Talkoot

Tervetuloa mukaan Pilvenmäen hilpeään talkooporukkaan. Talkoot la 30.11. 9-13. Tule kun ehdit ja lähde kun täytyy. Tarjolla ruokaa ja kahvit. Ilmoittaudu tästä.

Ideariihi

Pilvenmäen 2020 vuoden suunnitteluhetki Ideariihen muodossa pidetään lauantaina 23.11. klo 14-16 Pilvenmäen raviradalla – Tervetuloa!

Tilaisuus on kaikille avoin ja ilmainen. Kahvitarjoilu.

Syyskokous

Forssan Seudun Hippos ry:n sääntömääräinen syyskokous ke 20.11. klo 18.30, kahvitus klo 18.00

Kuninkuusravitalkoot

Kuninkuusraveja silmällä pitäen talkoot raviradalla jatkuvat kevään osalta lauantaina 11.1. klo 9-13 välillä – Ohjelmassa on lämpötilojen ja sääolosuhteiden mukaista toimintaa maalauksesta remontointiin ja korjaukseen niin katsomo- kuin varikkoalueellakin. Talkoissa tarjotaan osallistuneille lounas ja pullakahvit.

Mukaan porukkaan mahtuu ja laittamalla viestiä/ilmoittautumalla toimistolle voidaan lisätä tekstiviesti/ WhatsApp-ryhmään, jossa tarkempaa infoa aina ko. talkoopäivän tarvikkeista yms. Viestiä voi laittaa täällä tai soittaa p. 0104221490 tai sähköpostia info@pilvenmaki.fi

La 11.1. jälkeen jatketaan syklillä joka toinen lauantai klo 9-13 – Tervetuloa mukaan!

Hevosmatkailun herättelybrunssi Forssassa

Hevosmatkailu on paljon muutakin kuin perinteistä vaellusratsastusta – hevosmatkailu on luonnossa liikkumista, perhematkailua, hevostallilla pistäytymistä ja hevostapahtumia. Hevosiin liittyvien elämys-, virkistys- ja hyvinvointipalveluiden kysyntä kasvaa koko ajan myös Kanta-Hämeessä ja alueelta löytyy paljon alan toimijoita.

Tule kuulemaan hevosmatkailun mahdollisuuksista ja ideoimaan yhdessä, miten parhaiten yhdistämme hevoset alueen muuhun matkailu- ja palvelutarjontaan.

Hevosmatkailun herättelybrunssilla aiheen pariin meitä johdattavat mm. erikoistutkija Markku Saastamoinen Lukelta, Aava & Bangin luova johtaja Mikko Kalliola, Pilvenmäen ravikeskuksen toiminnanjohtaja Elina Hirvonen sekä Hamkin projektipäällikkö Outi Mertamo.

Aamupalaa katettuna klo 9:30 lähtien, alustukset ja keskustelut klo 10-12. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ilmoittaumiset oheisesta linkistä pe 24.1. mennessä. Tilaisuus on maksuton.

https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/5e90dff5-91b7-404e-9354-2387aaebcc61?displayId=Fin1912902&questionsAnsweredByUrlParam=fbclid%3DIwAR3G3omH6JHHh-euW3Etn4E4yQWCOobg4P7Ecw2LOux-qrU07gKuR0MBohA

Pilvenmäki Gaala

Pilvenmäen jo perinteeksi muodostunut gaalailta järjestetään Pilvenmäen Ravintola Valtikassa – Gaalaillan aikana muistellaan viime vuoden parhaita hetkiä ja tilaisuuteenkin ovatkin kutsun saaneet kaikki vuonna 2019 Pilvenmäellä voittaneiden hevosten omistajat.

Gaala iltaa alkaa maukkaalla lähiruokaillallisella, voittaneiden muistamisella, viime vuoden seudun parhaiden palkitsemisella, nokkelalla oheisohjelmalla päättyen bändin soittoon.

Hinta 25€ – lippujen varaus tässä kanavassa tai info@pilvenmaki.fi tai p. 0104221490. Jos olet saanut kutsun niin ilmoittaudu info@pilvenmaki.fi tai p. 0104221490, ilmoita samalla omistamasi hevosen tai omistajan/-kimpan nimi
Lipun hinta sisältää illallisen ja illan ohjelman

Hevosen kipu -luento

Pilvenmäen raviradan pääkatsomon Ravintola Valtikassa järjestetään hevosen kipu -luento maaliskuun ensimmäisenä maanantaina. Eläinlääkäri Ann-Helena Hokkanen on luennoinut useissa hevosen kipua käsittelevissä luennoissa ympäri Suomea. Luennon järjestää Forssan Seudun Hippos ry.

