Hevosen kipu -luento

Pilvenmäen raviradan pääkatsomon Ravintola Valtikassa järjestetään hevosen kipu -luento maaliskuun ensimmäisenä maanantaina. Eläinlääkäri Ann-Helena Hokkanen on luennoinut useissa hevosen kipua käsittelevissä luennoissa ympäri Suomea. Luennon järjestää Forssan Seudun Hippos ry.

Hevosten kanssa toimivat tarvitsevat tietoa eläinten kivusta, kivun kokemisesta sekä kivun tunnistamisesta ja hoitamisesta. Kivun nopea ja tehokas hoitaminen on eläinten hyvinvoinnille tärkeää. Avain kivun hoitamiseen on kivun tunnistaminen, mikä on usein vaikeaa. Siksi hevosten kanssa työskentelevät ihmiset tarvitsevat tietoa hevosten kokemasta kivusta ja sen tunnistamisesta. On myös osoitettu, että hoitaja, jolla on tietoa eläinten kivusta, kipukokemuksesta sekä kivunlievityksen hyödyistä on motivoituneempi lievittämään hoidossaan olevan eläimen kipua kuin henkilö, joka kokee kivun ja kivunlievityksen tarpeen vähäisemmäksi.

Hevosen kipu -luento pidetään Ravintola Valtikassa klo 18 alkaen, kahvit klo 17.30 alkaen.

 

Luennolla käydään läpi seuraavia kysymyksiä

Mitä kipu on?

Miten hevoset aistivat kipua?

Mikä on tulehdusreaktio?

Mitä tarkoittaa kivulle herkistyminen ja miksi sitä on tärkeää hillitä?

Mitä eroa on akuutilla ja kroonisella kivulla?

Miten kipu muuttaa hevosten käyttäytymistä?

Miten hevosten kokemaa kipua voidaan arvioida?

Miksi hevosten kipua on tärkeää hoitaa?

 

Luennoitsija

Ann-Helena Hokkanen valmistui eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2007. Väitöskirja vasikoiden nupoutuskivusta valmistui vuonna 2015 ja kesällä 2016 Hokkanen suoritti eurooppalaisen eläinlääkäreiden erikoistumistutkinnon eläinten hyvinvoinnin, etiikan ja lain alalta. Erityiset kiinnostuksen kohteena tieteellisessä työssä ovat vasikoiden ja varsojen hyvinvointi ja uni sekä nautojen ja hevosten kipu ja sen hoitaminen. Viime syksynä Hokkanen aloitti jatko-opinnot kivusta Edinburghin yliopistossa.

Ann-Helena Hokkanen
Eläinlääkäri, ELT, Dip ECAWBM-WSEL

 

Hinta 20€/henkilö (sis. luento ja kahvi sekä makea kahvileipä)
Ilmoittautuminen verkossa – Ilmoittautua voi myös raviradan toimistolle info@pilvenmaki.fi tai p. 0104221490

Talkoot

Tervetuloa mukaan Pilvenmäen hilpeään talkooporukkaan. Talkoot la 30.11. 9-13. Tule kun ehdit ja lähde kun täytyy. Tarjolla ruokaa ja kahvit. Ilmoittaudu tästä.

Katso täältä – Pilvenmäki Studio

Pilvenmäen perjantairavien sijaan perjantai-iltaan Pilvenmäki Studio raviradan omalla Youtube-kanavalla!

Katseluoikeuden voi ostaa Pilvenmaki.fi sivulta, ja katseluoikeuden antavia lippuja on kahdenlaisia (lippu 5€ ja kannatuslippu 10€). Kannatuslippujen tuotoista osa menee Forssan seudun ikä-ihmisten kotiasumisen tukemiseen koronaviruksen levitessä ja hallituksen asettaessa suosituksia sekä rajoituksia arkeen.

Kaikki, jotka kirjoittavat maksun viestikenttään oman nimensä saavat nimensä pääsylipun ostaneiden listaukseen ti 31.3. julkaistavaan listaan. Pääsylipun ostaneiden lista julkaistaan pilvenmaki.fi-sivuilla.

Maksuohjeet
Tilinomistaja: Forssan Seudun Hippos ry
Tilinumero: FI44 4327 0010 1022 73
Summa: Pääsylippu 5€ / Hyväntekijän pääsylippu 10€
Viesti: Pääsylippu / Hyväntekijän pääsylippu, oma nimi

Pilvenmäen, kuten kaikkien muiden Suomen raviratojen ravipäivät on peruttu lähtökohtaisesti 13.4. asti. Pilvenmäen ensimmäiset perutut ravit sijoittuvat tulevaan perjantaihin 27.3. ja raviradan porukka on päättänyt ravien sijaan avata Pilvenmäki Studion – Youtube Liven. Pilvenmäki Studio nostaa hevosalan ajankohtaiset uutiset esille ja tarjoaa klo 18 alkaen parin tunnin ajan ohjelmaa hevosalaan sekä raviurheiluun. Lisäksi tarkoituksena on fiilistellä Pilvenmäen menneitä lähtöjä ja tapahtumia vuorovaikutuksessa katsojien kanssa.

