Kevään ykkösravit enteilevät asetelmia Tammavaltikkaan

Pilvenmäen kevään ykkösravit juostaan kuluvan viikon lauantaina. Pilvenmäki Special kruunaa vauhdikkaan ravipäivän, mutta jo ennen mielenkiintoista finaalia nähdään monipuolisia koitoksia kaviouran puolella ja erityisesti tammat ovat edustettuina, aina ykköstason tammoista varsalupauksiin asti. Pilvenmäellä juostaan molempien rotujen Kavioliiga-osalähdöt, joten myös kylmäveriset ovat kaviouran puolella ottamassa mittaa toisistaan. Ravit alkavat lauantaina 1.5. klo 13 ja rajoitusten mukaisesti juostaan ilmaan yleisöä.

Kavioliigan sävyttämät vappulauantain ravit juostaan alkuviikon sääennusteiden mukaan hyvässä kevätkelissä, vajaan kymmenen lämpöasteen ja pilvipoudan kera.

Laakkosen Elina tuo kaksi voittajaa Special finaaliin

Pilvenmäki Special finaalissa nähdään kaksitoista karsintalähdöistään finaalipaikan lunastanutta. Finaalin on lunastanut voittamalla tai toiseksi karsinnoissa tulleista arvalla valittuna viisi seitsemästä. Special finaalin kaksi karsintavoittajaa tulee Elina Laakkosen tallista, kun sekä El Houdini että El Indeed voittivat omat karsintansa. Lähtö on etukäteen arvioiden todella tasainen ja jokaisella finalistilla on etukäteen arvioiden mahdollisuus voittoon.

Tammavaltikka mielessä?

Pilvenmäen Kavioliiga-osalähtö on tammoille rajattu 2640 metrin kilpailu, jossa haetaan varmasti asetelmia syyskuun puolessa välissä ajettavaa Tammavaltikan päätösmatkaa varten. Kavioliiga-osalähdön voiton lisäksi saattaa lauantaina siis olla muitakin panoksia lähdön voittajalle tarjolla. Tammojen kavioliigakisassa taso on kivikova. Peanuts, Stonecapes Queila, Selene Lune ja Dream Girl nimetään varmasti monen mielestä lähdön mielenkiintoisimpien hevosten joukkoon, vaikka kovia nimiä löytyy lähdöstä kaikkiaan yhdeksän tamman verran.

Kylmäveristen Kavioliiga Joriinille?

Kylmäveristen Kavioliiga-osalähtö on päivän tyyliin ennakkoon arvioiden tasainen. Joriini, Morison ja Nyland ovat esittäneet viime aikoina osaamistaan, mutta paluuta radoille tekevä ravikuningas Jokivarren Kunkku herättää varmasti monen mielenkiinnon.

Tulevaisuuden tammavaltiaiden koitos

Pilvenmäellä ravien 7.lähtönä juostaan 3-vuotiaille lämminveritammoille räätälöity lähtö, jossa viivalle on selvästi saatu 12 ikäluokan tulevaisuuden tammaa. Seudun valmentajista Tapio Mäki-Tulokkaan tallista löytyy Sahara Flames, josta on povattu lähdön menestyjää. Toisaalta monetkaan tammoista eivät ole kohdanneet toisiaan aikaisemmin ja voittaja voi löytyä melkein kenen tallista tahansa. Lähdössä sekä Pekka Korven, että loimaalaisen Tanja Goman-Niemisen talleista on löytynyt kaksi nuorta tammaa lähtöön.

Käsiohjelma pdf Klikkaa auki!