Hevosten kanssa toimivat tarvitsevat tietoa eläinten kivusta, kivun kokemisesta sekä kivun tunnistamisesta ja hoitamisesta. Kivun nopea ja tehokas hoitaminen on eläinten hyvinvoinnille tärkeää. Avain kivun hoitamiseen on kivun tunnistaminen, mikä on usein vaikeaa. Siksi hevosten kanssa työskentelevät ihmiset tarvitsevat tietoa hevosten kokemasta kivusta ja sen tunnistamisesta. On myös osoitettu, että hoitaja, jolla on tietoa eläinten kivusta, kipukokemuksesta sekä kivunlievityksen hyödyistä on motivoituneempi lievittämään hoidossaan olevan eläimen kipua kuin henkilö, joka kokee kivun ja kivunlievityksen tarpeen vähäisemmäksi.

Hevosen kipu -luento pidetään Ravintola Valtikassa klo 18 alkaen, kahvit klo 17.30 alkaen.

 

Luennolla käydään läpi seuraavia kysymyksiä

Mitä kipu on?

Miten hevoset aistivat kipua?

Mikä on tulehdusreaktio?

Mitä tarkoittaa kivulle herkistyminen ja miksi sitä on tärkeää hillitä?

Mitä eroa on akuutilla ja kroonisella kivulla?

Miten kipu muuttaa hevosten käyttäytymistä?

Miten hevosten kokemaa kipua voidaan arvioida?

Miksi hevosten kipua on tärkeää hoitaa?

 

Luennoitsija

Ann-Helena Hokkanen valmistui eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2007. Väitöskirja vasikoiden nupoutuskivusta valmistui vuonna 2015 ja kesällä 2016 Hokkanen suoritti eurooppalaisen eläinlääkäreiden erikoistumistutkinnon eläinten hyvinvoinnin, etiikan ja lain alalta. Erityiset kiinnostuksen kohteena tieteellisessä työssä ovat vasikoiden ja varsojen hyvinvointi ja uni sekä nautojen ja hevosten kipu ja sen hoitaminen. Viime syksynä Hokkanen aloitti jatko-opinnot kivusta Edinburghin yliopistossa.

Ann-Helena Hokkanen
Eläinlääkäri, ELT, Dip ECAWBM-WSEL

 

Hinta 20€/henkilö (sis. luento ja kahvi sekä makea kahvileipä)
Ilmoittautuminen verkossa – Ilmoittautua voi myös raviradan toimistolle info@pilvenmaki.fi tai p. 0104221490

Pilvenmäki 2029 Strategia Kick-Off

Pilvenmäki järjestää vuonna 2021 Kuninkuusravit, joka kokoaa Forssan seudulle yli 50 000 ihmistä nauttimaan yhdessäolosta, raviurheilusta sekä huikeasta tunnelmasta. Pilvenmäen alueen kehittämiseen tähtäällä strategialla haetaan kiinnekohtia tulevaisuuden raviradan rooliin niin lajin, muun urheilun, tapahtumakehittämisen kuin elinkeinoelämänkin puolelta.

Strategian työstäminen käynnistyy Kick-Off -tilaisuudessa, jonka parhaana antina olisi lentävien ajatusten sekä notkeiden ideoiden löytäminen tulevaisuuden visioksi Pilvenmäen raviradalle ympäristöineen. Kick-Off tilaisuuden tulosten pohjalta käynnistyy eri ideoiden jatkotyöstäminen & selvitystyö.

Kick-off -tilaisuus ma 9.3.

klo 10 Alustus Pilvenmäeltä (raviurheilun tilanne, haasteet, tilannekuvaus ja strategiatyön käynnistäminen)

klo 10-11.15 Alustukset

  • Jan Erola – raviratojen infran monipuolinen hyödyntäminen ja kehittämisen vaikutukset ravitapahtumiin 
  • Jaakko Haltia – Hurrikaani Loimaan tarina osaksi kaupungin brändiä ja merkittäväksi valtakunnallisesti tunnetuksi joukkueeksi
  • Jari Vähänen  ravipelaamisen muutos & raviurheilun mahdollisuudet
  • Pirkko Herd – Hevosopiston valmennuskeskustoiminnan kehityskaari
  • Juhani Merimaa – tämän päivän tapahtumat ja tapahtumien tulevaisuus 
klo 11.15-11.45 Workshopit pöytäkunnittain
klo 11.45-12.45 Lounas ja highlitsit ideoihin
klo 12.45-13.00 Lopetus ja tietoa löydöistä

Pyydämme ilmoittautumisia lounastarjoilun onnistumisen takaamiseksi perjantaihin 6.3. mennessä minna.saarela@pilvenmaki.fi

Lisätietoja tapahtumasta toiminnanjohtaja Forssan Seudun Hippos ry Elina Hirvonen p. 050 3018 258.