Rennossa studiossa Iivari Ingves ja Pilvenmäen toiminnanjohtaja Elina Hirvonen käyvät läpi tämän hetken puheenaiheet, koronaviruksen aiheuttamat toimet hevosalalla ja kysyvät raviurheilun kasvoilta heidän kuulumisiaan puhelimitse.

Linkki uutiseen Pilvenmäki Studiosta.

Syyskokous

Forssan Seudun Hippos ry:n sääntömääräinen syyskokous ke 20.11. klo 18.30, kahvitus klo 18.00

Pilvenmäki 2029 Strategia Kick-Off

Pilvenmäki järjestää vuonna 2021 Kuninkuusravit, joka kokoaa Forssan seudulle yli 50 000 ihmistä nauttimaan yhdessäolosta, raviurheilusta sekä huikeasta tunnelmasta. Pilvenmäen alueen kehittämiseen tähtäällä strategialla haetaan kiinnekohtia tulevaisuuden raviradan rooliin niin lajin, muun urheilun, tapahtumakehittämisen kuin elinkeinoelämänkin puolelta.

Strategian työstäminen käynnistyy Kick-Off -tilaisuudessa, jonka parhaana antina olisi lentävien ajatusten sekä notkeiden ideoiden löytäminen tulevaisuuden visioksi Pilvenmäen raviradalle ympäristöineen. Kick-Off tilaisuuden tulosten pohjalta käynnistyy eri ideoiden jatkotyöstäminen & selvitystyö.

Kick-off -tilaisuus ma 9.3.

klo 10 Alustus Pilvenmäeltä (raviurheilun tilanne, haasteet, tilannekuvaus ja strategiatyön käynnistäminen)

klo 10-11.15 Alustukset

  • Jan Erola – raviratojen infran monipuolinen hyödyntäminen ja kehittämisen vaikutukset ravitapahtumiin 
  • Jaakko Haltia – Hurrikaani Loimaan tarina osaksi kaupungin brändiä ja merkittäväksi valtakunnallisesti tunnetuksi joukkueeksi
  • Jari Vähänen  ravipelaamisen muutos & raviurheilun mahdollisuudet
  • Pirkko Herd – Hevosopiston valmennuskeskustoiminnan kehityskaari
  • Juhani Merimaa – tämän päivän tapahtumat ja tapahtumien tulevaisuus 
klo 11.15-11.45 Workshopit pöytäkunnittain
klo 11.45-12.45 Lounas ja highlitsit ideoihin
klo 12.45-13.00 Lopetus ja tietoa löydöistä

Pyydämme ilmoittautumisia lounastarjoilun onnistumisen takaamiseksi perjantaihin 6.3. mennessä minna.saarela@pilvenmaki.fi

Lisätietoja tapahtumasta toiminnanjohtaja Forssan Seudun Hippos ry Elina Hirvonen p. 050 3018 258.

 

Ideariihi

Pilvenmäen 2020 vuoden suunnitteluhetki Ideariihen muodossa pidetään lauantaina 23.11. klo 14-16 Pilvenmäen raviradalla – Tervetuloa!

Tilaisuus on kaikille avoin ja ilmainen. Kahvitarjoilu.

Kuninkuusravitalkoot

Kuninkuusraveja silmällä pitäen talkoot raviradalla jatkuvat kevään osalta lauantaina 11.1. klo 9-13 välillä – Ohjelmassa on lämpötilojen ja sääolosuhteiden mukaista toimintaa maalauksesta remontointiin ja korjaukseen niin katsomo- kuin varikkoalueellakin. Talkoissa tarjotaan osallistuneille lounas ja pullakahvit.

Mukaan porukkaan mahtuu ja laittamalla viestiä/ilmoittautumalla toimistolle voidaan lisätä tekstiviesti/ WhatsApp-ryhmään, jossa tarkempaa infoa aina ko. talkoopäivän tarvikkeista yms. Viestiä voi laittaa täällä tai soittaa p. 0104221490 tai sähköpostia info@pilvenmaki.fi

La 11.1. jälkeen jatketaan syklillä joka toinen lauantai klo 9-13 – Tervetuloa mukaan!

Pilvenmäki Gaala

Pilvenmäen jo perinteeksi muodostunut gaalailta järjestetään Pilvenmäen Ravintola Valtikassa – Gaalaillan aikana muistellaan viime vuoden parhaita hetkiä ja tilaisuuteenkin ovatkin kutsun saaneet kaikki vuonna 2019 Pilvenmäellä voittaneiden hevosten omistajat.

Gaala iltaa alkaa maukkaalla lähiruokaillallisella, voittaneiden muistamisella, viime vuoden seudun parhaiden palkitsemisella, nokkelalla oheisohjelmalla päättyen bändin soittoon.

Hinta 25€ – lippujen varaus tässä kanavassa tai info@pilvenmaki.fi tai p. 0104221490. Jos olet saanut kutsun niin ilmoittaudu info@pilvenmaki.fi tai p. 0104221490, ilmoita samalla omistamasi hevosen tai omistajan/-kimpan nimi
Lipun hinta sisältää illallisen ja illan ohjelman