Uusi suomenhevosten Pilvenmäki Special

Pilvenmäen kilpailutarjonta suomenhevosille kasvaa uudella ennakkomaksullisella kilpailulla – suomenhevosten Pilvenmäki Specialilla. Kilpailu on suunnattu alle 15 000€ tienanneille suomenhevosille. Tammat, oriit ja ruunat kilpailevat samassa finaalissa, jolloin tammat saavat 20m hyvityksen. Karsinnat järjestetään tammoille sekä oriille/ruunille ominaan. Ensimmäinen voittaja ratkotaan jo tammavaltikkaviikonloppuna 18.9.2021 ja tätä ennen karsinnat juostaan Pilvenmäellä sunnuntaina 5.9.2021.

 

 

Idea suomenhevosten Pilvenmäki Specialista on ollut jo pitkään Pilvenmäen kilpailutyöryhmään kuuluvan Juha-Pekka Vilkmanin mielessä. Kevään aikana asia nousi jälleen esille, ja kilpailutyöryhmän keskusteluiden seurauksena kehiteltiin jo tänä vuonna kokeiltava konsepti. Ennakkomaksulliset kilpailut ovat etenkin lämminveristen puolella olleet kovassa suosiossa, ja nyt kokeillaan, minkälainen vetovoima on suomenhevosten parissa.

Tämän vuoden kilpailu on avoin 18.7. mennessä enintään 15 000€ tienanneille suomenhevosille. Osallistumismaksu kilpailuun on 150€ ja se tulee suorittaa viimeistään 22.7. Karsinnat ajetaan volttilähtöinä 2140m matkalla 12 hevosen lähtöinä, tammoille sekä oriille/ruunille erillisinä lähtöinä. Karsintojen perusteella finaalin pääsee kahdeksan parasta tammaa sekä oria/ruunaa. Kaikki karsintalähdöt ajetaan Pilvenmäellä sunnuntaina 5.9.

Finaali ajetaan Pilvenmäen tammavaltikkaviikonlopun yhteydessä lauantaina 18.9. Se järjestetään volttilähtönä 2140m matkalla, jossa tammat lähtevät paalulta ja oriit/ruunat 20m takamatkalta. Finaalin lähtöradat valitaan karsintasijoitukset kerrallaan niin, että parempi kokonaisaika valitsee ensin. Mikäli kokonaisajat ovat samat, ratkaisee arpa. Finaalin ykköspalkinto on vähintään 8 000 euroa ja karsintojen ykköspalkinto vähintään 1200 euroa.

Katso säännöt kokonaisuudessaan täältä.