Yleisinfoa 2020 & osallistumismaksukäytäntö

Vuosittain raviurheilussa tulee ravikilpailusääntöihin, rangaistusohjemääräyksiin ja yleisiin ohjeistuksiin kilpailijoille sekä taustajoukoille muutoksia. Muutoksia on tullut myös vuodelle 2020 raviurheilun keskusjärjestön suunnasta, mutta muutokset myös Pilvenmäen osalta astuvat voimaan osallistumismaksukäytännön voimaan astumisen vuoksi. Oheinen info on tarkoitettu hevosten omistajille, valmentajille sekä ohjastajille.

Pilvenmäki ottaa käyttöön osallistumismaksut

Pilvenmäen ravirata teki vuoden 2019 alussa päätöksen osallistumismaksujen perinnästä, mutta vasta vuoden 2020 saatiin sähköinen järjestelmä, jonka avulla voidaan periä järjestelmän kautta osallistumismaksut. Osallistumismaksu peritään kaikilta toto-ravilähtöjen osallistujilta ja se on 10 euroa. Ilmoittautumispäivän jälkeen, kun lähtölistat on julkaistu Heppa-järjestelmässä avautuu ravipäivän osallistumismaksupalvelun maksamismahdollisuus https://osallistumismaksu.fi -sivuille. Maksun voi maksaa järjestelmän kautta kuka tahansa ja Pilvenmäki mm. muistuttaa maksun ennakkomaksusta ennakkoon omistajille, valmentajille sekä ohjastajille lähetettävissä ennakoviesteissä. Maksun maksaminen palvelun kautta nopeuttaa ravipäivän toimia, mutta maksuja otetaan vastaan myös käteisellä sekä pankkikortilla sisäänkirjoituksesa. Mahdollisista laskutuskäytännöistä sovitaan erikseen valmentaja-/omistajakohtaisesti.

Huomiot valmentajille / omistajille osallistumismaksusta

Pilvenmäen raviradan kohdalla osallistumismaksun arvonlisävero on 0% (raviradoilla on erilaisia alv-verokantoja). Jos valmentaja maksaa osallistumismaksun sisäänkirjoituksessa ja laskuttaa sen edelleen omistajalta, on hyvä muistaa, että valmentajan on hyvä merkitä omistajalle lähetettävään laskuun, että kyseessä on kauttalaskutus osallistumismaksusta. Jos valmentaja ei merkitse selkeästi, että kyse on kauttalaskutuksesta on riski, että verottaja tulkitsee joskus tämän valmentajan myymäksi palveluksi, jolloin vero tulisi lisätä osallistumismaksun päälle/osallistumismaksu sisältää veron valmentajan palveluiden veroprosentin mukaan.

ABC-ohjeet osallistumismaksun maksamiseen

A – mene osoitteeseen https://osallistumismaksu.fi/

B – valitse ravipäivä ja valitse oman hevosesi perästä maksa-painike (voit valita myös useita hevosia ja mene lopuksi oikeassa yläkulmassa löytyvään kassaan)

C – maksa maksu ohjeiden mukaan ja saat sähköpostiisi kuitin maksusta

Huomioithan, että myös puhelinilmomaksut ovat poistuneet eli jatkossa puhelimella raveihin ilmoittaminen on ilmaista.

Ravikilpailusääntöjen muutokset

Sääntömuutoksia kirjattiin ravikilpailusääntöihin monipuolisesti kauttaaltaan ravikilpailusääntöihin.

Lue Suomen Hippoksen tiedote sääntömuutoksista vuodelle 2020

 

Lääkevaroaikojen muutokset

Suun kautta tai injektioina annettavien antibioottien varoaika muuttuu 8 vuorokauteen, kun aiemmin varoajat ovat olleet 4 vuorokautta. Poikkeuksena tähän on prokaiinipenisilliini, jonka varoaika pysyy 14 vuorokaudessa. Varoajat paikallisesti käytettävien valmisteiden sekä silmälääkkeiden osalta säilyvät ennallaan. Lisäksi laserhoidoille asetetaan yhteispohjoismainen 4 vuorokauden varoaika.

Lisätietoja lääkevaroaikojen muutoksista

 

Vuoden ensimmäiset ravit – Magic Monday 20.1.

Pilvenmäen vuoden 2020 ensimmäiset ravit juostaan maananantaina 20.1. klo 18 alkaen. Ravipäivän infon löydät aina kalenterista ravipäivän kohdalta!

 

Osallistumismaksukäytännöstä lisätietoja toiminnanjohtaja Elina Hirvonen, p. 050 3018 258, elina.hirvonen@pilvenmaki.fi