Pilvenmäen raviradan pääkatsomon Ravintola Valtikassa järjestetään hevosen kipu -luento maaliskuun ensimmäisenä maanantaina. Eläinlääkäri Ann-Helena Hokkanen on luennoinut useissa hevosen kipua käsittelevissä luennoissa ympäri Suomea. Luennon järjestää Forssan Seudun Hippos ry.

Hevosten kanssa toimivat tarvitsevat tietoa eläinten kivusta, kivun kokemisesta sekä kivun tunnistamisesta ja hoitamisesta. Kivun nopea ja tehokas hoitaminen on eläinten hyvinvoinnille tärkeää. Avain kivun hoitamiseen on kivun tunnistaminen, mikä on usein vaikeaa. Siksi hevosten kanssa työskentelevät ihmiset tarvitsevat tietoa hevosten kokemasta kivusta ja sen tunnistamisesta. On myös osoitettu, että hoitaja, jolla on tietoa eläinten kivusta, kipukokemuksesta sekä kivunlievityksen hyödyistä on motivoituneempi lievittämään hoidossaan olevan eläimen kipua kuin henkilö, joka kokee kivun ja kivunlievityksen tarpeen vähäisemmäksi.

Hevosen kipu -luento pidetään Ravintola Valtikassa klo 18 alkaen, kahvit klo 17.30 alkaen.

 

Luennolla käydään läpi seuraavia kysymyksiä

Mitä kipu on?

Miten hevoset aistivat kipua?

Mikä on tulehdusreaktio?

Mitä tarkoittaa kivulle herkistyminen ja miksi sitä on tärkeää hillitä?

Mitä eroa on akuutilla ja kroonisella kivulla?

Miten kipu muuttaa hevosten käyttäytymistä?

Miten hevosten kokemaa kipua voidaan arvioida?

Miksi hevosten kipua on tärkeää hoitaa?

 

Luennoitsija

Ann-Helena Hokkanen valmistui eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2007. Väitöskirja vasikoiden nupoutuskivusta valmistui vuonna 2015 ja kesällä 2016 Hokkanen suoritti eurooppalaisen eläinlääkäreiden erikoistumistutkinnon eläinten hyvinvoinnin, etiikan ja lain alalta. Erityiset kiinnostuksen kohteena tieteellisessä työssä ovat vasikoiden ja varsojen hyvinvointi ja uni sekä nautojen ja hevosten kipu ja sen hoitaminen. Viime syksynä Hokkanen aloitti jatko-opinnot kivusta Edinburghin yliopistossa.

Ann-Helena Hokkanen
Eläinlääkäri, ELT, Dip ECAWBM-WSEL

 

Hinta 20€/henkilö (sis. luento ja kahvi sekä makea kahvileipä)
Ilmoittautuminen verkossa – Ilmoittautua voi myös raviradan toimistolle info@pilvenmaki.fi tai p. 0104221490