdollisuus kuitata 30 000 euroa voittorahoja. Kutsuihin vastattiin myöntävästi viiden hevosen taustajoukkojen suunnalta heinäkuun loppuun mennessä.

Tammavaltikka on neljävuotiaiden ja vanhempien lämminveritammojen odotetuin kilpailu, jossa perinteisesti Suomen parhaimmat tammat ottavat mittaa toisistaan. Useana vuonna kilpailuun on osallistunut myös Ruotsista hevosia, joiden taustalta on monesti löytynyt suomalaiskytkös. Ensimmäisenä Tammavaltikkaan tänä vuonna kutsuttiin koko ajan vahvoja näyttöjä antanut ja Pilvenmäellä lauantaina 13.6. tammalähdössä suosikkina loistanut Selene Lune. Turkulaisesta Harri Koivusen menestystallista tulevan tamman omistaja on Apollo Holding Oy ja hoitaja Elli Haulivuori.

Tammavaltikka-kutsuun ovat tänä vuonna 30.7. mennessä tavoitettujen hevosten taustajoukkojen osalta Selene Lunen lisäksi vastanneet Vermossa keskiviikkona 29.7. Tammatähdessä säväyttänyt Valmennustoimisto Tyynelä Oy:n omistama, Tapio Perttusen valmentama ja Noora Lahden hoitama Dream Girl. Tämän hetken spekulaatioissa tämä on yksi mielenkiintoisimmista uusista tammahuipun tavoittelijoista tämän vuoden kilpailussa.

Lokakuussa 2019 5-vuotiaiden Euroopan mestaruuden voittanut Stonecapes Queila Christa Packalenin valmennustallista on vastannut myös myöntävästi kutsuun. Stonecapes Queilan omistaa Susanna Packalen ja tamman hoitaja on Iida Lind.

Viime vuoden Tammavaltikan kolmonen Stoneisle Ocean on yksi kutsun saaneista ja  valmentaja Isto Kuisma on näyttänyt vähintäänkin vaalean vihreää valoa osallistumiseen suhteen. Tämän vauhdikkaan tamman omistavat yhdessä Ravitalli Isto Kuisma ja Saloniemi Jari.

Oman kutsunsa ansaitsee eittämättä viime syksyn kirkkain tammavalio – vuoden 2019 Tammavaltikan voittaja Willow Pride, joka oli erityisesti viime kaudella suvereeni tammojen kohdatessa toisiaan. Tänä vuonna koronatauon jälkeen tämä tamma ei ole ollut totutun ylivoimainen, mutta valmentaja Markku Nieminen oli luottavainen tamman kanssa kääntäessään tosissaan katseita kohti elokuun viimeistä viikonloppua. Willow Priden omistaa I.M.T. -Talli Oy ja tamman hoidosta vastaa Noora Tuula.

Tammavaltikkaan kutsutut

(klikkaamalla hevosen nimeä, näet lisäinfoa hevosesta Heppa-järjestelmän kautta)

Dream Girl 

Selene Lune

Stonecapes Queila

Stoneisle Ocean

Willow Pride

Tammavaltikka kilpaillaan Pilvenmäen kaksipäivisessä tapahtumassa elokuun viimeisenä viikonloppuna – pe 28.- la 29.8.

Uudistuneen Tammavaltikan säännöt sekä kunniataulukko (klikkaa ja tutustu)

Julkaisemme kutsuttuja tammoja, kun saamme vahvistuksia kutsun vastaanottamisesta tulevina viikkoina. Ohjeistuksia tapahtumaan osallistumisesta sekä infoa tapahtumasta kokonaisuudessaan asiakkaille mm. ravintolapaikkojen osalta päivitetään ma 3.8. alkavalla viikolla.

Pilvenmäki Special finaali juostaan myös lauantaina 29.8. koronan vuoksi siirrettynä – lue lisää

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Elina Hirvonen, p. 0503018258, elina.hirvonen@pilvenmaki.fi